שתף קטע נבחר

 

נכון לעכשיו: ביטי דויטש תזכה בכרטיס האולימפי במרתון

זאת בהתאם לדירוג שפרסמה התאחדות האתלטיקה הבינ"ל והעובדה שכל מדינה יכולה לשלוח רק שלוש רצות. צ'מטאי מדורגת במקום ה-13 בעולם

מי שחשב כי הסיפור של ברכה (ביטי) דויטש, האתלטית החרדית המקצוענית הראשונה, הוא רק סיפור חברתי מרתק - יופתע לדעת כי דויטש (30) מצויה נכון עכשיו בתחום 80 הרצות שאמורות לקבל את כרטיס ההשתתפות לאולימפיאדת טוקיו. ביטי מדורגת 76 בעולם לפי המפתח האולימפי, שלפיו כל מדינה יכולה לשלוח רק שלושה אתלטים/אתלטיות למקצוע. בהתאם לדירוג שפרסמו התאחדות האתלטיקה הבינלאומית וההתאחדות האירופית, לונה צ'מטאי (31) מובילה בין רצות המרתון באירופה ומדורגת 13 בעולם.

 

הדירוג נעשה לפי שתי התחרויות הטובות ביותר של כל אתלט בריצות הארוכות, בשנה וחצי האחרונות המעניקות את הדירוג הגבוה. ביטי מדורגת בזכות שיאה הטרי במרתון טבריה, 2:32.25 שעות, במקום ה-313 בעולם, אבל מאחר וקיימות 237 רצות, רובן קנייתיות ואתיופיות, בעלות הישגים טובים ממנה שלא אמורות להשתתף, היא תקודם מעשית למקום ה-76 במאבק על הכרטיס.

 

Beatie Deutschת Marathon runner  (Photo: Oren Aharoni)
שיפרה את התוצאות שלה השנה ב-10 דקות (צילום: אורן אהרוני)

 

מתברר שדויטש התקדמה במהלך השנה, מאז הפכה למקצוענית, בכ-10 דקות ועוד ידה נטויה. תחילה קבעה במרתון קייפטאון 2:36.41 שעות, ובטבריה חתכה ל-2:32.25. היא מחזיקה ב-1126 נקודות. באירופה היא מדורגת 38, אך במקום ה-32 לפי שלוש למדינה.

 

"אנחנו משוכנעים שהיא שווה עוד יותר", אמר המנהל המקצועי באיגוד האתלטיקה איתי מגידי, השיאן הלאומי ב-3000 מ' מכשולים. "המאמן שלה, עמית נאמן, סבור שיש לפניה סיכוי למרחב התקדמות גדול, במיוחד בזכות העובדה שהיא אתלטית מקצוענית חדשה יחסית, רק שנה בתחום, ועדיין אמורה להשתפר במרחקים הקצרים".

 

באחרונה ויתרה ביטי על עבודותיה האחרות, עזבה את מקום מגוריה עם בעלה ו-5 ילדיהם (עוד תופעה ייחודית ברמות האיכותיות) ועברה לבית-שמש, שם יש לה מרחבים גדולים יותר לאימון. בנוסף, היא שהתה במחנה אימון בתנאי גובה בקליפורניה, למרות הקשיים המובנים בתחום ההתחייבויות המשפחתיות.

 

לונה צ'מטאי בפעולה (צילום: gettyimages)
במקום ה-13 בעולם. צ'מטאי(צילום: gettyimages)

 

לפי שעה, מדובר באתגר הישגי בלבד, היכולת להיות בין 80 המוזמנות, מכיוון שתחרות המרתון בטוקיו תיערך בשבת והיא כבר הודיעה שבגלל עובדה זו היא מוותרת על מועמדותה. יחד עם זאת, קיימת המועמדות שלה לתחרויות אחרות כמו אליפויות אירופה (לרוע מזל, באליפות בפריז השנה ירוצו חצי מרתון - מרחק שבו היא פחות טובה), אליפויות אחרות ומרתונים בינלאומיים.

 

הקריטריון לכניסה אוטומטית למרתון האולימפי הוא 2:29.30 שעות, שנראה עד לפני זמן קצר כבלתי הגיוני. כעת, אחרי 10 דקות שיפור בשנה, גם התוצאה הזו, אינה בתחום הבלתי אפשרי לעתיד הקרוב.

 

כאמור, צ'מטאי, בכירת רצות המרתון בישראל, מדורגת ראשונה באירופה עם 1326 נקודות, הרבה בזכות התוצאה המעולה שלה במרתון פראג - 2:19.45 שעות. היא נמצאת במקום ה-13 בעולם אך מקודמת מעשית למקום השביעי לפי שלוש רצות למדינה. ראוי לציין כי מי שמקדימות אותה הן 8 אתיופיות ו-4 קנייתיות. כל 3 הראשונות הן קנייתיות ובראשן בריג'יט קוסגיי, שיאנית העולם בזמן פנטסטי של 2:14.04 שעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
ביטי דויטש
צילום: אורן אהרוני
מומלצים