שתף קטע נבחר

 

המחאה של ארגון המאמנים

תופעת פיטורי המאמנים היא דבר שכיח בכדורגל, אבל עושה רושם שבישראל היד קלה יותר על ההדק. יו"ר הארגון, ניסים בכר, יוצא להגנתם: "בעלי קבוצות יודעים מראש על חוסר הניסיון של הצעירים, ובכל זאת מפטרים אחרי ארבעה מחזורים"

תופעת פיטורי המאמנים אחרי זמן קצר היא תופעה שכיחה בכדורגל, אבל עושה רושם שבכדורגל הישראלי היא נפוצה פי כמה. מאמנים, ותיקים וצעירים, לוחצים ידיים עם בעלי קבוצות וחותמים על חוזים, ועוד לפני שהדיו מספיק להתייבש, מוצאים עצמם בלי עבודה.

 

ארגון המאמנים מחה אתמול (ש') על הדרך שבוחרים בעלי הקבוצות לפטר ולמנות מאמנים חדשים. יושב ראש הארגון, ניסים בכר, אמר: "ישנם בעלי קבוצות שמינו מאמנים צעירים כשידעו מראש על חוסר הניסיון שלהם באימון בוגרים, ולאחר ארבעה מחזורים מחליטים לפטר אותם. לצערנו ארגון המאמנים לא יכול להתערב בשיקולי בעלי הקבוצות, אבל כל מאמן שיבקש, יוכל לקבל מהארגון עזרה ויעוץ משפטי, אם יזדקק לכך".

 

המפוטר הטרי דוד אברהם. מי הבא בתור? (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
המפוטר הטרי דוד אברהם. מי הבא בתור?(צילום: עוז מועלם)

יושב הראש ציין כי תופעת פיטורי מאמנים במהלך עונה נפוצה לא רק בישראל, אלא גם במקומות אחרים בעולם, כמו למשל המאמן ההולנדי פרנק דה בור, שפוטר לאחר ארבעה מחזורים מקריסטל פאלאס האנגלית. בכר הודה גם כי מאמנים צעירים חייבים להיות מוכנים למקרה שאם ייכשלו, יודחו מתפקידם, כך שעליהם להגן על הכנסותיהם בחוזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
ניסים בכר
צילום: אורן אהרוני
מומלצים