אסי רחמים יעזוב את הפועל ב"ש בסיום העונה
המנכ"ל יסיים את דרכו בעקבות עזיבתה של אלונה ברקת: "עצוב מאוד, אבל אי אפשר להמשיך". האוהדים צפויים לפנות למשטרה כדי לקבל אישור מיוחד להפגנה והשחקנים עדיין בהלם: "היא הגזימה בהתנהגות שלה". וגם: מה יקרה עם 100 העובדים הנוספים במועדון?
יממה לאחר העזיבה הדרמטית של אלונה ברקת, גם אסי רחמים הודיע כי יסיים את תפקידו, ככל הנראה בסיום העונה. "אני עומד לרשות הפועל ב"ש ואעזור לעו"ד יונגר ככל שאדרש, אבל בסיום התקופה, עוד חודש, חודשיים או כמה שצריך, אסיים את תפקידי. זה עצוב לי מאוד כשחקן עבר ואחד שגדל במועדון, אבל כך אי אפשר להמשיך בתפקידי", אמר רחמים ל-ynet.
רומים, שבקיץ הקרוב יהיה בן 49, שימש שנים רבות כשוערה של הקבוצה בה גדל במחלקת הנוער. אמנם כשחקן הוא לא זכה עם הקבוצה התארים, מלבד גביע הטוטו של הליגה הלאומית, אך לאחר פרישתו היה שותף מרכזי בניהול לצידה של אלונה ברקת. הוא פרש ממשחק פעיל שנתיים אחרי הפיכתה של ברקת לבעלים, כשעלתה חזרה לליגת העל. לאחר פרישתו שימש כמאמן שוערים אך לאחר כשנה, ב-2010 מונה למנכ"ל ולאיש החזק במועדון, אחרי ברקת כמובן.
"התפקיד של עו"ד יונגר הוא להיות האיש הרע במערכת"
עו"ד יצחק יונגר קיבל אתמול (ראשון) בהפתעה מאלונה ברקת את הסמכות לנהל את הפועל באר שבע עד למציאת האדם שיקח על עצמו את הבעלות על הקבוצה. כבר הבוקר יגיעו אל משרדיו בתל אביב אנשי הצוות הניהולי בראשות המנכ"ל רחמים ושני סגניו: עו"ד עידו בר נתן ורו"ח ניר כץ. תהיה זאת פגישת עבודה ראשונה בה יגבשו הארבעה את תוכנית לניהול בתקופה הקרובה.
השאלה הראשונה שתעמוד על הפרק באותה פגישה היא מה לעשות בנוגע לשחקנים, שאמנם כבר שבועיים לא מתאמנים במסגרת הקבוצתית, אך כל אחד מהם בנפרד עובד באופן אישי על פי תוכנית שהתוו מאמן הכושר דרור שמשון ומיכאל ברוש. על הפרק תעמוד גם האפשרות להודיע לשחקנים שהם יצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת), אך צעד זה יעשה רק לאחר בחינת כל השיקולים המשפטיים המסובכים הקשורים לכך.
בסקירה שיציגו רחמים, בר נתן וכץ - יוצגו לפני יונגר חוזי השחקנים והתחייבויות נוספות של המועדון. כבר כעת צפויות להתקבל החלטות בנוגע לשחרור שחקנים לקראת העונה הבאה. יש לציין שלכל השחקנים חוזים לפחות עד לתום העונה הבאה. עם אחד מהם, ניב זריהן, אפילו החל מו"מ להארכת חוזהו, אך המהלך הוקפא בעקבות ההתפתחויות האחרונות.
אחד העובדים במועדון הסביר מדוע בחרה ברקת בעו"ד יונגר להוביל את המועדון בתקופה זו ולא במנכ"ל אסי רחמים: "זה היה פשוט לא פייר להטיל על אסי את האחריות הזאת. התפקיד של עו"ד יונגר הוא להיות האיש הרע במערכת. זה שבא לעובדים ומבשר להם על קיצוץ משמעותי בשכרם ואפילו על פיטורים".
הלחץ הכבד של האוהדים
ההגבלות על התכנסויות המוניות גורמות לכך שאוהדי הקבוצה לא יצאו כבר אתמול בהמוניהם להפגין במטרה לגרום לשחקנים ולברקת לחזור למו"מ, בסיומו יימצא המתווה להישארותה במועדון. האוהדים מרגישים חסרי אונים מאחר שלא נערכים משחקים ואימונים, אליהם היו יכולים להגיע כדי להשמיע את טענותיהם. ארגון האוהדים צפוי לפנות למשטרה כדי לקבל אישור מיוחד להפגין תחת מגבלות הקורונה.
אתמול פורסמו מספר הודעות קוליות שנשלחו לשחקנים מאוהדים שצורפו לקבוצות וואטסאפ שונות. בהודעות נשמעו אוהדים כשהם מקללים ומאיימים על השחקנים ומאשימים אותם בעזיבת הבעלים. שחקנים רבים גם קיבלו הודעות באופן פרטי, בדרך כלל בסגנון "מעודן" יותר. הודעות רבות נשלחו גם אל ברקת. יש לציין שאוהדים לא מעטים מאוכזבים מדרך הניהול של המשבר ובחירתה "לשבור את הכלים", לטענתם ולעזוב את המועדון.
ההלם של עובדי המועדון
במשך שבועיים הכינו אנשי ההפועל באר שבע יחד עם חברת רואי חשבון את דו"ח ההכנסות של הקבוצה לעונה הבאה תחת משבר הקורונה. הם נחשפו לעומק הבור התקציבי. כל הפרמטרים של ההכנסות ירדו באופן דרמטי. הם גם הבינו שהמשבר הכלכלי העולמי לא פסח על העסקים של משפחת ברקת, אך למרות זאת נוכחו לדעת שהבעלים מוכנה להשקיע מכיסה במועדון בעונה הבאה 20 מיליון שקל מכספה הפרטי.
עובד במועדון הסביר: "בשביל אלונה ברקת, בעידן המשבר הכלכלי של הקורונה, להשקיע מהבית 20 מיליון שקל זה כמו להוציא 70 מיליון בעונה אחרת. מדובר בסכום עצום להשקעה בקבוצת כדורגל". במועדון היו בטוחים שהשחקנים יבינו את המצב וימהרו לחתום על המתווה שהבטיח להם שקט כלכלי עד לתום העונה הבאה. בשום שלב לא עלתה הטענה שאם הם יסרבו ברקת תעזוב, אבל זה מה שקרה.
מלבד שחקנים, בהפועל באר שבע יש עוד כ-100 עובדים שרובם הגדול צפויים לאבד את מקור פרנסתו בסיום הליך עזיבתה של ברקת. בכיר בקבוצה סיפר: "הפועל באר שבע זה מקום עבודה מכובד, אבל חוץ מ-20 כדורגלנים, שאר העובדים מתפרנסים בכבוד ולא מתעשרים מהקבוצה. עכשיו בגלל השחקנים, 100 האחרים בבעיה גדולה". עובד אחר היה חריף יותר בהאשמותיו: "אני מקווה מאוד שהשחקנים שגרמו לברקת לעזוב יספגו בעתיד מכה כלכלית קשה מאוד. זה מה שמגיע להם אחרי מה שהם עשו למועדון".
מה השחקנים חושבים?
מיום חמישי האחרון שומעים שחקני הקבוצה שברקת עשויה לעזוב אם לא יענו בחיוב למתווה שהציעה, אבל רק מעטים, אם בכלל האמינו שזה יקרה. גם אזהרותיו של יו"ר ארגון השחקנים, ניר אלון, אתמול בבוקר בדבר רצינות כוונותיה לא עשו עליהם רושם. ההודעה על עזיבתה של ברקת השאירה אותם בהלם. השחקנים סירבו להתייחס לציטוט לעניין ואף הנחו את נציגם, עו"ד רועי רוזן, לא להתבטא כלל בנושא.
שחקן בכיר אמר: "זה לא ברור מה שהיא עושה. בסך הכל אנחנו רוצים שיהיה בינינו תהליך של הידברות. אלונה הגזימה בהתנהגות שלה". בין השחקנים יש חילוקי דעות, אך לפחות כלפי חוץ הם עדיין שומרים על חזית אחידה. יש לציין שהשחקנים שמתנגדים לתוכנית הם בעיקר הוותיקים יותר, שכבר רואים לנגד עיניהם את סיום הקריירה בשנים הקרובות ולכן חוששים מאוד מקיצוץ.
"אלונה כביכול כבר עזבה פעמיים. בשנת 2010, אחרי תקרית אלימה של אוהדים כלפי המאמן דאז גיא עזורי ולפני שנה, כשניסתה להיבחר לכנסת. בשתי הפעמים היא חזרה בה. התקווה שזה יקרה גם בפעם השלישית קיימת בקרב האוהדים, אך מי שדיבר איתה אתמול טוען שהפעם היא רצינית במימוש תוכניותיה הרבה יותר מאי פעם", אמר עובד בכיר במועדון. "נראה שהפעם אין דרך חזרה, כל מי שדיבר איתה הבין את זה"
המטרות העונה
בצל כל הבעיות, העובדה שהפועל באר שבע העפילה לחצי גמר גביע המדינה לאחר ניצחון מרשים על מכבי חיפה כבר נשכחה. באר שבע נחשבת לפייבורטית לזכייה בגביע וזו גם הסיבה שברקת הייתה אחת הבודדות מבין בעלי הקבוצות בליגת העל שחשבה שלא צריך להפסיק את המשחקים.
אם הליגה תחזור לפעילות המטרה המקצועית תהיה לזכות בגביע שני בתולדות המועדון, מה שגם יבטיח כרטיס לאירופה ויהווה סיום מתוק לתקופת ברקת. אוהדים אופטימיים אף מפנטזים על כך שזכייה בגביע תסלול את הדרך להשאיר את ברקת במועדון.