מינהלת הנשים תפנה שוב לבג"צ
דירקטוריון המינהלת החליט לחדש את ההליכים נגד משרד התרבות והספורט בשל הפגיעה התקציבית, לטענתו: "אינו מקיים את התחייבותו לבג"צ". תגובת משרד הספורט תובא לכשתתקבל
מינהלת ליגת העל לנשים בכדורסל החליטה לפעול משפטית נגד החלטת משרד התרבות והספורט לקצץ בתקציבי כדורסל הנשים. חרף התחייבות המדינה לבג"צ (ביולי 2016) בעתירה קודמת שהוגשה על ידי המינהלת, לתקציב של יותר מ-450 אלף שקל בשנה לכל קבוצה בליגת העל. בפועל, הועברו לקבוצות סכומים נמוכים בהרבה.
כזכור, על פי התחייבות המדינה לבג"צ, התחייבה המדינה לשלש את סכומי התמיכות לכדורסל הנשים, למשך חמש שנים לפחות, באופן אשר יאפשר לקבוצות הנשים "וודאות ויציבות כלכלית", כפי שמאפשרת המדינה לקבוצות הגברים באמצעות העברות כספים קבועות בסכומים של כ 100 מיליון שקל בשנה מהמועצה להסדר ההימורים בספורט וממשרד האוצר.
התחייבות זו סיימה את הדיון בעתירה כאשר בפסק הדין הובהר "דלתו של בית המשפט תהיה פתוחה" לקבוצות הנשים ככל שההבטחה תופר. לטענת המינהלת, כבר בשנה השנייה החל משרד הספורט להפר את ההתחייבות והתוספת נשחקה כמעט ב50%.
מנגד, על פי המידע שבידי המינהלת, תקציבי קבוצות הכדורגל וכדורסל הגברים (כ-100 מיליון בשנה בממוצע) לא ייפגעו ואף מתוכננת תוספת תקציבית המיועדת בעיקר לענפי הגברים בסך 14 מיליון שקל לשנה לחיזוק מעמד השחקן הישראלי, וזאת במסגרת יישום מסקנות ועדת שרעבי.
לאחרונה, פנתה מינהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, באמצעות יועציה המשפטיים עו"ד אורי כהנא ועו"ד אורי קידר, למשרד התרבות והספורט בדרישה לתקן את מבחני התמיכה לחיזוק מעמד השחקן הישראלי, בטענה שמדובר ב"מבחנים מפלים המשמרים מנגנון הכולל אפליה חמורה ביותר של הספורטאיות הישראליות".
לפי המבחנים החדשים, לא רק שהליגה הראשונה של כדורסל וכדורגל הגברים תקבל תקציב הגבוה פי ארבעה, מהנשים, אלא כעת, זכאיות בנוסף לתקצוב גם קבוצות הליגה הלאומית לגברים בכדורסל, כאשר הליגה הלאומית לנשים בכדורסל לא תתוקצב כלל. "מדובר בניסיון בוטה וחמור ביותר 'להסתיר' תקנה שאין בה אלא אפליה בוטה של ספורט הנשים", כך על פי מכתבם של היועצים המשפטיים של המנהלת.
כאמור, עפ"י החלטת חברי דירקטוריון מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל לא יהיה מנוס אלא לפנות לבג"צ פעם נוספת על מנת להביא שוב לתיקון ההפליה התקציבית החוזרת על עצמה.
תגובת משרד הספורט תובא לכשתתקבל.