שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

ה-WWE בתקופת הקורונה

בארגון ההיאבקות נעזרו בטראמפ שהכריז עליהם כעסק חיוני ומנסים להוציא את המיטב מהמצב, אבל בלי כסף שזורם מהאוהדים הבעיות הולכות ונערמות. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

משבר הקורונה אשר פגע בכל העולם, הביא את ענפי הספורט לסיטואציה לא שגרתית של בטלה בבית. אני רוצה לכתוב על ענף שהלך לאיבוד, כזה שלא הרבה מתעסקים בו ביום יום וחלק לא מחשיבים אותו כספורט - ההיאבקות הבידורית, בדגש על ה-WWE. ענף זה, אשר מתבסס בחלק ניכר על קהל חי, לא מוצא את עצמו עקב הסגר שמוטל על ארה"ב מאז חודש מרץ.

 

מצד אחד, אפשר למצוא דווקא פן חיובי במשבר הזה - ניצול הזדמנויות חדשות באמצעות ניהול סכסוכים וקרבות חדשים, שלא כולם היו חושבים עליהם, וצילום מראש של קרבות מסוימים כמו "הפינד" בריי וואייט נגד ג'ון סינה, שנוהל בסגנון firefly fun house match (וואייט ניצח). דוגמה נוספת היא  הסכסוך בין איי-ג'יי סטיילס לבין הקברן, שנוהל לבסוף בסגנון boneyard match (קרב בו מי שקובר ראשון את יריבו מנצח), ובו הקברן חזר לתדמית ה"אמריקן באד אס" שלו וניצח. הפרויקט דמה להפקת סרט הוליוודי, שודר במהלך רסלמניה וקיבל תגובות חמות מאוהדים. בנוסף, חשוב להדגיש שהשנה הרסלמניה שודרה בשני ערבים, אחד אחר השני, אירוע שספק היה קורה ללא משבר הקורונה.

 

וינס מקמהון מכריז על הקמת ה-XFL (צילום: AP)
וינס מקמהון מכריז על הקמת ה-XFL. הליגה קרסה(צילום: AP)

 

אבל קשה להתעלם מהצד השלילי: אין קהל שווה אין כסף, בייחוד ברסלמניה, אירוע אשר היה מיועד להיערך באצטדיון ריימונד ג'יימס בטמפה (תכולה של 80 אלף איש), ובמקום זאת נערך במתחם האימונים של ה-WWE באורלנדו ללא צופים. זהו הפסד גדול במיוחד לארגון, שמצטרף לצילומים השבועיים ללא קהל של נקסט, רו וסמאקדאון. בנוסף לכך, בעלי ה-WWE וינס מקמהון, אשר היה הבעלים של ליגת הפוטבול האלטרנטיבית XFL בה השקיע 100 מיליון דולר, ראה אותה קורסת ומכריזה על פשיטת רגל במהלך עונתה הראשונה בגלל הווירוס. זה לא הקל על הנהלת ה-WWE שבתחילה לא יכלה להעביר שידורים חיים, ולא בטוח שהארגון היה מתפקד בלי הכרזת טראמפ על WWE כעסק חיוני (עניין שנוי במחלוקת בשל קרבת משפחת מקמהון לנשיא ארה"ב).

 

שילוב כל הבעיות הללו גרם להנהלת ה-WWE לשחרר מתאבקים רבים, וביניהם רוסב (מירוסלב ברניישב), קורט אנגל, ו-EC3 (מייקל האנטר האטר), כמו גם כותבים ומפיקים רבים כמו בילי קידמן ושיין הלמס, ואפילו פיטרו את השופט מייק קיודה אשר היה יותר מ-30 שנה בחברה. איך שלא נסתכל על זה, מדובר בפגיעה במשפחות רבות ובענף הספורט. האם שווה להמשיך בספורט בתקופה כזו? את התשובה לשאלה אני משאיר לכם.

 

רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים בגוף המייל או בקובץ וורד לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה. נא לא לצרף תמונות וסרטונים מהאינטרנט, טבלאות, גרפים או עיבודי מחשב לקבצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים