שתף קטע נבחר

המעשים הכי ישראליים בחופשות בחו"ל

מלמחוא כפיים בנחיתה ולעשות ארוחות שישי בבית חב"ד ועד להתמקח על המחיר - עם כל מי שאפשר, לעקוף בתור ואפילו ללמד מקומי בהרי האטלס את מילות השיר "טודו בום". אלו המעשים הכי ישראלים שאתם דיווחתם שאתם עושים - כשאתם בחופשה בחו"ל

לכבוד היום הכי ישראלי בשנה ביקשנו מגולשי ynet בפייסבוק לספר לנו על המעשים הכי ישראלים שהם עשו בזמן שהם נופשים בחו"ל. לפי נתוני רשות שדות התעופה בשנה האחרונה אפשר לומר כבר בביטחון מלא שעם ישראל אוהב לצאת לחופשות - וכמה שיותר (זול) יותר טוב.

מחיאות כפיים בנחיתה (צילום: shutterstock)
המנהג הישראלי הנצחי: מחיאות כפיים בנחיתה(צילום: shutterstock)
 

עם זאת הישראלים לא שוכחים מהר מאיפה הם באו ודואגים להשאיר חותם או להמשיך במנהגיהם גם כשהם בארצות רחוקות. לפניכם כמה מהמעשים "הישראליים" שדיווחתם עליהם בזמן שהייתכם בחופשה מחוץ לארץ.

 

ואי אפשר בלי להיזכר בטיסת השוקולד

ואי אפשר בלי להיזכר בטיסת השוקולד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


ליאת לביא סיפרה לנו שהדבר הכי ישראלי שעשתה לאורך כל טיוליה הרבים הוא "להדליק נר זיכרון ולעמוד דקת דומייה בדיוק באותה השעה בארץ, בין אם זה ביום השואה או ביום הזיכרון. בין אם אני בעבודה, באמצע טרק או אי שם בשום מקום".

 

שיר לוי הודתה באומץ במה שרבים מאיתנו יכחישו: "להעמיד פנים בלונדון שאנחנו לא ישראלים, יחד עם עוד מלא ישראלים אחרים שמעמידים פנים, למרות שברור לכולם - שכולם ישראלים". גם נופר טנאמי סיפרה שהם וחבריה לטיול ריכלו על אנשים בעברית ממש מולם כאשר אחר כך הבינו שהם ישראלים.

היינו פה: הנפת ותקיעת דגל על פסגת ההר (צילום: shutterstock)
היינו פה: הנפת ותקיעת דגל על פסגת ההר(צילום: shutterstock)
 

מרתה גומרשדאט הכינה ארוחה ישראלית רחוק רחוק מישראל - "הכנתי ארוחה קלאסית עם חומוס, פיתות, טחינה, פלפל וקוסקוס בארגנטינה. אפילו היה לי קפה טורקי".

 

כמה אנחנו אוהבים להראות שהגענו למקומות מסויימים - ומה יותר מראה זאת מתקיעת יתד ודגל כדי להוכיח הכי טוב ש"ישראלי היה כאן". כך עשו קוני טאבול ובעלה על פסגת הקלימנג'רו. "אני רק דאגתי להניח את דגל ישראל בתיק, בעלי דאג שהוא יגיע למעלה".

יום העצמאות 70 ()
מה המעשה הכי ישראלי שאתם עשיתם בחו"ל?

 

לסייע לישראלים אחרים ולמחוא כפיים

לרגל יום העצמאות ה-70, טרווליסט, האתר להשוואת מחירים בתיירות, ערך גם הוא סקר שבדק מה הכי ישראלי בחופשה בחו"ל. מסתבר, שבמקום הראשון, הישראלים רואים את הסיוע לישראלים אחרים כדבר המייצג ביותר את התייר הישראלי בעת חופשה בחו"ל.  במקום השני, איך לא, המנהג המזוהה ביותר עם העם הישראלי – מחיאות כפיים בנחיתה.

זה המחיר? בואו נדבר/ נתווכח על זה (צילום: shutterstock)
זה המחיר? בואו נדבר/ נתווכח על זה(צילום: shutterstock)
 

בסקר של אתר טרווליסט שנערך בחודש אפריל 2018, על ידי חברת המחקר סי.איי מידע שיווקי, בקרב 500 נשאלים במדגם כלל ארצי, נמצא כי ארוחת שישי בבית חב"ד תופסת את המקום השלישי ברשימה.

 

במקום הרביעי בדירוג מופיעה אחת התכונות שהכי מאפיינות את הישראלי בחו"ל - התמקחות על המחיר. ההתמקחות אגב, היא לא רק מול המוכרים בשוק או עם נהג המונית אלא אפילו בינינו כשאנחנו משוויצים במטוס מי מצא את הדיל הטוב ביותר ואיך אפשר למצוא בפחות.

 

מעשה נוסף שאתר טרווליסט מצא בין עוני הסקר כמעשה ישראלי פופולרי בחו"ל הוא לא להתנתק מהחדשות גם בזמן החופשה. זה אכן כשהנייד הפך כבר מזמן לאיבר נוסף בגוף שלנו, מה שמקשר אותנו ישירות ובלי הפסקה אל העולם שמעבר לנופים היפים בנופש. אז במקום החמישי בדירוג נמצא הצורך לראות חדשות ועדכונים חדשותיים מהארץ.

חייבים להתעדכן בחדשות מישראל (צילום: shutterstock)
חייבים להתעדכן בחדשות מישראל(צילום: shutterstock)
 

ומה לגבי הישראלי המכוער? כ-50 אחוזים מהנשאלים חושבים שהכי ישראלי בחו"ל זה לעקוף את התור ולקחת אוכל מחדר האוכל בבית המלון.

לא עומדים בתורים (צילום: shutterstock)
לא עומדים בתורים(צילום: shutterstock)
  

"הישראלים טסים היום הרבה יותר לחו"ל, ובדרך כלל התנהגות ישראלית בחו"ל, אשר נתפסת בעדשת המצלמה, מציגה מצבים של הישראלי המכוער. זו ההתנהגות שמקבלת את מרבית הפוקוס. דווקא בסקר אנחנו רואים שעדיין הרוב רואים בחו"ל את הישראלי היפה, זה שאוהב לסייע, זה שמתרגש מנחיתות ומפרגן, זה שחשוב לו מה קורה בבית גם אם הוא בחופשה בחו"ל", מסכמת תמר גרזון, מנכ"לית טרווליסט.

 

משירת התקווה ועד "טודו בום"

מהסקר של ynet בפייסבוק עלו סיפורים נוספים אודות הישראליוּת בחו"ל כמו אפרת דיין. דיין מספרת "לימדתי ברברי חמוד אי שם בהרי האטלס את מילות השיר "טודו בום" תמורת צמיד שעלה שניים וחצי שקלים וגם התווכחתי עם מוכר בשוק של מרקש בחצי עברית - חצי מרוקאית שאומרים ירושלים ולא אל קודס".

אמיצה: התווכחה בעברית מרוקאית עם מוכר בשוק מרקש (צילום: נועה גליקשטיין-קרן) (צילום: נועה גליקשטיין-קרן)
אמיצה: התווכחה בעברית מרוקאית עם מוכר בשוק מרקש(צילום: נועה גליקשטיין-קרן)

והנה שני סיפורים מרגשים במיוחד: "כשהיינו בכפר בדרום הודו, ביקשו מאחד מהחבר'ה הישראליים שיניח תפילין, הוא סירב בתוקף. כששאלתי למה הוא כזה נחרץ הוא אמר שהוא אף פעם לא עשה בר מצווה. מפה לשם חגגנו לו בר מצווה בגיל 30 בכפר מרוחק וזה כלל גם זריקת סוכריות! ואז הוא הניח תפילין לראשונה בחיייו", מספרת שיר בר.

 

רותם דולב הרץ מתארת כיצד שרו בקובה את ההמנון הישראלי ואת "ירושלים של זהב". "היינו עם קבוצה של שלוש משפחות יהודיות שפגשנו במקרה בטיילת של העיר סנטיאגו. הם אירחו אותנו בבית המאוד צנוע שלהם. וכך, בדלתות פתוחות ובהרבה גאווה שרנו את התקווה. מאז נוצר קשר חם מאוד עם הקהילה הקטנה והנדירה הזו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
גם אתם עדייןמוחאים כפיים בנחיתה? המעשים הכיישראלים בזמן חופשות בחו"ל
צילום: shutterstock
מומלצים