שתף קטע נבחר

צפו: הטיסה הראשונה אל הזוהר הדרומי

לראשונה: חברת התעופה הניו זילנדית הוציאה טיסה מסחרית שכל מטרתה היא צפייה ב"אורורה אוסטרליס", הזוהר הדרומי באזור הקוטב הדרומי. צפו במחזה המרהיב

צפו: אורורה אוסטרליס

צפו: אורורה אוסטרליס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בסוף השבוע האחרון עלו 130 "ציידי אורורה" מרחבי העולם על הטיסה המסחרית הראשונה אי פעם, שכל מטרתה היא לצפות בזוהר הדרומי, או בשמו השני "אורורה אוסטרליס". הטיסה יצאה (וחזרה) לשדה התעופה בעיר דאנדין בניו זילנד ביום שישי, לא לפני שבמשך שמונה שעות הסתובבה באזור הקוטב הדרומי כדי להתחקות אחר תופעת הטבע המדהימה ולצפות באורות הירקרקים בעין בלתי מזוינת.

האורות המרהיבים בטיסה מניו זילנד ()
האורות המרהיבים בטיסה מניו זילנד

את הטיסה הנחה ד"ר איאן גריפין ממוזיאון אוטאגו בדאנדין, שסיפק הסברים לנוסעים במהלך הדרך. "זה היה מסע שאזכור לא רק בגלל התמונות המדהימות של המראה המרהיב, אלא גם בגלל האנשים המדהימים שפגשתי במהלך הפרויקט הזה".

מסלול הטיסה
מסלול הטיסה

על המטוס מדגם בואינג 767 של חברת אייר ניו זילנד, היכול להכיל בין 200 ל-300 נוסעים, הועלו כאמור רק 130 איש ששילמו אלפי דולרים כל אחד, מאחר והנוסעים כולם זכו לשבת ליד חלונות המטוס, כדי לראות (ולצלם כמובן) את האורות. על פי אייר ניו זילנד, טיסה דומה נוספת מתוכננת לצאת בשנה הבאה.

 

הזוהר הקוטבי מופיע באזורי הקוטב הצפוני והדרומי. מקורו של הזוהר בהתנגשויות של חלקיקים טעונים המגיעים מן השמש עם מולקולות האוויר במרומי האטמוספירה (מעל 100 ק"מ). החלקיקים, חלק מ"רוח השמש" - זרם חלקיקים מסיביים הבוקעים מהשמש ומתפשטים ברחבי מערכת השמש - מואצים ומתועלים בשדה המגנטי של כדור הארץ, ומשום כך פוגעים באטמוספרה. במפגש זה נוצרים האורות המרקדים הירקרקים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורורה אוסטרליס בטיסה מניו זילנד
מומלצים