שחקני הכדורגל בעטו בגזענות
משחק יוצא דופן נערך במתקן חולות לציון היום הבינלאומי למאבק בגזענות. במפגן הסולידריות השתתפו קבוצות הנוער של הפועל ת"א ובני יהודה, מבקשי מקלט ושחקנים מהליגות השונות כמו בן רייכרט, אמייה טגה ושחר הירש
משחק כדורגל יוצא דופן נערך היום (ג') במתקן חולות בין מבקשי מקלט לבין קבוצת הנוער של בני יהודה ושחקנים מובילים ממגוון ליגות הכדורגל, לציון היום הבינלאומי למאבק בגזענות.
מפגש הסולידריות הייחודי נערך במטרה לקדם סובלנות כלפי האחר והשונה ולעורר מודעות לתופעת הגזענות בחברה הישראלית. האירוע נערך ביוזמת תכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" של הקרן החדשה לישראל, בשיתוף המרכז לפליטים בנגב. במשחק השתתפו נערים ב' מבני סכנין, שחקני מכבי באר שבע, אמיה טגה ושחקני הפועל תל אביב בן רייכרט, סער בנבנישתי ושחר הירש.
בני נוער ישראלים נפגשו עם פליטים השוהים במתקן חולות למפגן כדורגל ייחודי. מפגש הסולידריות המרגש נערך לרגל היום הבינלאומי למאבק בגזענות המצוין ברחבי העולם ב-21 במרץ.
מוקד האירוע היה משחקון מעורב, בהשתתפות קבוצת הנוער של בני יהודה והשחקנים האורחים, יחד עם קבוצת מבקשי המקלט שהוקמה במתקן חולות. בני יהודה מזוהה עם שכונת התקווה, שהייתה מוקד להתפרצות אירועים אלימים בין ישראלים לפליטים. בשכונה אירעו בעבר התנגשויות אלימות והתפרעויות בין תושבי השכונה לבין מבקשי מקלט שהתגוררו בה. האירוע בחולות הפגיש לראשונה בין שני הצדדים במטרה להכיר את האחר ולמגר את הגזענות באמצעות מכנה משותף – כדורגל.
במהלך האירוע התקיים טקס הענקת פרס לקבוצת חולות. השנה זכו בפרס שמונה קבוצות כדורגל וארגוני אוהדים הפועלים לקידום סובלנות ודו-קיום. מטרת המענקים הייתה לעודד את מאות
המיזמים הקיימים בכל הליגות המקדמים את הערכים הללו, ולהציב זרקור ציבורי על העשייה הענפה בתחום זה המיושמת באופן שוטף בכדורגל.
דובר הפועל תל אביב, ארז נעמן: "הפועל תל אביב שמחה לקחת חלק פעיל ביום הבינלאומי נגד הגזענות. המועדון שלנו חרט על דגלו את קבלת השונה והאחר, עזרה לזולת והבעת סולידריות עם כל אדם באשר הוא. פעילויות כמו אלו של תכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים' מראה שאנחנו בדרך הנכונה. כבר הוכח לא פעם שהכדורגל הוא מקור אידיאלי לקירוב לבבות וגישור על פערים. מי ייתן ונאמץ את עקרונות הספורט גם לחיים עצמם. המאבק בגזענות הוא מאבק ארוך ומתיש שבסופו, כך כולנו מקווים, תהיה לנו חברה טובה ומכילה יותר".
רמזי איסמעיל, פליט מאריתריאה: "אני רוצה להודות למארגנים של האירוע, לכל מי שהגיע עד לפה, לשחקנים ולקהל. זה לא מובן מאליו שהגעתם עד כאן ביום הזה".
איציק שנן, מייסד תכנית "בועטים את הגזענות מהמגרשים", אמר: "אנחנו נרגשים לראות כאן ביום הסימבולי הזה שחקני כדורגל מובילים וקבוצות נוער ומבוגרים ממגוון קבוצות ליגות הכדורגל בישראל. מפגש הסולידריות הזה, בשיתוף ההתאחדות לכדורגל וארגון השחקנים, הוא הוכחה נוספת לכך שהכדורגל בישראל ושחקני הכדורגל עצמם מעורבים ומגלים היום יותר אחריות חברתית וסולידריות כלפי האחר".