בריסל מציגה: כך מטפלים בתיירות תחת טרור
הפיגועים בצרפת בסוף 2015 ובבריסל ב-2016 הביאו לירידה חדה במספר התיירים המגיעים לבקר בבירת בלגיה. כעת, המספרים חזרו לצמוח והם מצליחים להפתיע אפילו את המקומיים בזכות קמפיין להחזרת התיירות, בראשות ראש המחוז שיצא למסע דילוגים באירופה. יש לנו מה ללמוד
ככה מטפלים בתיירות תחת טרור. למרות המתיחות והחשש מפני פיגועים נוספים, 2017 מתחילה ברגל ימין באחת מהנקודותה רגישות באירופה. העיר בריסל, שסבלה מירידה חדה בתיירות בעקבות גל הפיגועים בצרפת בסוף 2015, ובעיקר מהפיגועים בעיר עצמה בחודש מרס האחרון, חוזרת לפרוח. נתונים עדכניים מציגים מספרים מעודדים ביותר עבור הבירה הבלגית.
זמן קצר לאחר גל הטרור יצאו הרשויות בבריסל בקמפיין בינלאומי לקידום התיירות לאזור בריסל. המאמצים נשאו פרי והתפוסה בבתי המלון בבריסל בערב השנה האזרחית החדשה (סוף דצמבר ותחילת ינואר השנה) היכתה את התחזיות ועמדה על 85%. מדובר בגידול של 20% ביחס לנתונים המקבילים אשתקד.
עדכונים גם בפייסבוק של ynet חופש
אבל הרשויות בבירת בלגיה, ובראשן לשכת התיירות Visit Brussels לא מסתפקים בכך ומתכוונים להמשיך ולהציג את האטרקציות התיירותיות שיש לעיר להציע בכדי למנף את התיירות עוד יותר במהלך השנה הנוכחית, 2017. בין היתר גויס למשימה ראש מחוז בריסל במדינה, רודי וורווסט שיצא למסע הסברה בינלאומי בן חצי שנה לקידום התיירות לאזור. על פי התקשורת הבלגית, "מטרת מסע הדילוגים היה למשוך לבריסל תיירים ומשקיעים, לצד סטודנטים ואנשי עסקים". בין היתר ביקר וורווסט בערים שונות במדינתו על מנת לשקם את תיירות הפנים, וכן יצא לצרפת, הולנד, גרמניה, בריטניה, איטליה וספרד.
על פי תוכנית האם של לשכת התיירות הבלגית, הקמפיין יימשך כאמור גם אל תוך 2017 כשהמטרה היא להביא לבירת בלגיה תיירים מיעדים נוספים כמו ארצות הברית, יפן ומדינות אחרות.
התיירות בבלגיה נחשבת לעוגן כלכלי משמעותי ביותר המהווה 2.8% מהתוצאת הבלגית. 3.3% מהאוכלוסיה בבלגיה, המונה 11.2 מיליון איש, מועסקים בענפי התיירות השונים.