שתף קטע נבחר

 

"אם הרוש היה נתפס, הוא היה יכול להיות מורחק לשנתיים"

גורם בסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט שיבח את התנהלות הפועל ב"ש, שהחליטה להוציא מהסגל את השוער שנטל תרופה נגד צינון. האסלביינק על ה-2:3 על בית"ר: "לצאת לפגרה עם שלוש נקודות - זה נותן ביטחון"

 

צפו: תגובות בית"ר - ב"ש    (צילום: עוז מועלם)

צפו: תגובות בית"ר - ב"ש    (צילום: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שמחה גדולה בהפועל באר שבע לאחר ה-2:3 אתמול על בית"ר ירושלים בטדי - ניצחון החוץ הראשון של האלופה. היה זה המשחק הכי טוב העונה של הקפטן מאור מליקסון, שקיבל הרבה קרדיט ממאמנו ברק בכר והיה מעורב בשלושת השערים שכבשה קבוצתו. אגב, גם בעונה שעברה מליקסון כבש את שערו הראשון רק במחזור העשירי (נגד אותה בית"ר ירושלים).

 


 

לטבלת ליגת העל

 

בכר החליט להפתיע עם הצבתו של חן עזרא בקישור על חשבונו של חנן ממן שכלל לא שותף. הציפייה הייתה שמי שיחליף את ממן הוא נייג'ל האסלביינק שהיה טוב כשנכנס כמחליף בניצחון על הפועל תל אביב 1:2 בשבוע שעבר. בסופו של דבר עזרא היה חלש והאסלביינק שוב נכנס במחצית השנייה. הפעם הוא כבש שער בכורה בקבוצתו החדשה. ההולנדי אמר בסיום: "אני שמח שהשגנו שלוש נקודות. זה הכי חשוב. לצאת לפגרה עם שלוש זה נותן ביטחון. נחזור הביתה בתחושה טובה".

 

הפועל ב
הגיבורים של ב"ש. מליקסון והאסלביינק(צילום: עוז מועלם)

 

לפני המשחק קיבלה הקבוצה החלטה די דרמטית, להוציא מהסגל את השוער אריאל הרוש, שהיה אמור לפתוח בין הקורות. את מקומו תפס אוהד לויטה להופעת בכורה מחודשת. ההחלטה מעידה על כך שגם למעלה משנה לאחר "פרשת שיר צדק", במהלכה הושעה הבלם על ידי אופ"א לשמונה חודשים לאחר שבגופו נמצאו שרידים של החומר האסור אוקטפימין, הקבוצה והשחקנים עדיין לא מסונכרנים בנהלים.

 

לקראת סוף השבוע הרוש הצטנן והחסיר אימון אחד, אך בשבת התאושש והתאמן עם חבריו. לקראת המשחק דיווח השוער לצוות המקצועי והרפואי שבמהלך סוף השבוע הוא נטל את התרופה "אדוויל צינון", שנמכרת ללא צורך במרשם רופא. אנשי המועדון ידעו שבתרופה הזאת אחד החומרים הפעילים הוא פסאודואפדרין, הנכלל ברשימת החומרים האסורים לשימוש על ידי ספורטאים לפי הסוכנות העולמית למניעת סימום בספורט (WADA).

 

אריאל הרוש ודודו גורש ביציע (צילום: עוז מועלם)
הרוש, אתמול ביציע בטדי(צילום: עוז מועלם)

 

מבחינת הסוכנות העולמית למניעת סימום בספורט, פסאודואפדרין, בדיוק כמו האוקטפימין מהמקרה של צדק, מוגדר בקבוצת S6 שהיא קבוצת החומרים המוגדרים כ"ממריצים". ישנה אפשרות שגם אם עברו מעל 24 שעות מהשימוש, עדיין שרידי החומר עשויים להופיע בכמות גבוהה מהמותר בבדיקות שתן. זאת הסיבה שבהפועל באר שבע החליטו לא לקחת סיכון ולא לשתף את השוער במשחק. בסיום המשחק, אגב, כלל לא נערכו בדיקות סמים.

 

יש לציין שבבאר שבע נקטו במספר פעולות כדי שהמקרה של שיר צדק לא יחזור בעתיד. אחת הפעולות היא הגדלת המודעות בקרב הצוות המקצועי והשחקנים לכך שחל איסור מוחלט ליטול תרופות או תוספי מזון ללא אישור מפורש של הצוות הרפואי ותזונאית המועדון. לפני כחודשיים, הגיע למועדון ד"ר דניאל הרשטיין, חבר הוועדה בסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט בישראל. ד"ר הרשטיין הרצה בפני השחקנים והצוותים המקצועי והרפואיים של המועדון, ובניהם התזונאית, על הסכנות הכרוכות בשימוש בתרופות ותוספים ללא אישור אנשי הצוות המוסמכים לכך.

 

למרות זאת הרוש החליט על דעת עצמו ליטול תרופה שבדיעבד התבררה כאסורה. איש מקצוע בתחום, שעובד במספר מועדוני כדורגל, הביע פליאה על המעשה של הרוש: "מדובר בשחקן כדורגל בכיר ומנוסה, שמשחק בנבחרת ישראל והיה באירופה. לכן לא ברור איך דווקא הוא פעל בחוסר אחריות, בעיקר כלפי עצמו והקריירה שלו ועשה טעות כל כך חמורה". גורם בסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט שיבח את התנהלותה של באר שבע בעניין: "הפועל באר שבע עשתה את המעשה הנכון והאחראי לעשות. אסור לקחת סיכונים במצבים כאלה. אם הרוש היה נתפס, הוא היה יכול להיות מורחק לתקופה של שנתיים. בנוסף צריך להעריך את העובדה שבאר שבע החליטה לפרסם את העניין".

 

לאחר ששחקני הנבחרות יחזרו להתאמן עם הקבוצה, יערך מחנה אימונים בן שלושה ימים בצפון לקראת המפגש נגד הפועל חדרה במחזור הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
אריאל הרוש
צילום: עוז מועלם
מומלצים