שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

טוב שה-VAR הגיע לישראל / תוכן גולשים

לפעמים העצירות ארוכות ומעצבנות, אבל לפי דעתי הצדק צריך גם להיעשות וגם להיראות. אני צופה במשחקי כדורגל מחו"ל, וגם שם חבלי הלידה בעיתיים. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

אחרי חצי עונה, אפשר כבר להגיע למסקנות ראשונות מהכנסת מערכת ה-VAR למשחקי הכדורגל בליגת העל. קודם כל, אין ספק שהמשחק נהיה הוגן יותר.

 

ניקח לדוגמב את המשחק בין מכבי ת"א והפועל חיפה: בשני השערים שהובקעו הקוונים הרימו את הדגל לנבדל, ורק אחרי התערבות ה-VAR הם אושרו. שני המקרים היו גבוליים מאוד, ורק אחרי בדיקה מדוקדקת אפשר היה לראות שלא היה נבדל. בסך הכל השופטים הם בני אדם, והנבדל מוכרע על מילימטרים. נכון, לפעמים העצירות ארוכות ומעצבנות, אבל לפי דעתי הצדק צריך גם להיעשות וגם להיראות. אני צופה במשחקי כדורגל מחו"ל, וגם שם חבלי הלידה בעיתיים.

 

מערכת ה-VAR (צילום: ראובן שוורץ)
מערכת ה-VAR(צילום: ראובן שוורץ)

 

צריך לזכור שה-VAR לא מטפל בכל מקרה, אלא רק בארבעה:

א. נבדלים: כאן המחלוקות הן פחות בעייתיות מאחר שהציוד הטכנולוגי החדש מאפשר לראות כמעט בוודאות אם היה נבדל או לא.

ב. עבירות בתוך הרחבה המחייבות שריקה לפנדל: היבט מסובך יותר. ההחלטה פחות חד משמעית, כי שופט המשחק יכול לפרש מהלך בצורה מסוימת ושופטי ה-VAR בצורה אחרת.

ג. נגיעת יד: גם כאן יש שאלות - לא רק אם הכדור נגע ביד, אלא אם היד הייתה צמודה לגוף או לא.

ד. כרטיסים אדומים: שוב, כל שופט יכול לפרש בצורה אחרת.

 

לסיכום: אין ספק שהכנסת ה-VAR היא מהפכה וצריך להתרגל אליה. כמו כל עניין חדש, זה דורש תירגול והפנמה. לא המצאנו את הגלגל, ואם זה עובד בחו"ל אין ספק שזה יעבוד גם אצלנו.

 

רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן כהן
ליאני בודק ב-VAR
צילום: ראובן כהן
מומלצים