"אסור לבעלי עבר פלילי להתערב בכדורגל"
אמנון סטרשנוב, הנשיא החדש של בית הדין של ההתאחדות לכדורגל, כינס מסיבת עיתונאים והתייחס למטרותיו בתפקיד, בדגש על מיגור האלימות והגזענות במגרשים: "חייבים להעניש את הקבוצות ולהילחם בתופעה, אני לא רואה דרך אחרת"
תחילתו של עידן חדש בבית הדין בהתאחדות לכדורגל. נשיא בית הדין העליון הוצג היום והביע את רצונו לשפר את המצב במגרשים, לטפל בתופעת ההימורים הבלתי חוקיים ואף לאסור על בעלי הקבוצות בעלי עבר פלילי להיכנס אל תחום הכדורגל.
בפתח דבריו, התייחס סטרשנוב אל שאיפותיו: "אשתדל לעשות ככל שביכולתי לשפר את המשמעת והאלימות בכדורגל. אני סבור שיש לי ניסיון רב, כיו"ר המועצה למניעת אלימות בספורט לשעבר וגם כשופט כדורגל בעברי הרחוק מאוד". על נושא האלימות והגזענות, הרחיב: "זוהי הבעיה המרכזית של הכדורגל בארץ. למרות זאת, מגרש הכדורגל הוא לא המקום הכי מסוכן בארץ, יש יותר מסוכנים כמו מועדונים וקרנות רחוב. צריך לעשות את הכל כדי להגביל את התופעה".
על פרשת האלימות כנגד ערן זהבי, בה פרץ אוהד למגרש ובעט בשחקן, אמר: "נכון שהוא קיבל חודשי מאסר בפועל, אך גם הם לקחו שנה. בית המשפט הרחיק אותו מהמגרשים לשלוש שנים והוא הגיש ערעור שהתקצר. באנגליה או בגרמניה הוא היה מורחק לצמיתות".
בנוגע לענישת הקבוצות בעת התפרעות הקהל, ציין סטרשנוב כי גם הן צריכות להיענש, אך לא תמיד באופן קיצוני או קשה. כשנשאל אודות אלי טביב ושילובם של אנשי פלילים בנוף הכדורגל, הגיב בישירות: "לדעתי האישית, אנשים בעלי עבר פלילי לא צריכים להיות מעורבים בענייני הכדורגל. אך יכול להיות יוצאים מן הכלל". כדוגמא, ציין את סיפורו של אולי הנס, שיצא מהכלא והתקבל בתשואות בקבוצתו בגרמניה: "כנראה שלכסף אין ריח".
על ההימורים הבלתי חוקיים בכדורגל, הוסיף: "קרוב ל-15 מיליארד שקל זורמים שם. זוהי תופעה מאוד חמורה וחייבים להילחם בה. המשטרה עושה כמיטב יכולתה ולא תמיד מצליחה". לבסוף, כשנשאל על ענישת הרדיוס, הגיב: "זה אחד העונשים החמורים, אולי החמור ביותר. משחק ללא קהל הוא הפתרון האחרון, אך אין מנוס מלנקוט בו. הייתי מעדיף לראות משחקי כדורגל בלי הפרשנים ולשמוע רק את הקהל".