חופשת סקי ראשונה: 10 כללים למתחילים
השלג בחרמון שבר שיאים של שנים, כמויות השלג באתרי הסקי באירופה עולות על כל הציפיות, וכולם מסביב כבר מדברים את שפת הגלישה שגורמת לכם להנהן בחיוך אבל לתהות - איך מתחילים? במיוחד בשבילכם, כתבנו את המדריך המלא לגולשים מתחילים. מוגש קר
בשיתוף SkiDeal
גם בחורף הקודם זה קרה. השלג הגיע מוקדם מהצפוי ובכמויות שהצליחו להפתיע גם את טובי החזאים, אבל השנה מדובר בפתיחת עונה שמצליחה לעלות על כל הציפיות. אתרי הסקי באירופה פתחו את שעריהם אפילו מוקדם מהמתוכנן עם כמויות אדירות של שלג, ונרשמה נהירה אינסופית של גולשים נרגשים אל המסלולים.
אם עוד לא ניסיתם את מזלכם בספורט הלבן, והסביבה שלכם גורמת לכם להרגיש שאתם היחידים, תנאי שלג כאלה הם סיבה מספיק טובה לעשות את זה עכשיו. המדריך שלפניכם יעזור לכם לעשות את זה נכון.
10 כללי הבסיס להזמנת חופשת סקי ראשונה:
1. בחרו את הפרטנר לחופשה
לא כל מי שכיף לשבת איתו לבירה יהיה הפרטנר המושלם לחופשת הסקי הראשונה. בחרו את הפרטנר שיידע לגלוש לצדכם לאט ובסבלנות, שיזרום איתכם על מסלולי גלישה ידידותיים למתחילים, שיעזור לכם לצלוח את הבהלה הראשונית ממעלית הכסא ושיידע להבטיח לכם שגם אם קצת קשה בהתחלה - הסוף לגמרי שווה את זה. לא מכירים מישהו כזה בסביבה שלכם? ski&match היא קבוצת פייסבוק ישראלית המפגישה בין גולשים ומזמינה אותם לחבור יחד אל החופשה המיוחלת.
2. בחרו אתר ידידותי למתחילים
אחד הדברים החשובים ביותר בחופשת הסקי הראשונה שלכם הוא בחירת האתר. רוב האנשים נוטים לבחור באתרים הגדולים והמוכרים, אבל האמת היא שלחוויית הגלישה הראשונה שלכם לא תצטרכו יותר מכמה מסלולים בודדים.
אז חסכו לעצמכם את עלויות האתרים הגדולים, וחפשו אתר קטן וצנוע שיציע בתי ספר טובים לגלישה עם מדריכים מקצועיים ומנוסים ומגוון מסלולים כחולים שנוח להתאמן עליהם. בנסקו הבולגרי, או סוצ'י הרוסי, הם דוגמאות לאתרים שמציעים מרחבי גלישה ידידותיים, מחירים נוחים ומרחק קצר מהארץ אל האתר. אתם תיהנו להתחיל בהם ותיהנו לא פחות לחזור אליהם.
3. בחרו בטיסה נוחה
במקום להגיע לאתר ביום ראשון (השבת של האירופאים) להיתקל בכבישים עמוסים בדרך, בעומס בחנויות השכרת הציוד, בתורים ארוכים במעליות ובצפיפות באתר, חפשו חופשות המאפשרות יציאה בימי שני-שישי והבטיחו לעצמכם נוחות מרבית. בנוסף, ודאו שנוחתים ביעד הקרוב ביותר לאתר ושאחרי הנסיעה משדה התעופה לאתר תגיעו בשעה נוחה שתאפשר לכם לבקר בחנות הציוד ולהתחיל למחרת בבוקר את יום הגלישה בלי עיכובים.
4. בחרו מלון שיתאים לכם
בדקו את מיקום המלון, ודאו שההליכה ממנו אל המסלולים או המעליות לא תעלה על 4 דקות, וחסכו לעצמכם הליכה מייגעת עם הציוד בידיים. חשוב שתדעו: עיירות הסקי באירופה גובות מס תיירות מהאורחים במלונות. סכום משתנה הנע בין 1 ל-2.6 יורו ללילה לאדם. בדקו האם מחיר החדר במלון כולל את מס התיירות או שתיאלצו לספוג אותו בעצמכם.
אם תרצו לסיים את יום הגלישה בשחרור מפנק לשרירים (אתם תרצו, סמכו עלינו), בדקו האם קיים ספא במלון, וודאו שהכניסה אליו כלולה במחיר המלון.
5. הימנעו מהשכרת רכב פרטי
המרחק משדות התעופה לאתרי הסקי עומד בדרך כלל על 5-1 שעות נסיעה. אל תתפתו לשכור רכב - נהיגה בתנאי חורף קשים היא לא חוויה נעימה, ומלבד עלויות השכרת הרכב תצטרכו לקחת בחשבון גם דלק, כבישי אגרה (שעשויים להגיע ל-50 יורו לכיוון) וחניונים באתרים. חפשו אפשרות להסעה קבוצתית וחסכו לעצמכם הוצאות.
6. השכירו ציוד
יכול להיות שלאח הגדול שלכם יש מגלשיים נוצצים והוא לגמרי מוכן לחלוק אתכם את הציוד שלו, אבל בינינו? זה עוד לא הזמן לבוא עם הציוד מהבית. עדיף שתהיה לכם האפשרות לבדוק את המידות ולהחליף במידת הצורך. חסכו לעצמכם סחיבות מיותרות והשכירו ציוד באתר. בכל אתר סקי יש חנויות להשכרת ציוד שיאפשרו לכם להשכיר מגלשיים, נעלי סקי, מקלות, סנובורד, בוטס וקסדות ב-80-40 יורו לשבוע.
טיפ מאיתנו: אל תבנו על מלאי הציוד עם ההגעה לאתר, שריינו ציוד מראש דרך סוכנות הנסיעות שלכם, וברוב המקרים תוכלו גם לחסוך עלויות (הפרש של עד 40% מהמחיר באתר).
7. שריינו הדרכה
גם אם גלישה נראית לכם כמו משחק ילדים, וגם אם גלשתם גלים כל החיים ואתם בטוחים שזה בדיוק אותו הדבר, אל תוותרו על הדרכה. בכל אתר סקי תוכלו למצוא בית ספר לגלישה עם מדריכים מקצועיים שמציעים הדרכות קבוצתיות או פרטיות. ההדרכות נמשכות בין 2 ל-4 שעות בכל יום (תלוי באתר), ועולות 150-35 יורו לשבוע. ביתר הזמן תוכלו לתרגל את הטכניקה על המסלולים. גם במקרה הזה אנחנו ממליצים לכם לשריין הדרכה מראש, כדי לוודא שיש קבוצה שנפתחת בדיוק ביום שבו אתם רוצים להתחיל.
8. אל תמהרו לקנות ביגוד סקי
כדי לשמור על חום הגוף גם בטמפרטורות הנמוכות, חשוב להצטייד בביגוד ייעודי - מכנסי גלישה ומעיל גלישה הבנויים לרוב בטכנולוגיות מתקדמות לנידוף זיעה ושמירה על חום הגוף. אבל ביגוד סקי וסנובורד זה עניין לא זול. אז רגע לפני שאתם ממהרים לבדוק, להשוות, להזמין ולקנות - אין צורך לקנות חליפת גלישה - בחנויות הציוד בארץ תוכלו למצוא חליפה מלאה להשכרה בעלות של 399-99 שקלים לשבוע. ואם תעדיפו חליפה משלכם, תוכלו להוזיל את העלויות בקניית חליפה מיד שנייה. בקבוצת הפייסבוק משומשסקי - זירת יד שנייה לציוד סקי וסנובורד, תמצאו ציוד במצב מעולה ובמחירים נוחים.
9. בחרו ביטוח ייעודי לספורט חורף
תנשמו. ספורט הגלישה הוא לא באמת כזה מסוכן, בטח לא למתחילים, אבל כשזה מגיע לספורט אקסטרים לא לוקחים סיכונים. אל תסתפקו בביטוח הנסיעות הבסיסי שנותנות לכם קופות החולים או כרטיסי האשראי וחפשו פוליסה ייעודית לספורט חורף אתגרי המכסה אתכם מכל הכיוונים.
10. הישארו מעודכנים
אם אתם רוצים לדעת מה מצב השלג באתר אליו אתם טסים, איפה כדאי לבלות שם, מה לאכול או איפה לקנות, ומהם המסלולים המתאימים לרמת הגלישה שלכם - הדרך הכי טובה היא פשוט להתייעץ עם גולשים אחרים. בפייסבוק תוכלו למצוא לא מעט קבוצות כאלה:
קבוצת Elite skiing, לדוגמא, כוללת 25,000 גולשים מכל רחבי העולם ונותנת את הבמה הזאת להתייעצויות, טיפים ולבטים משותפים. ואם אתם מעדיפים את העצות שלכם בעברית, הצטרפו לקבוצת SnowLand – קהילה של גולשים ישראלים שחולקים יחד דיווחים, שאלות, תשובות ואהבה גדולה לשלג.
בשיתוף SkiDeal