שתף קטע נבחר

 

מסע אחר / המדריך להגרלת היורו

אחרי שכבר למדנו כל מה שצריך לדעת על ליגת האומות, היום (13:00) תיערך הגרלת מוקדמות היורו, המסלול המרכזי לאליפות אירופה. בית המוות של ישראל: צרפת, גרמניה, יוון וקוסובו. הבית שהרצוג ירצה לקבל: שווייץ, צ'כיה, ליטא וגיברלטר. כל מה שצריך לדעת על הדרגים, המגבלות והסיבוכים

 

ביברס נאתכו ערן זהבי מואנס דאבור נבחרת ישראל (צילום: ראובן שוורץ)
מחזיקים אצבעות להגרלה סבירה. שחקני הנבחרת(צילום: ראובן שוורץ)

 

חייבים לתת לאופ"א קרדיט: אחרי שהגדילה את היורו ל-24 נבחרות, היא לפחות הצליחה להפוך את המוקדמות לנושא מעניין. לאקשן של המשחקים נוסף ההיבט המסובך של ההעפלה דרך ליגת האומות ומשחקי המוקדמות.

 


 

החלק הנוכחי פשוט יותר: 55 הנבחרות של אירופה יחולקו היום בדבלין לעשרה בתים, חמישה של שש נבחרות וחמישה של חמש נבחרות. שתי הראשונות מכל בית יעלו ליורו.

  

צפו באנדי הרצוג אחרי ההפסד בסקוטלנד    (צילום: אורן אהרוני)

צפו באנדי הרצוג אחרי ההפסד בסקוטלנד    (צילום: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בנובמבר הבא חוזרים לליגת האומות, וארבע המדורגות הבכירות בכל דרג שלא עלו דרך המוקדמות ייאבקו על ארבעת הכרטיסים האחרונים. אבל זה חישוב שאי-אפשר לבצע כעת ורק גורם לצרבת. בואו נתמקד במה שיעסיק את אנדי הרצוג בשנה הקרובה וננסה לעשות סדר, כי גם בהגרלה הזו יש כמה סיבוכים שצריך להבין מראש.

 

הדרגים: הבכירות מחולקות

דרג 1 מחולק לשניים, בגלל שארבע מנצחות הבתים בדרג הבכיר של ליגת האומות - שווייץ, אנגליה, פורטוגל והולנד - הופרדו. הסיבה היא שארבעתן ישובצו לבתים של חמש נבחרות, מאחר שבקיץ (במהלך אחד ממחזורי המוקדמות) הן יתמודדו בפיינל-פור ליגת האומות על תואר האלופה.

 

הארי קיין חוגג (צילום: EPA)
הארי קיין ואנגליה ישובצו לבתים של חמש נבחרות(צילום: EPA)

 

שאר הנבחרות שובצו בדרגים לפי ההצלחה שלהן בליגת האומות - כלומר, גרמניה ואיסלנד, שתי הנבחרות בעלות ההישגים החלשים ביותר בדרג הבכיר, מצאו עצמן בדרג 2 של ההגרלה.

 

כל הדרגים

דרג 1 א': שווייץ, פורטוגל, הולנד, אנגליה

דרג 1: בלגיה, צרפת, ספרד, איטליה, קרואטיה, פולין

דרג 2: גרמניה, איסלנד, בוסניה, אוקראינה, דנמרק, שבדיה, רוסיה, אוסטריה, וויילס, צ'כיה

דרג 3: סלובקיה, טורקיה, אירלנד, צפון אירלנד, סקוטלנד, נורבכיה, סרביה, פינלנד, בולגריה, ישראל

דרג 4: הונגריה, רומניה, יוון, אלבניה, מונטנגרו, קפריסין, אסטוניה, סלובניה, ליטא, גיאורגיה

דרג 5: מקדוניה, קוסובו, בלארוס, לוקסמבורג, ארמניה, אזרבייג'ן, קזחסטן, מולדובה, גיברלטר, איי פארו

דרג 6: לטביה, ליכטנשטיין, אנדורה, מלטה, סן מרינו

 

המארחות: מי לא תגיע לטורניר הביתי?

כזכור, יורו 2020 יתקיים ב-12 מדינות שונות (עוד החלטה פוליטית גרועה). בית 1 באליפות אירופה ישוחק ברומא ובבאקו, בית 2 בקופנהגן ובסנט-פטרסבורג, בית 3 באמסטרדם ובבוקרשט, בית 4 בלונדון ובגלזגו, בית 5 בבילבאו ובדבלין ובית 6 בבודפשט ובמינכן (אחרי פיזור נוסף בשמינית וברבע, חצאי הגמר והגמר יתקיימו בוומבלי).

 

כריסטיאן ביראגי (צילום: AFP)
האיטלקים יארחו את בית 1(צילום: AFP)

 

אגב, ייתכן כי אחת המארחות כלל לא תעלה לטורניר. בכל מקרה, אופ"א יצרה מגבלה בהגרלה, ולא ייצא שיותר משתיים מהמארחות ישחקו באותו בית מוקדמות.

 

המגבלות: פוליטיקה ומזג אוויר

וישנן עוד שלוש מגבלות מעניינות:

המגבלה הפוליטית: בגלל סכסוכים או אי-הכרה בעצמאות היריבה, ספרד וגיברלטר לא יוכלו לפגוש זו את זו, וקוסובו לא תוכל לקבל את סרביה או בוסניה.

 

מרקו אסנסיו חוגג (צילום: AFP)
הספרדים לא יפגשו את גיברלטר(צילום: AFP)

 

מגבלת המרחק: כדי להקל על המסעות ברחבי היבשת, אופ"א קבעה כי מדינות המרוחקות ביותר הן אזרבייג'ן, קזחסטן ואיסלנד, הצמידה לכל אחת רשימת יריבות, וקבעה שלא יוכלו להגריל יותר מאחת מהן. לדוגמה, אופ"א קבעה כי איסלנד תוכל להיות בבית רק עם אחת מהארבע אם כך ייצא בהגרלה: ישראל, ארמניה, קפריסין וגיאורגיה.

 

מגבלת החורף: בגלל תנאים קיצוניים בחורף, לא יותר משתיים מהבאות יוכלו להיות מוגרלות יחד - בלארוס, אסטוניה, איי פארו, פינלנד, איסלנד, לטביה, ליטא, נורווגיה, רוסיה ואוקראינה.

 

אוהדי נבחרת איסלנד (צילום: EPA)
המרוחקים ביותר. אוהדי נבחרת איסלנד(צילום: EPA)

 

ישראל: מתסריט האימים לבית הנוח

מזל טוב! עברתם בהצלחה את מסלול המכשולים של אופ"א, והגעתם לחלק הכיפי: הבתים האפשריים של ישראל. השער של ערן זהבי בסקוטלנד היה קריטי, מאחר שישראל זינקה לדרג

השלישי, ועל הנייר, תקבל רק שתי נבחרות חזקות ממנה. עם זאת, בדרגים הנמוכים מסתתרות נבחרות בעייתיות.

 

ישנן כמה אפשרויות לבית מוות. קחו לדוגמה מצב שבו ישראל תקבל את צרפת, גרמניה, יוון וקוסובו. בית קשה אחר יכול לכלול את ספרד, דנמרק, רומניה ומקדוניה (שכבר ניצחה בארץ לא מזמן).

 

בגלל שבדרג הראשון אין יריבה שאפשר לסמן כסבירה, המטרה של ישראל תהיה לצאת בזול מהדרג השני. נבחרות כמו בוסניה וצ'כיה הן כאלו שאפשר לעבור בקמפיין מצוין. הנה שתי דוגמאות לבית אידיאלי: שווייץ, צ'כיה, ליטא וגיברלטר, או לחלופין פולין, בוסניה, קפריסין ואיי פארו. כל תוספת מהדרג השישי לא אמורה להפריע. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getty images
ערן זהבי ובירם כיאל
צילום: getty images
מומלצים