שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

מה יעלה בגורלה של עונת הכדורגל? / תוכן גולשים

מי תהיה האלופה ואיך ייקבעו היורדות – כך ניתן לפתור את משבר הקורונה בכדורגל הישראלי, והעיקר שהכל יוכרע על הדשא. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

סיום הליגה כמו שהיא כעת, מפגשים מכריעים בין הקבוצות, משחקים ללא קהל או דחיית פתיחת העונה הבאה? המגפה, שכבר גבתה אלפי קורבנות מסביב לעולם מסרבת להיפסק, ונראה שגם תישאר איתנו לזמן הקרוב. לצד הפגיעה בחיי אדם, וירוס הקורונה פוגע באופן חריג ותקדימי בספורט העולמי, בראשו הכדורגל. אז מה אנחנו צריכים לעשות כאן בישראל, במידה שהנגיף ילווה אותנו גם בחודשים הקרובים?

 

אף אחד לא יודע מה יהיה ביום שאחרי הקורונה בכדורגל הישראלי. האם המוליכה מכבי תל אביב תוכתר כאלופה, וזאת למרות הפער הקטן יחסית ממכבי חיפה במקום השני, האם הפועל רעננה וסקציה נס ציונה יאבדו את הזדמנותן להישאר בליגה הראשונה, בעוד משפחת לוזון והפועל ראשון לציון יזכו מההפקר? ומה יקרה עם הליגות הנמוכות?

 

שחקני מכבי חיפה מתאמנים (צילום: האתר הרשמי של מכבי חיפה)
אימונים בתקופת הקורונה(צילום: האתר הרשמי של מכבי חיפה)

 

ישנן הרבה אפשרויות. את חלקן ניסינו כשעוד היה אפשר – כדוגמת משחק גביע המדינה בין מכבי חיפה להפועל ב"ש, כלל ללא קהל. אמנם זכינו למשחק מותח מבחינה ספורטיבית, אך נראה שבלי האוהדים, גם השחקנים הגדולים לא שווים יותר מאלו שבמגרש הרעוע בשכונה. אך גם אלו שמאמינים בכל זאת שהמשימה הבלתי – אפשרית ליצור כדורגל מרגש ללא אוהדים עשויה להצליח, מבינים שזו כבר לא אופציה קיימת בהתחשב במצב.

 

אופציה נוספת שעומדת בפני מינהלת הליגות לכדורגל היא עצירת הליגות וסיומן כמו שהן כעת. במצב כזה - האלופה תהיה מכבי תל אביב, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים תעפלנה למוקדמות הליגה האירופית, הפועל רעננה וסקציה נס ציונה יהיו היורדות. בליגה הלאומית – מכבי פ"ת והפועל ראשל"צ יעלו לליגה הראשונה. בני סכנין והפועל קטמון יפספסו את הזדמנותן.

 

צעד כזה הוא לא פחות מאסון עבור הכדורגל הישראלי. משמעותו שלהחלטת אדם השפעה על איך ייראה העתיד של מועדוני הכדורגל בישראל. עתיד הכדורגל חייב, להיות מוכרע על פי התוצאות על הדשא, ועל כן, על מינהלת הליגות להוריד את האופציה הזו מהשולחן. שלא לדבר על הביקורת, ועל ערעור האמון במנהלת שהחליטה לעצור את הליגות ובכך להעניק עדיפות למועדונים מסוימים ולהפך.

 

אז מה כן? במידה שהקורונה לא תאפשר לליגות בישראל להתקיים בחודשים הקרובים, אלו האופציות הנכונות, כאלו שיגרמו לפגיעה קטנה ככל האפשר בכדורגל בישראל, אופציות שעל מנהלת הליגות לכדורגל לדון בתקופה הקרובה:

 

עדיפות ראשונה – המשך הליגות בעת סיום המשבר ודחיית פתיחת העונה הבאה. בהנחה שהמגפה תמוגר בחודשים הקרובים, ולא תימשך לשנים הבאות, ניתן יהיה להמשיך את הליגות בעת סיום המשבר – עם קהל, כמו שהיה קודם לכן. מדובר על חודשים מאי, יוני, יולי, אוגוסט.

 

כמובן שנצטרך לנסות ולצמצם את מועדי המחזורים ככל האפשר, מה שיביא אתו יותר מחזורי אמצע שבוע, אך כל המחזורים יתקיימו והליגות יוכרעו על פי התוצאות במגרש. תצטרך להיות התחשבות יתר גם בשעות המשחקים, שכן, מדובר בימים החמים של הקיץ הישראלי.

 

מכבי תל אביב (צילום: עוז מועלם)
געגועים ליציעים המלאים(צילום: עוז מועלם)

 

בעוד המשחקים מתקיימים, גם גביע המדינה יימשך. נזכור שמדובר בתקופת החופש הגדול ועל כן יש יתרון משמעותי לקיום הליגות בתקופה זו - תעסוקה לילדים ובני נוער רבים, כמות גדולה באופן משמעותי של אוהדים במגרשים, וקיץ שיאוורר את הישראלים מהתקופה הקשה שעתידה לעבור עלינו.

 

כמובן שלא שכחנו את השחקנים. השחקנים יזכו לפגרה, קצרה מהרגיל בהתחשב במצב בסיום הליגות. עם זאת, העונה הבאה תידחה ותתחיל במועד מאוחר יותר, ככל הנראה, במועד מאוחר יותר באופן משמעותי. לכן, כדי לאפשר את הפגרה, עונת המשחקים הבאה תתקיים ללא מפעל גביע הטוטו, מפעל מעניין ונחמד ביותר לצופה הישראלי, אך לא מספיק נחוץ כדי להוות חלק מהפתרונות למשבר הקורונה.

 

כמו כן, ככל הנראה שנצטרך לוותר על שיטת הפלייאוף בעונת המשחקים הבאה, שתסתיים על פי תוצאות העונה הסדירה. גם לזה יתרון משמעותי – יש פוטנציאל לא רע בכלל לזכות להפתעות לא קטנות מבחינת היורדות, העולות, אלו שבאירופה ואפילו הזוכה באליפות, בהתחשב שהליגה מתקצרת משמעותית, ומאפשרת לקבוצות קטנות להכריע את גורלן על פני כמות משחקים קצרה יותר, שככל הנראה תסייע להן, ותהפוך את הליגה שוויונית יותר.

 

עדיפות שנייה – שינוי סדר הליגות. סיום הליגות כמו שהן כרגע – מבחינת הטבלאות. האני מאמין שלי, וכנראה של רוב אוהדי הכדורגל שדוגלים בספורטיביות מבטל את האפשרות של הורדת קבוצות ליגה (ככל הניתן) בלי שהן אכן ירדו ליגה.

 

לכן, האפשרות היא שינוי סדר הליגות – 16 קבוצות בליגת העל בעונה הבאה (14 הנוכחיות ו- 2 העולות מהלאומית). בליגת המשנה – המצב יישאר כמו שהוא כרגע. 16 קבוצות יכללו בעונת המשחקים הבאה, 2 הקבוצות הנוספות יגיעו מהמקום השני בליגה א' (צפון ודרום), זאת במקום הפלייאוף, וכך הלאה, בליגות הנמוכות.

 

אופציה כזו גם תאפשר לקבוצות מהליגות הנמוכות (בעיקר מליגה א') שסיכוייהן להעפיל לליגת המשנה לא מהמקום הראשון שואף לאפס, בעקבות הפלייאוף הארוך והמייגע (8 קבוצות – מקומות 2־4 בליגה הצפונית והדרומית מתמודדות על מקום אחד בלבד), לנסות את מזלן גם בליגת המשנה בישראל.

 

האמנם, כדי להקטין בחזרה את הליגה הבכירה ל-14 קבוצות (דבר שנחוץ על מנת לשפר את רמת המשחק בליגה הראשונה), בעונת המשחקים הזו, ירדו לא פחות מ- 4 קבוצות (מקומות 13-16) ומקומות 1-2 מהליגה הלאומית יעלו, כך שהמצב יחזור לקדמותו בליגה הבכירה.

 

 

למה הבלגן? כשפירטתי את האפשרויות למשפחה ולחברים, לצד התגובות החיוביות, עלו גם תהיות של מהן הסיבות "לסבך" את המצב, לשנות מועדי משחקים או מפעלים שונים, במקום פשוט, בלי יותר מדי בעיות, לסיים את הליגות כמו שהן כעת.

 

ונכון, כנראה שהאפשרויות שהצגתי בכתבה מסובכות הרבה יותר. האמנם, הן מאפשרות כדורגל הוגן וספורטיבי, כזה שזהות האלופה, המייצגות אותנו באירופה, היורדות וכן הלאה נקבעת אך ורק על הדשא ולא על פי אירועים חיצוניים.

 

כל אחד ואחת מאיתנו, אוהדי ואוהדות הכדורגל בישראל, בלי קשר לקבוצה אותה הוא אוהד, ובעיקר מנהלת הליגות לכדורגל, צריכים לחשוב מה באמת טוב והוגן עבור הכדורגל שאנחנו כל כך אוהבים.

 

רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים בגוף המייל או בקובץ וורד לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה. נא לא לצרף תמונות, טבלאות, גרפים או עיבודי מחשב לקבצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אין כדורגל, יש סימני שאלה
צילום: רויטרס
מומלצים