שתף קטע נבחר

 

מרגש: נבחרת הנשים הראשונה התארחה בבית הנשיא

ראובן ריבלין העניק אותות הוקרה לשחקניות הנבחרת, רובן מעל גיל 90, שייצגו את המדינה באליפות אירופה ב-1950

 

צפו בביקור של נבחרת הנשים בבית הנשיא

צפו בביקור של נבחרת הנשים בבית הנשיא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נבחרת הנשים הראשונה של ישראל - קיבלה כבוד מנשיא המדינה. היום (שני) נערך בבית הנשיא בירושלים טקס הוקרה חגיגי לחלוצות כדורסל הנשים בכחול-לבן - חברות נבחרת ישראל, שייצגו לראשונה את המדינה באליפות אירופה שהתקיימה ב-1950 בבודפשט. האירוע, במעמד הנשיא ראובן (רובי) ריבלין, התקיים ביוזמת "היכל התהילה - כדורסל נשים" והוענקו בו אותות הוקרה לחברות הנבחרת הראשונה, רובן מעל גיל 90.

 

קצת היסטוריה. נבחרת הנשים התקשתה לפני 69 שנה להתארגן לאליפות אירופה ההיא. היה זה בשלהי מלחמת השחרור, הפעילות בספורט הישראלי הייתה מאולתרת ונרשמה התלבטות רבה אם לשגר את הנבחרת לאירוע ספורטיבי גדול כל-כך.

 

   (צילום: יח
נבחרת הנשים בבית הנשיא (באדיבות מגדלי הים התיכון)

 

כבר אז חשב הכדורסל הישראלי שאם ברצונו להשתלב בפעילות בינלאומית באירופה עליו להגיע לאליפות יוקרתית. זו הייתה הופעת בכורה של נבחרת כדורסל כלשהי (גברים או נשים) בזירת הכדורסל האירופי וגם הטיסה הראשונה באל-על של משלחת ייצוגית רשמית של מדינת ישראל.

 

הכנת הנבחרת בארץ לא הייתה אידיאלית, מבחינת מחסור בכמות האימונים, תרגול מיומנויות, תיאום קבוצתי ועוד. חלק מהספורטאיות שהצטרפו לנבחרת לא שיחקו כלל כדורסל, אלא הצטיינו בעיקר בענפי האתלטיקה (שיאניות ישראל), הטניס (אלופות ומחזיקות גביע), ההתעמלות והשחייה.

 

מיה רשף וענת דרייגור (באדיבות מגדלי הים התיכון) (צילום: יח"צ)
מיה רשף וענת דרייגור (באדיבות מגדלי הים התיכון)

 

לקראת הנסיעה להונגריה ניסו לגבש אותן כנבחרת ייצוגית בכדורסל בקיום מחנה אימונים בודד בן יומיים בירושלים. הנבחרת הורכבה מ-16 שחקניות ושני מאמנים. 10 מהשחקניות היו משויכות לאגודת 'הפועל' ו-6 משויכות ל'מכבי'. המאמן הראשי (אהרן אומשויף-עמישב) היה מטעם הפועל ועוזרו (ברוך שפרלינג) מטעם מכבי. במהלך המשחקים היו צריכים בהחלטותיהם לרצות את שחקניות הפועל ומכבי בזמני דקות משחק. כך שההחלטות לא היו רק מקצועיות.

 

ליגת הכדורסל לנשים הוקמה רק ב-1958 ובתחילת שנות ה-50 עדיין לא היה שיתוף פעולה בין מרכזי "מכבי' ו'הפועל'. אם כי בעיתוני התקופה מופיעות ידיעות רבות על מגעים לחתימת הסכם לשיתוף פעולה בין המרכזים, הסכם שנחתם בסופו של דבר כונה "הסכם הפיפטי-פיפטי", כלומר שבכל נבחרות ישראל יהיו חצי מהספורטאים מ'מכבי' וחצי מ'הפועל'.

 

  מיה רשף חותמת (באדיבות מגדלי הים התיכון) (צילום: יח"צ)
מיה רשף חותמת (באדיבות מגדלי הים התיכון)(צילום: יח"צ)

 

התומכים בנסיעת נבחרת הנשים טענו שלמרות הכנה לא מקצועית הושגו כמה ממטרות הנסיעה: רכישת ניסיון ונוכחות בזירה הבינלאומית, יציבות תאום ושיתוף פעולה קבוצתי, כמו גם התרגלות למעמד התחרותי לצופים ולאולם. הנבחרת שלנו הצליחה לנצח את הולנד ולסיים את אליפות אירופה במקום ה-11 מתוך 12.

 

כדורסלניות הנבחרת ההיא: תמר מטל שומכר, צילה אופנטיר אופיר ז"ל, טובה בורנשטיין, רעייה ברונשטיין, יהודית שמבן, דבורה רוף קמינר, מילכה שוורץ עמישב, ציונה גלעדי, מיה קרפ רשף (דיירת מגדלי הים התיכון, שתחגוג בעוד חודשיים יום הולדת 90), אורה נודל, נירה דורון אשל, דליה הפנר ז"ל, אביבה זילברשטיין ז"ל, אהובה פלטוס ז"ל, לאה דטוצ'ניק ז"ל ואמירה הדרה ז"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים