הכירו את המטוס הפרטי הגדול בעולם
מחלקות יוקרה מפנקות במטוסים כבר ראינו וגם מטוסים פרטיים מנקרי עיניים, אבל דבר כזה עוד לא היה: הכירו את המטוס הפרטי הגדול והמפואר בעולם. כמה עולה לשכור את "הפנטהאוז המעופף" לשעה בלבד, ומה יש בתוכו? צפו בווידאו החדש, רק היזהרו - זה לא קל
אם אתם צריכים לארגן אירוע לקבוצה של 40 איש ולא יודעים מה לעשות עם כ-260 אלף שקלים, אז מצאנו עבורכם את התשובה: שכרו מטוס פרטי, ולא סתם מטוס פרטי - אלא הגדול והיוקרתי בעולם.
הכירו את 2DEER, או בשמו הנוסף ה-VVIP (אכן - לאנשים מאוד-מאוד חשובים), שמפעילה חברת Deer Jet. המטוס המפואר הושק במאי השנה בלונדון, וכעת יוצא לראשונה הסרטון הראשון מפנים המטוס. מדובר במטוס הדרימליינר המסחרי והפרטי הראשון מסוגו והגדול ביותר בעולם. כן, גם יותר מהאייר פורס 1 של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואפילו יותר ממטוסו הפרטי לפני שהפך לנשיא (מטוס הבואינג 757).
פנטהאוז באוויר
זה נראה כמו הסוויטה הכי מהודרת במלון או אולי דירת פנטהאוז יוקרתית, אבל לא, מדובר במטוס מסוג דרימליינר B787. מטוסי הדרימליינר הגיחו לחיינו רק בשנים האחרונות, ורק לפני כשלושה חודשים חברת אל על השיקה את מטוס הדרימליינר הראשון שלה. אבל מטוס חלומי כזה העולם עוד לא ראה עד כה.
במטוס מהדגם הזה יש בדרך כלל 335-240 מושבים, אך למטוס המדובר יכולים להיכנס רק כ-40 אנשים. חדר שינה ענק עם מיטת קינג סייז, מסדרונות מעץ, חדרי מקלחת גדולים, לובי עם כל סוגי הספות והכורסאות שאתם רק חולמים עליהן (שבלחיצת כפתור יכולות להתקרב זו לזו ולהפוך למיטה נוספת), שישה מסכי טלוויזיה גדולים, שף פרטי, חפצי נוי יוקרתיים וצוות שירות שלם – הם רק חלק ממה שבני המזל שישכרו את המטוס יקבלו בו.
ואם תתעקשו בכל זאת להרגיש שאתם בחוויית טיסה אמיתית, בחלקו האחורי של המטוס המפואר בעולם יש גם 16 מושבים סטנדרטיים, כלומר כמו אלו שיש במחלקות העסקים במטוסים רגילים.
עלות ייצור המטוס נאמדת בכ-230 מיליון ליש"ט, ומי שאחראית על פיתוחו ועיצובו היא החברה האמריקנית קסטרל אוויאיישן (Kestrel Aviation Management). כדי לשכור אותו תיאלצו להיפרד מ-55,800 ליש"ט, שהם, כאמור, כ-260 אלף שקלים - וכל זה לשעה אחת בלבד.
Deer Jet, שבבעלותה המטוס, הוקמה ב-1995 כחברת תעופה סינית קטנה המספקת טיסות צ'רטר בינלאומיות. עם הזמן התפצלה לשתי חברות: האחת נעשתה חברת תעופה סדירה סינית בשם קפיטל איירליינס (Capital Airlines) והאחרת, שעדיין נושאת את השם המקורי, מפעילה עד היום טיסות צ'רטר וטיולי יוקרה במסוקים, יאכטות ומטוסים פרטיים – בהם הדרימליינר החדש.
הדרימליינר הפרטי יכול לטוס ברציפות 17 שעות וחצי למרחק של יותר מ-15 אלף קילומטרים במהירות של 1,014 קילומטרים לשעה. מוקדם יותר החודש התנסה בלוגר התעופה סם צ'ואי בחוויה הייחודית מטעם המגזין "ביזנס אינסיידר". צ'ואי עלה למטוס היוקרתי במתחם התעופה "דובאי אייר שואו" (Dubai Airshow) בנמל התעופה בדובאי.
צוות המטוס, שנבחר בקפידה על ידי חברת האם היינאן איירליינס הסינית, הציג לו מקרוב את הפנטהאוז המעופף במלוא תפארתו, לא לפני שחלץ את נעליו ונכנס למטוס בתוך נעלי בית מיוחדות שקיבל מהדיילות בכניסה. לאחר מכן סייר בין הקבינות המפוארות, טעם ממטעמי הלאונג' המפנק וחווה את כל הקושי הזה על בשרו.