שתף קטע נבחר

אוכלים, שותים, רוקדים: מדריך הבילויים באתרי סקי

השטרודל הכי שווה באוסטריה, הפיצה הכי מפתיעה באיטליה, ה- MEHANA הכי שמחה בבולגריה והאפר'ה סקי הכי לוהט בצרפת. קבלו את רשימת ה-MUST לבילויים באתרי הסקי באירופה שיפילו אתכם מהמגלשיים

בשיתוף SkiDeal

  

איטליה

אוכלים: אי אפשר לבקר באיטליה בלי ליהנות מפיצה אמיתית שעשויה מבצק משובח, תוספות מפתיעות וריח שמגיע עד לפסגות. אם אתם בדרך לסלה רונדה, בקרו ב-Pizza Olympic - פיצרייה עם תפריט מסחרר של פיצות ותוספות מגוונות.

 

ואם תנחתו בקרוב בפאסו טונלה, קפצו ל-Bar alpi - פיצרייה שממוקמת במרחק מדרכה מהמעליות והמסלולים, ומחזיקה בתפריט שתמצאו בו כל תוספת שרק תחשבו עליה.

 

משהו מתוק: נכון שהאיטלקים ידועים באהבה שלהם לגלידה, אבל אם תשאלו אותנו, כשמתחשק לכם משהו מתוק באיטליה, הבחירה הנכונה היא טירמיסו. בסלה רונדה, במרכז העיירה קמפיטלו, מחכה לכם stua anthelia - בית קפה שכונתי קטן ומקסים, שמגיש טירמיסו מדהים - עוגת בישקוטי עם גבינת מסקרפונה, טעמי אספרסו, טאץ' של ליקר גראנד מרניה, תמצית וניל ואבקת קקאו, או במילה אחת - וואו.

 

בומברדינו ()
תתכוננו להיות מופתעים. בומברדינו

מבלים: באיטליה שתה כמו איטלקי. בקשו בכל בר או מסעדה קוקטייל בומברדינו – ליקר ביצים ורום - תתכוננו להיות מופתעים. ואם אתם מגיעים לפאסו טונלה, הזמינו בומברדינו ב-EL BAIT - בר מקומי עם המון משחקי שתייה, אווירה כיפית ושלל פינוקים.

 

רוסיה

אוכלים: המסעדות בעיירות הסקי בסוצ'י הן שילוב של ניחוחות מסורתיים קולינריים ישנים וטובים ועיצוב חדש, חדשני ומודרני - וכך גם הטעמים. לצד הבורשט, הכיסונים, המרקים והדייסות, ברוזה חוטור (Rosa Khotur) תמצאו למעלה מ-50 מסעדות בסגנונות שונים ורמות שונות, ביניהן גם מקדונלדס, KFC, פיצריית פפה ג'ונס ומגוון רשתות מערביות.

 

ההמלצה שלנו היא Polyana Krasnoya -המסעדה הכי טובה באזור. נסו את מנת ה"מחבת הרותחת" - נתחי בשר עם ירקות מטוגנים שיגרמו לכם לחזור לשם שוב ושוב.

 

משהו מתוק: בעיירה רוזה חוטור, ממש ליד המעלית למסלולים, מחכה לכם מסעדת Che? Kharcho! עם קינוח שיעשה לכם את היום: מדוביק - עוגת שכבות שמנת חמוצה ודבש בטעם מושלם.

 

בילויים (צילום: shutterstock)
תתכוננו ליפול מהרגליים. בילויים אחרי הסקי(צילום: shutterstock)
  

מבלים: ברוסיה שותים כל מה שיש בו אלכוהול, ועדיף שיהיה באחוזים גבוהים. וודקה, וויסקי, טקילה - כל עוד זה מחמם את הגוף ומשחרר את הראש - תמזגו! ואם אתם כבר שותים, עדיף שתעשו את זה ב-Ski Club - המועדון הכי גדול בעמק - דאנס בר פרוע עם 3 רחבות שונות בסגנונות משתנים, הופעות מיוחדות ואווירה נוטפת סטייל.

 

צרפת

אוכלים: הפונדו אמנם הומצא בשוויץ, אבל הצרפתים אימצו את המנה המופלאה הזו - ארוחה שהיא כלים של גבינות ורטבים שטובלים בהם לחמים, בשרים וגבינות קשות בטעמים שונים - והפכו אותה לחוויה שלמה של ניחוחות וטעמים.

 

בוואל טורנס תוכלו להתנסות בקלאסיקה במסעדת Joyeuse fondue - מסעדה נעימה עם תפריט עשיר של כל סוגי הפונדו האפשריים - מהרקלט המקומי, דרך פונדו בשר, פונדו גבינות ועד לפונדו השוקולד המפנק.

 

בלז ארק תוכלו לבקר ב-Mazot - מסעדת ציידים עם תפריט מנות פונדו עשירות ומפתיעות. האווירה נעימה, הטעמים נפלאים והסגנון שונה ומיוחד. ובאבוריאז אתם חייבים לנסות את הגראנד קפה - מסעדה צרפתית עם מנות מכל הסוגים לצד מנות מקומיות.

 

משהו מתוק: אולי זאת הרומנטיקה, אולי המבטא ואולי ההיצע, אבל משהו בצרפת מעורר חשק עז למתוק והאפשרויות בלתי נגמרות. בוואל טורנס, מחוץ למועדון ה-malasya, יש בוטקה קטן של ופל בלגי שפשוט אסור לכם לפספס.

 

בלז ארק על ההר, ממש מתחת לסנופארק ב-Arpette מחכה לכם בר קרפים מתוקים על המרפסת, באלפ דואז במסעדת smithy's tavern restaurant המדוברת תמצאו המון קינוחים מצוינים, ובטין (Tignes) ב-Jam bar אתם יכולים לשתות בירה, אבל הסיבה האמיתית להגיע לשם היא הגלידה.

 

פונדו (צילום: shutterstock)
ארוחה שהיא חוויה. פונדו(צילום: shutterstock)
 

מבלים: אתם יכולים לשתות בירה, וויסקי, ג'ין או וודקה, אבל אם הגעתם לצרפת - כדאי שתעשו את זה ב-La folie douce – רשת מועדוני האפר'ה סקי הכי פרועה באירופה עם נציגות צבעונית, רועשת, מסחררת ומטורפת כמעט בכל אתר בצרפת.

 

אנדורה

אוכלים: שמחה ספרדית ותשוקה צרפתית - אנדורה מביאה אל הצלחת את השמחה והחום הספרדיים לצד התשוקה והטעמים הצרפתיים, ויחד - זה תמיד מעדן.

 

אם אתם בדרך לוואל נורד, מסעדת Ruta 40 היא נקודה שאתם חייבים לבקר בה. מסעדת בשרים באווירת ציידים מהפנטת וטעמים נפלאים, רק אל תשכחו לשריין מקום מראש. ואם אתם בדרך לפאס דה לה קאסה - הזמינו לעצמכם את הסנו בורגר ב-El marselle's - המבורגר עם בצל מקורמל, גבינה צרפתית ודבש.

 

משהו מתוק: בהשאלה מהארגנטינאים, ובדרך שרק הספרדים יודעים לעשות - בעיירה ואל נורד תוכלו לפגוש את עוגיות האלפחורס הבלתי נשכחות בבית הקפה Don Picerre. תעשו לעצמכם טובה ובקרו שם.

 

אישה שותה (צילום: shutterstock)
תרגישו איך היין עושה את העבודה(צילום: shutterstock)
 

מבלים: כיאה לספרדים, באנדורה שותים יין. חם, קר, בטמפרטורת החדר, עם פירות, עם תבלינים, עם תפוזים - איך שרק תרצו. ואחרי שתרגישו שהיין עשה את העבודה, דלגו ל- Underground bar&club - דאנס בר בועט בעיירה פאס דה לה קאסה. בכל יום בין 18:00 ל-22:00 מנגנים שם מוסיקה חיה ואז מתגלגלים למסיבה סוערת עד השעות הקטנות של הלילה.  

 

שווייץ

אוכלים: הנוף הוא כל הטעם. חוויית הקולינריה בשווייץ לא תישען על מנה אחת ספציפית, לא תתרפק על מסורת ולא תנסה לחדש ולהפתיע, אבל כמעט כל מסעדה שתבחרו לשבת בה תספק לכם מנות עשירות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות מבעד לכפפות, ובעיקר נוף שלא תוכלו להתעלם ממנו.

 

ההמלצה שלנו - באנגלברג טיטליס על ההר תמצאו את מסעדת STANS עם מרפסת שמש מטורפת ונוף מדהים לעיירה. התפריט משתנה מיום ליום ומפתיע בכל פעם מחדש.

 

משהו מתוק: השווייצריים ידועים בגידולי הפירות האיכותיים שלהם, זאת הסיבה שהסיפורים על פאי התפוחים שלהם מהדהדים למרחקים. כשתגיעו לאנגלברג, עצרו ב-stockli לקנח עם פאי תפוחים שלא תוכלו לשכוח.

 

בירות (צילום: shutterstock)
הנוף הוא חלק מהתפריט
 

מבלים: בדרך חזרה מהמסלולים באנגלברג טיטליס, מחכה לכם Ski lodge - אפר'ה סקי שווייצרי שיסכם לכם את היום באווירה מעולה. הזמינו שם כוס של trojka - המשקה המקומי - ליקר וודקה שמגיע בצבעים וטעמים משתנים. המועדפים עלינו הם השחור או הירוק. נסו בעצמכם.

 

בולגריה

אוכלים: לועסים לפי הקצב. אתרי הסקי הבולגריים מלאים בטברנות קטנות ואותנטיות עם אווירה שתוציא אתכם שבעים, מרוצים ומחויכים. השם המקומי לטברנות הוא "מחנה" ואתם פשוט חייבים לעצמכם ביקור באחת כזאת.

 

Obecanova mehana שנמצאת בבנסקו היא 'מחנה' שמחה וצבעונית - להקה מקומית עוברת בין השולחנות ומנגנת מוסיקה בולגרית, התפריט מציע מנות מסורתיות והמחירים נוחים במיוחד. אם הגעתם עד כאן, אל תפספסו את מנת הכבש.

 

משהו מתוק: הקרפרי של בנסקו כמעט גרם לנו לתהות אם הצרפתים באמת הכי טובים במנות הצרפתיות: La petite - עמדת קרפ צרפתי הממוקמת על הרחוב הראשי, מפיצה ניחוחות מתוקים לכל עבר ומציעה קרפים במגוון טעמים. הבחירה שלנו - חצי שוקולד לבן, חצי שוקולד חלב והרבה אגוזים.

 

ראקייה ()
למיטיבי לכת. ראקייה

 

מבלים: מדובר במסלול שחור אל הקיבה שלכם, ואם אתם לא גולשים מקצוענים אולי כדאי שתתלבטו. ראקייה הוא הליקר המקומי המכיל 40% אלכוהול (!), הוא לא טעים במיוחד והוא יוציא מכם פרצופים סובלים וצמרמורות, אבל סביר להניח שתזמינו ממנו גם כוסית שנייה. כדי ממש ליהנות מהראקייה, הזמינו אותו ב-Happy End - ה-מקום לאפר'ה סקי בעיירה, שנמצא במתחם הגונדולה בדיוק במקום שבו מסיימים לגלוש.

 

אוסטריה

אוכלים: מסורת של בשר. האוסטרים פחות טיפוסים של ירקות או תבשילים קלילים ועדינים, הם אוהבים את המטבח שלהם מלא בניחוחות של תבשילים ארוכים, מעושן מבשרים צלויים ומתפאר בטיפול נכון ומדויק בנתחים.

 

אם אי פעם ביקרתם במאיירהופן, בטח לא פספסתם את Gasser - מעדנייה אוסטרית מושחתת בירידה מהמסלולים. תוכלו לסגור שם ארוחת צלעות משובחת או חטיפי נאגטס מצוינים ב-7-6יורו.

 

אם אתם בדרך לסקיוולט, רשמו לכם לעצור ב-Tenner Stadl - במידלסטיישן של הופגרדן, שם יגישו לכם את מנת הגולש המסורתי בתוך קערת לחם. ובאישגל סמנו לכם את Kitzloch - מסעדת הבשרים הכי טובה בעיירה, שמגישה מנת ספריבס בלתי נשכחת.

 

משהו מתוק: במחלקת הקינוחים האוסטריים לא תמצאו שוקולד מטפטף, אבל החלופות הולכות להפתיע אתכם:

 

שטרודל (צילום: shutterstock)
חם, מתוק, והכי טעים שיש. אפל שטרודל(צילום: shutterstock)

 

• Kaiserschmarrn - קינוח אוסטרי מסורתי המורכב מערימה של קרעי פנקייקים עם צימוקים, אבקת סוכר, רוטב אוכמניות או תפוחים ומנה גדושה של "מממממ". הקייזרשמארן המועדף עלינו מוגש במסעדת kitzloch באישגל.

 

• אפל שטרודל - עוגת תפוחים חמה עטופה בבצק פריך, מתובלת בקינמון וסוכר ומקושטת בקצפת או גלידת וניל. אלה מכם שבדרך למאיירהופן ייהנו מהתענוג הזה במסעדת KOFTNER

 

מבלים: הכירו את הגלו ויין - יין חם ומתובל. מתאים בדיוק לרגעים בהם מתחשק לכם לעצור באיזה בר על ההר ולשתות משהו אל מול הנוף. מסעדת "ניו יורק" במאיירהופן מגישה את הגלו ויין הכי טעים בסביבה.

 

בשיתוף SkiDeal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בחוץ שלג - בפנים חמים. בילויים לוהטים באתרי הסקי
צילום: shutterstock
מומלצים