ליעד סואץ-קרני פרשה מכדורסל: "זה הזמן להגיד שלום"
אחת השחקניות הגדולות בתולדות כדורסל הנשים הישראלי תלתה את הנעליים בגיל 37 במסיבת עיתונאים מרגשת: "האהבה לכדורסל גדולה, הפרישה קשה". גלעד כץ: "נפרד מהמאמנת של בנות הרצליה". אריק שיבק: "מודל חיקוי לכל שחקן כדורסל". שי דורון: "זכיתי לראות אותה מעבר לכל התארים"
סופה של תקופה בכדורסל הנשים הישראלי. קפטנית בנות הרצליה בארבע השנים האחרונות ואחת מכוכבות נבחרת הנשים בעשור האחרון, ליעד סואץ-קרני (37), הודיעה היום (שלישי) על פרישה ממשחק פעיל במסיבת עיתונאים מיוחדת ומרגשת.
"אהבת הכדורסל הובילה אותי במשך 30 שנה ועד היום הזה", פתחה סואץ-קרני את מסיבת העיתונאים. "האהבה גדולה והפרישה קשה. זה הזמן להגיד שלום. להפנות את האנרגיות לכיוונים אחרים. לא יודעת מה לעשות כשאהיה גדולה, אבל יש כמה תוכניות".
"בכל שנותיי היו רגעים משמחים. הגביע הראשון עם מכבי רעננה, שבסיומו קפצתי על אורלי קסטן והיא אמרה לי שארד ממנה כי היא בהריון. הניצחון על כרמיאל והדאבל עם רמת השרון. התקופה בווילאנובה, העונות באירופה ולפני שלוש שנים הגביע הקסום עם בנות הרצליה. ועדיין, ההישג הבולט שלי זה העלייה עם נבחרת ישראל לארבע אליפויות אירופה".
"בשבוע שעבר, בחדר ההלבשה של נבחרת ישראל, חיבקתי את חברותיי ואמרתי להן שהייתי חלק מסגל כל כך מיוחד. אני עוזבת את הנבחרת בראש מורם ובלב שלם", הוסיפה סואץ-קרני בדמעות.
שי דורון: "הפכת למנטורית של השחקניות"
יו"ר מנהלת ליגת העל בכדורסל, רו"ח איריס שטרק, בירכה את קרני-סואץ ואמרה: "ליעד היא דמות מופת ומנהיגה. אנחנו מאד מעריכים את התרומה שלך לעולם הכדורסל. לליעד הייתה תרומה משמעותית מאד במאבק הציבורי הזה לשוויון מגדרי. היא סחפה את השחקניות והמאמנים להשמעת קולן בתקופת המאבק. לא הייתה ולו פעם אחת, שפניתי אליך לסיוע בפעילות תומכת בקרב השחקניות והמאמנים ולא נענית בחיוב. לא הייתה ולו פעם אחת שפניתי אלייך לצאת בקריאה תקשורתית בנושא, ולא נענית בחיוב. ידעתי שאת בתוך זה, בכל כוחך, ועל כך כולנו חייבים לומר לך תודה גדולה. אנחנו מלאי שבחים וההערכה, מאחלים לך המשך הצלחה ובטוחים שנמשיך לראות אותך בעולם הכדורסל. אני בטוחה שתגיעי רחוק בכל מה שתבחרי לעשות".
מי שזימן אותה לראשונה לנבחרת הנשים וכמובן גם הדריך אותה שם, אריק שיבק, הוסיף: "אם אני מדבר על ליעד, אני מדבר על שחקנית עם המון חוכמה, חום, להט, התמדה ותשוקה. כמאמן, אתה תמיד רוצה את ליעד על המגרש ולא פחות חשוב מחוצה לו. כאדם זה אדם שאתה תמיד רוצה להיות בחברתו. תמיד נעימה, תמיד משדרת אופטימיות. בחורה, אדם, אישה שתמיד טוב להיות לידה. ליעד היא מודל לחיקוי לכל שחקן כדורסל".
תמר מעוז, אחת מחברותיה הטובות של סואץ-קרני וכמובן קפטנית הנבחרת לשעבר, דיברה גם היא על הפורוורדית הנהדרת: "לליעד יש שתי פציעות קשות בברכיים מגיל צעיר וזה לא פשוט. אני חושבת שאם ליעד לא הייתה מי שהייתה בגיל צעיר, היא לא הייתה מצליחה להתמודד כמו שהתמודדה. היא יכולה להיות מודל לחיקוי להרבה שחקניות. יש לך המון מזל שחווית פציעה בגיל צעיר, היא מלמדת אותנו שצריך לעבוד קשה. ואומרת את זה אחת שלא ממש שמרה על עצמה ופרשה בגיל 30".
שי דורון, הקפטנית הנוכחית של הנבחרת, הייתה מאוד נרגשת: "מתרגשת. כל אחד מדבר על התארים שלה, אבל אני זכיתי לראות מעבר לזה. הפכת למנטורית של השחקניות. אוהבות אותך".
מאמן בנות הרצליה, גלעד כץ, סיכם: "אני נפרד מהמאמנת של בנות הרצליה, וזו ליעד סואץ-קרני. שאלתי את ליעד בתחילת דרכי: 'למה את מצפה?' והיא ענתה לי: 'אני מצפה ל-40 דקות, אבל אסתפק בקצת פחות'. אני עד היום מצטער שהיא לא שיחקה 42. היא עזרה לי מאוד כשהייתי צריך אותה שם. אחרי אחד הניצחונות הגדולים שלנו, איש אחד ירד בסיום מהיציע ואמר לי: 'לא פייר, ניצחתם עם ארבע זרות'. שאלתי אותו מי זו הזרה הרביעית, הוא הצביע על ליעד ואמר: 'זו, ואני האבא שלה'".
ארגון שחקניות ושחקני הכדורסל לא נותר אדיש גם הוא לפרישה: "אנו מברכים את ליעד סואץ קרני ומאחלים לה הצלחה גם מחוץ לפרקט. ליעד היא מנהיגה לא רק על המגרש. לאורך שנות פעילותה בכדורסל הישראלי ליעד פעלה רבות למען עתיד כדורסל הנשים בישראל ומקומן של השחקניות הישראליות בענף. אנו מודים לליעד על תרומתה הרבה ובטוחים כי היא תמשיך לתרום לכדורסל הישראלי גם בהמשך".
ישראל, ארה"ב, יורוליג
סואץ-קרני עברה כבר הכל. היא זכתה בשלוש אליפויות (עם רמת השרון), שלושה גביעים (רמת השרון, רעננה ובנות הרצליה), הופיעה עם נבחרת הנשים בארבע אליפויות אירופה ושיחקה גם בליגת ה-NCAA בארה"ב (וילאנובה) ובאירופה (ויסלה קראקוב, ניס ופרובאנס).
בליגת העל שלנו שיחקה ברמת השרון, מכבי רעננה, אליצור נתניה והחל מ-2014 בבנות הרצליה. בין לבין עשתה הפסקה, ילדה תאומים וחזרה לפרקט. במהלך התקופה בווילאנובה סיימה את אחד ממשחקיה עם טריפל-דאבל - והייתה לשחקנית הראשונה והיחידה בתולדות המכללה שמגיעה להישג כזה.