שתף קטע נבחר

 

פצע פתוח: על הפציעות של כספי ובלאק

השניים סובלים מפגיעה דומה בברך, ויכולים להיעדר לתקופה ארוכה. מומחים מסבירים על מהות הפציעה, הסיבות שהובילו לה, ובמה תלויה חזרה מהירה שלהם למגרשים, אם בכלל

 

צפו במכבי ת"א מנצחת בגן נר אחרי מותחן

צפו במכבי ת"א מנצחת בגן נר אחרי מותחן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בתקופה האחרונה מכבי תל אביב סובלת ממכת פציעות אחת אחרי השנייה, מה שמשאיר את יאניס ספרופולוס עם סגל דליל במיוחד ויוצר הרבה לחץ ועייפות על השחקנים האחרים. נכון שהקפטן, ג'ון דיברתולומאו, גמר את העונה, והרכז הטבעי היחיד של הקבוצה, נייט וולטרס, ימשיך להיעדר כשלושה שבועות נוספים, אך הפציעות הכי משמעותיות בשרשרת הן של עומרי כספי וטאריק בלאק, שחסרונם יצר חור עמוק בקו הקדמי.

 

לטבלת היורוליג

 

הכל החל במחזור השביעי של היורוליג מול אלבה ברלין. בסיום המשחק הצוות הרפואי של הצהובים נראה מודאג מאוד. אבא של כספי ירד לחדר ההלבשה, דבר שלא קורה בדרך כלל, ועזב את ההיכל רק אחרי ששוחח עם בנו.

 

  ()

 

למעשה, כספי באותו משחק כבר עלה לשחק עם כאבים בברכו, אך חשב שהם לא יחמירו. בסוף הוא שותף ל-11 דקות בלבד, ואז כבר כולם הבינו שמצבו רע ומצפה לו תקופת החלמה, אבל אף אחד לא חשב שהיא תהיה כל כך ארוכה ושהיא תימשך עד עכשיו.

 

מה-10 בנובמבר מכבי מוציאה הודעות רשמיות בנוגע למצבו של הפורוורד הישראלי בנוסח הזה פחות או יותר: "כספי סובל מרגישות בברך ולא ישחק/לא יטוס עם הקבוצה". הפורוורד לא התאמן עם הקבוצה, אבל כן ערך אימונים אישיים וטיפולי פיזיותרפיה. כמו כן, הוא עבר בדיקת MRI בה התגלה כי אין לו קרע ברצועות הברך, אבל שהוא סובל מ-Bone Bruise (חבורה בברך) שגורמת לשטף דם ולבצקות. לפני שבועיים בקבוצה העריכו שבתאריך הזה כספי כבר יוכל לחזור לשחק, אבל אחרי שעבר בדיקה נוספת זמן ההחלמה הוארך בחודש נוסף.

 

עומרי כספי וטאריק בלאק ביציע (צילום: אורן אהרוני)
בלאק וכספי על אזרחי(צילום: אורן אהרוני)

 

מאמן הבנייה הגופנית, אלחנן ביטן, שעבד בעבר במכבי ראשון לציון ובקבוצות נוספות בכדורסל הישראלי, מסביר על הפציעה: "חבורה היא לרוב פגיעה בחלק העליון של העצם (אפיפיזה) שבא במגע עם עצמות אחרות, מה שיוצר בצקת מקומית. לרוב פגיעות מסוג זה נגרמות כתוצאה מטראומה (חבלה, נפילה וכו'). אצל ספורטאים ברמות הגבוהות הסיכון לכך גדול יותר בגלל אופי הפעילות הכוללת קפיצות ובלימות רבות. הפציעה הזאת מלווה בכאב, לפעמים אפילו במנוחה, הברך עלולה להתנפח ולצבור נוזלים בתוספת התקשות של השרירים מסביב, דבר אשר יוביל לרוב להגבלת טווח התנועה של הברך ויקשה על פעילות כמו עליית מדרגות או הליכה מרובה".

 

עוד אומר ביטן: "החזרה מהפציעה הזאת תלויה ומשתנה בהתאם לפרמטרים של גיל, היסטוריה של פציעות וכמובן קצב ההתאוששות של העצם. עפ"י רוב, ההחלמה נעה בין מספר שבועות ועלולה להגיע במקרי קיצון גם למספר חודשים, אך כל מקרה לגופו. מכיוון שפציעות בברך פוגעות בביומכניקה של הברך ומערערות את היציבות הדינמית של המפרק, ישנה חשיבות עליונה לחזור לפעילות רק לאחר אישור של הרופא המלווה ובהתאם לתחושת הספורטאי עצמו".

 

עומרי כספי מול טוני גפני (צילום: אלעד גרשגורן)
כספי מול נהריה. המשחק האחרון שלו(צילום: אלעד גרשגורן)

 

ד"ר אלעד שפיצר, אורתופד מנתח מומחה באבחון ובטיפול בפציעות ספורט, ניסה לשפוך אור על שרשרת הפציעות ממנה סבל כספי בשנים האחרונות שלו ב-NBA, והקשר האפשרי לפציעה הנוכחית: "לפי הבנתי ייתכן ויש פה מקרה קלאסי של פגיעה בשרשרת הקינטית. התיאוריה הזו מדברת למעשה על כך שהעומס מתחלק בין חלקי הגפה באופן מסוים, כמו שרשרת של קופסאות ביניהן מחבר חוט".

 

"ברגע שאחת החוליות בשרשרת נפגעת, העומס עובר לחוליה הבאה ובכך פוגע גם בה. ב-2017 כספי שבר את הבוהן בכף רגל ימין, בגולדן סטייט הוא נפצע בקרסול ימין באותה הרגל וב-2018 בממפיס הוא קרע את המניסקוס הפנימי בברך, כך שהברך הזאת כבר פגועה. ייתכן כי מה שקרה במקרה שלו זה קיבוע של מקום פגוע אחד והורדת העומס ממנו, אך בעצם נוצר מצב שהתנועה לא מגיעה מכל חוליה בשרשרת בצורה שווה או מיטבית, מה שאולי גרר פציעות נוספות בהמשך".

 

אותלו האנטר  (צילום: ראובן שוורץ)
האנטר. רוב העומס נופל עליו(צילום: ראובן שוורץ)

 

עוד אמר שפיצר: "ממה שאני מאבחן, וצריך לסייג זאת בכך שלא ראיתי את הבדיקות שלו ואני לא מודע לסיפור על בוריו, אם בפציעה שלו בבוהן הוא לא הזיז את האצבע כדי למנוע את הפגיעה או הכאב, אז הוא למעשה פגע בקרסול וכך הלאה. כשהקרסול היה פגוע העומס עבר אל הברך, ולכן הפגיעה עוברת ממקום למקום באותה הרגל. אני לא מכיר את ה-MRI שלו, אבל בדרך כלל פציעות של רצועות פנימיות-צדיות לוקחות משך החלמה לרוב של בין 6-4 שבועות, אם מדובר בפציעה בדרגה 3-2. כשמדובר ברצועה הצדית האחורית זמן ההחלמה הוא בין 8-6 שבועות. הרצועה הפנימית היא הרצועה הכי סלחנית, היא היחידה שיודעת להשתקם בצורה טובה, אז אם רק היא נפגעת השחקן יוכל לחזור לשחק בצורה טובה".

 

במכבי ת"א משתדלים לא להראות סימני לחץ במקרה של כספי, אך מאחורי הקלעים לא מתכחשים לסיטואציה הבעייתית ולכן גם לא שיחררו בסופו של דבר את אנג'לו קלויארו. אם זה לא מספיק, בסוף נובמבר הגיעה גם הפציעה של טאריק בלאק, שסובל מפגיעה דומה לזו של כספי, אולם היא מלווה גם בפגיעה בסחוס.

 

טאריק בלאק (צילום: אורן אהרוני)
בלאק. הפציעה שלו יותר מסובכת(צילום: אורן אהרוני)

 

ד"ר שפיצר התייחס גם לפציעה זו: "יש דרגות שונות של פגיעות בסחוס. אצל ספורטאים יש פציעות נרחבות או נקודתיות, לצערנו אין פתרון טוב לסחוס. ברגע שהוא נפגע הוא לא יודע לייצר את עצמו מחדש. אם הפציעה היא במקום שנושא משקל זה יכול לגרום לכאבים ולנפיחות בברך, זה גם תלוי במשקל של אותו אדם, ככל שהוא יותר כבד והשרירים פחות חזקים מסביב זה יכול לגרום לפגיעה סחוסית יותר נרחבת".

 

במועדון הוציאו אתמול הודעה רשמית על כך שבלאק ימשיך להיעדר כארבעה שבועות נוספים ולאחר מכן יעבור בדיקות חוזרות, אבל הסנטר העלה פוסט באינסטגרם שסתר את דברי המועדון לגבי משך היעדרותו שיכולה להגיע לטענתו גם לשלושה חודשים, מה שמכניס את הצוות המקצועי לבעיה קשה במיוחד זאת מאחר ונשאר לקבוצה רישום נוסף אחד בלבד של זר לליגה הישראלית. השאלה כעת היא את מי ירשמו יאניס ספרופולוס והצוות שלו? את ארון ג'קסון שיגיע רק בשבוע הבא לארץ, את קלויארו שמשחק בינתיים רק ביורוליג או את הסנטר החדש שמחפשים ועשוי להגיע בקרוב?

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
עומרי כספי
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים