שתף קטע נבחר

טריפאדוויזר הסירו פוסט של תיירת שהתלוננה על אונס באתר נופש

אתר המלצות הגולשים התנצל על כך שהסיר לפני 7 שנים פוסטים של אמריקנית שטענה כי נאנסה על ידי איש ביטחון במלון במקסיקו. לאחרונה הפוסט פורסם מחדש, אך הנזק כבר נעשה: שתי נשים אחרות התלוננו במהלך השנים כי נאנסו באותו מקום

 

כריסטי לאב מספרת על מחיקת הפוסטים    (צילום: Milwaukee Journal Sentinel)

כריסטי לאב מספרת על מחיקת הפוסטים    (צילום: Milwaukee Journal Sentinel)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טריפאדוויזר (TripAdvisor), אתר המלצות התיירות הבינלאומי, התנצל בשבוע שעבר על כך שהסיר לפני שבע שנים פוסטים של אמריקנית בשם כריסטי לאב שהתלוננה כי נאנסה במהלך חופשה באתר הנופש מרשת "איברוסטאר" בריביירה מאיה שבמקסיקו.

 

בכתבת תחקיר נרחבת שפורסמה באתר "ג'ורנל סנטינל אוף מילווקי" סיפרה לאב, תושבת דאלאס, מול המצלמות כיצד איש ביטחון במלון אנס אותה לאחר שפנתה אליו לעזרה כשננעלה מחוץ לחדרה. בכתבה מתארת לאב כיצד אתר הנופש סירב לשתף איתה פעולה בניסיון להעמיד את האנס לדין ובשלב מסוים אף איים לתבוע אותה.

כריסטי לאב (צילום: Milwaukee Journal Sentinel) (צילום: Milwaukee Journal Sentinel)
כריסטי לאב(צילום: Milwaukee Journal Sentinel)
 

לאחר כמעט חודשיים שבהם ניסתה לשכנע את אתר הנופש לפחות לפטר את איש הביטחון שאנס אותה, ובמקביל חוותה ניסיונות כושלים לרתום גם את המשטרה והרשויות במקסיקו לעניין, התייאשה לאב והחליטה לפרסם את סיפורה באתר טריפאדוויזר כדי שנשים אחרות ידעו מה קרה באותו אתר נופש ויימנעו מלהגיע אליו.

 

לאב גוללה את סיפורה בפוסט באתר התיירות, אך זמן קצר לאחר מכן הפוסט נמחק. במשך תקופה היא פרסמה את הפוסט בכל יום מחדש רק בשביל לראות אותו נמחק פעם אחר פעם בשל "הפרה של מדיניות האתר". המחיקות האלה, כך מתברר מהתחקיר של אתר החדשות האמריקני, גבו מחיר יקר. בשנה שלאחר שלאב נאנסה, צעירה בת 19 שנפשה באותו אתר עם משפחתה, התלוננה כי איש ביטחון אנס אותה במקלחת.

 

בשנת 2015 אמריקנית בת 34 בשם ג'יימי ואלרי הותקפה מינית באותו אתר נופש לאחר שהיא ובעלה התמוטטו באמצע היום במהלך המשקה השלישי ששתו. ואלה רק שני סיפורים שהגיעו אל אתר החדשות ממילווקי.

 

גם ואלרי, כמו לאב לפניה, ניסתה להזהיר נשים באתר טריפאדוויזר, אך גם הפוסטים שלה נמחקו בטענה כי מדובר ב"שמועה". לדבריה, אם טריפאדוויזר לא היה מוחק את הפוסטים של לאב לפני שבע שנים, ופוסטים אחרים מהסוג הזה, "אולי לא היינו נוסעים לשם ואולי זה לא היה קורה לי".

ג'יימי ואלרי (צילום: Milwaukee Journal Sentinel) (צילום: Milwaukee Journal Sentinel)
ג'יימי ואלרי(צילום: Milwaukee Journal Sentinel)
 

בחודש שעבר, ב-19 באוקטובר, בעקבות התחקיר טריפאדווייזר פרסמו מחדש את הפוסט שכתבה לאב לפני שבע שנים. "אנחנו מתנצלים בפני הקורבן של התקיפה המינית שמוזכרת בכתבה", נכתב בהודעה לתקשורת שפורסמה באתר, "לפני שבע שנים מחקו פוסט שהיא כתבה בטריפאדווייזר. באותו הזמן הייתה לנו מדיניות שבמסגרתה בחנו אם התוכן עומד בקווים המנחים שלנו של שפה ידידותית למשפחות.

 

"לפני יותר משבע שנים המשמעות של זה הייתה שכל השפה צריכה להיות נאותה לכל הגילאים. לפני כמה שנים שינינו את המדיניות הזאת כדי לאפשר ביקורות יותר תיאוריות בנוגע לאירועים קשים שקורים לכותבי הביקורת, כגון אונס או תקיפה. אנחנו מכירים בכך שקווי היסוד הקודמים שלנו הלכו רחוק מדי בנוגע למניעה של מידע כמו זו מלהיות מופץ. אנחנו מזועזעים מכך שהיא חוותה תקיפה כזאת במהלך חופשה במקסיקו ומטיילים אחרים צריכים להיות מודעים לתקרית הזאת".

טריפאדוויזר (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
טריפאדוויזר(צילום: שאטרסטוק)
 

Iberostar paraiso maya, אתר הנופש שבו אירעו מקרי האונס לכאורה (צילום: אתר האינטרנט של IBEROSTAR Paraíso Maya) (צילום: אתר האינטרנט של IBEROSTAR Paraíso Maya)
Iberostar paraiso maya, אתר הנופש שבו אירעו מקרי האונס לכאורה(צילום: אתר האינטרנט של IBEROSTAR Paraíso Maya)
 

בטריפאדוויזר הדגישו עוד כי באתר מפורסמות ביקורות רבות שמדווחות על גנבות, תקיפות ומעשי אונס. "אנחנו מאמינים שכל חוויה שקרתה לאדם שכותב את הביקורת צריכה להיות מפורסמת באתר שלנו כאמצעי לתקשר עם צרכנים אחרים שמחפשים מידע על המקום שבו הם רוצים לטייל", נכתב.

 

בהקשר זה יש לציין כי כתבת התחקיר האמריקנית נפתחת בסיפור על כך שבחודש אוגוסט אישה מאינדיאנפוליס פרסמה שאלה בטריפאדוויזר אם כדאי לה ולבעלה לנפוש בריביירה מאיה. האישה ציינה כי הם קראו שיש באתרי הנופש במקום בעיות שקשורות באלכוהול, נופשים שמאבדים הכרה ללא הסבר, תקיפות, מעשי שוד, מקרי אונס ואפילו מוות.

 

תוך דקות, כך נטען בכתבה, החלו לצוץ תשובות רבות לשאלתה. לאחר עשרה ימים הצבטרו 55 תשובות בפורום. 24 מהתגובות עודדו את הזוג לנסוע לאזור ללא חשש. ארבע תגובות היו לא רלוונטיות לשאלה. ומה נכתב ב-27 התגובות הנותרות, האם הן הביעו דאגה מביקור באזור? אין לדעת. כולן נמחקו מהפורום בטריפאדוויזר בשל היותן "לא ראויות לקהילת טריפאדוויזר", או "לא קשורות לנושא", או כוללות "שפה שאינה ידידותית למשפחה". טריפאדוויזר סירבה להעביר לאתר החדשות את אותן תגובות כדי שיוכל לתת לגולשים לשפוט בעצמם.

 

אתר הנופש מרשת "איברוסטאר" שבו אירעו מקרי האונס לכאורה מסר בתגובה לאתר האמריקני שחשף את הסיפור כי יש לו "אפס סובלנות לכל סוג של התנהגות לא חוקית או לא ראויה". עוד טענו באתר הנופש כי אף אחת מהנשים המעורבות לא בחרה להמשיך ולעסוק בעניין.

 

בהצהרה של רשת המלונות שפורסמה ב"ניו יורק טיימס" נכתב כי "העובדים באתר הנופש אמרו לגברת לאב להגיש תלונה במשטרה, אך היא סירבה. בדיוק כמו בארה"ב, אי הגשת תלונה רשמית אצל הרשויות מפריעה ליכולת לחקור את הטענות". "ניו יורק טיימס" לא הצליח להשיג את לאב כדי שתגיב על תגובת הרשת.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Milwaukee Journal Sentinel
כריסטי לאב - נאנסה, התלוננה וצונזרה
צילום: Milwaukee Journal Sentinel
מומלצים