לאחר פינוי הדוכנים המפורסמים: "רחוב הקוואסן מאוד עצוב"
מספר ימים לאחר סגירת כל הדוכנים באחד הרחובות המפורסמים ביותר בבירת תאילנד - הקוואסן, התיירים מספרים על רחוב עצוב ושקט. "זה כבר לא מה שהיה". אסף לוי שמטייל כעת עם ילדיו בבנגקוק מספר על החוויה השונה והמאכזבת
אחד הרחובות המפורסמים בבירת תאילנד השתנה מהקצה אל הקצה השבוע. מאות הרוכלים ברחוב הקוואסן המפורסם שבבעלותם דוכני מזון, שתייה, ביגוד, תכשיטים ועוד קיבלו צו סגירה מהרשויות במדינה.
יום לאחר אותו צו המשטרה הגיעה לרחוב ההומה ובכך סגרה ופינתה את כל אותם דוכנים שמהווים מוקד משיכה תיירותי עצום בעיר כבר עשרות שנים. מי שביקר בבנגקוק מכיר היטב את האזור שבמשך היום מספק עניין רב בשל אותם דוכנים מגוונים ובשעות הערב מהווה נקודת מפגש שבה התיירים מתחילים את הערב בשתייה ובילוי.
"אני נמצא כרגע ברחוב הקוואסן והוא מאוד עצוב", אומר אסף לוי בריאיון לאולפן ynet. לוי שהיה כבר מספר פעמים בעיר מספר על רחוב שמאוד כיף לטייל בו וכעת הכל שונה לחלוטין. "בצהריים ובשעות הבוקר אין כמעט בכלל דוכנים, בערב נפתחים הדוכנים אבל זה לא אותה חוויה, ממש לא.
"באופן אישי אני מאוד אוהב את כל הבסטות והחוויה של להסתובב בין אנשים ותרמילאים. מה שקורה כאן עצוב מהבחינה הזו שאין פה כלום, עכשיו זה פשוט רחוב סטנדרטי בתאילנד. זה מאבד מהחוויה של בילויי לילה ביחד", מתאר לוי שהגיע עם ילדיו לטיול בתאילנד, "במיוחד עם ילדים זה בילוי שבו אני יכול לשתות בירה בזמן שהילדים מטיילים איתי ביחד ועושים קניות ברחוב".
הצד שכן נהנה מסגירת הדוכנים הם בעלי העסקים והחנויות הקבועות ברחוב, זאת משום שעד כה הדוכנים הסתירו וחסמו למעשה את הגישה לכניסה של אותם עסקים. "נראה שהרוכלים בחנויות שבצדי הרחוב דווקא מרוצים. עם זאת, אין פה אנשים. כמות האנשים פה מגוחכת. יש פה מעט מאוד אנשים אז אני חושב שהם גם נפגעים מזה", מספר לוי ומוסיף כי בשעות הערב הרחוב קצת חוזר לעצמו אבל לא כמו שהיה עד לפני שבוע. "זה כבר לא מה שהיה".
מדוע זה קרה והאם אפשר לקוות שהמצב הנוכחי ישתנה?
"מדובר בצעדים של השלטון הצבאי שרוצה לעשות סדר ברחוב. זה חלק ממגמה כללית שמטרתה לפנות את המדרכות בבנגקוק. זה כבר בוצע בשוק הפטפונג בסילום", אומר קובי קפויה, מנהל סניף קאווסן של "המרכז למטייל תאילנד" ומסביר כי מותר לאותם בעלי דוכנים להגיע לרחוב ולמכור את מרכולתם אבל רק החל מהשעה שש בערב.
קפויה שמנהל גם מסעדה במקום ומתנהל מול המוני תיירים שמגיעים לאזור כבר שנים מוסיף כי "הרבה ישראלים וגם תיירים אחרים שחוו את הרחוב בעבר, שמעו עליו או ראו בצילומים המפורסמים את הרחוב ההומה, מגיעים כעת לבנגקוק ומתאכזבים לראות את המקום כפי שהוא עכשיו, מקום שתמיד היה עמוס באנשים".
לגבי העתיד אומר קפויה כי "ידוע שדוכני הרחוב הם חלק מהחוויה של תאילנד - הפירות שחותכים לך במקום, הבננה לוטי המפורסמת, השייקים, הבגדים וקליעת הצמות. הבסטות היו מקור פרנסה של המון משפחות תאילנדיות וחלק חשוב בהכנסות מתיירים ולכן החליטו כן להשאיר חלק מהמצב הזה אבל רק החל משש בערב. עם זאת אני כן מאמין שהם יחזרו למתכונת הקודמת או שהמהות של "רחוב הקוואסן", על כל דוכניו ותייריו - פשוט יעתיק את עצמו למקום אחר".
ספיר יפי וחן ברנס, שתי תיירות נוספות שהגיעו מישראל מספרות גם הן על האכזבה שגילו להפתעתן במקום: "אנחנו מטיילות בתאילנד והגענו במיוחד לקוואסן אבל אז התבאסנו לגלות שאין את כל העגלות והבסטות. ציפינו לראות את כל מה שסיפרו לנו בישראל, תיארו לנו את הרחוב כמקום שוקק חיים עם הדוכנים המפורסמים ושיש הרבה דברים לקנות כאן, כמקום שמגיעים אליו לפני שממשיכים לשאר אזורי הבילוי בעיר, וממש התאכזבנו שאין את כל זה יותר".