ביקרנו במלון התל אביבי שזוכה לשבחים בעולם
ביקורת חיובית ב"ניו יורק טיימס" ומקום ראשון בדירוגים של ה"טלגרף" הבריטי ואתר טריפ אדווייזר - דמיינו שאנחנו תיירים בתל אביב, ויצאנו לבדוק מה הסיפור של מלון דה ורה ברחוב לילינבלום, שרק לפני חודשיים סיים את תקופת ההרצה שלו וכבר הפך לשם דבר בעיר
מלון דה ורה בתל אביב, שנפתח בחודש מרץ וסיים את תקופת ההרצה לאחר החגים, הספיק כבר לככב בביקורות חיוביות מאוד בכלי תקשורת בעולם. ב"ניו יורק טיימס" התפייטו כשהגדירו אותו "חמים ושיקי, מלון שמשמיע את כל התווים הנכונים עבור מי שמבקר בתל אביב". ה"טלגרף" הבריטי דירג אותו כמלון הטוב בתל אביב, לפני מוסדות ותיקים יותר כגון מלון מונטיפיורי והנורמן, ואם לא די בכך גם גולשי אתר טריפ אדווייזר דירגו את המלון במקום הראשון בעיר. כל הבאז הזה לא הותיר לנו ברירה - ויצאנו לבדוק מה הסיפור של מלון דה ורה.
מבית היולדות הראשון בתל אביב לבית מלון מסקרן
נתחיל מקפיצה קטנה אל ההיסטוריה. המבנה המקורי בשטח שעליו בנוי כיום המלון היה בית היולדות הראשון בתל אביב, שהוקם בשנות ה-20 ונקרא "גלעד". על חורבותיו של בית יולדות זה נבנה בשנות ה-50 בניין משרדים של חברת בנייה. גב הבניין, אגב, נושק לרוטשילד 16, הבניין שבו הכריז דוד בן גוריון על הקמת המדינה.
האדריכל אסף סלומון תכנן את כל מבנה המלון והחללים הציבוריים. סלומון גם עיצב את חדרי המלון. מעצב הפנים ירון טל עיצב את המרחבים הציבוריים וקומת הגג. במלון ישנם 39 חדרים בארבע קטגוריות: חדר קלאסי, דלוקס, סופיריור וחדר גן.
העיצוב מחוספס אך חמים, ובקומת הכניסה ישנו בר ארוך שעליו מוגשת ארוחת הבוקר. לידו יש מקרר עם מבחר יינות – שניתן למזוג ולשתות חופשי-חופשי במהלך השהות במלון. "רצינו שהמלון יהיה מעין קפסולת זמן של מה שקורה עכשיו בתל אביב", הסביר לנו דני תמרי, המנכ"ל והבעלים של המלון.
קומת הגג היא האטרקציה המרכזית עבור אורחים רבים, והיא מחולקת לשני מפלסים מכוסי דק עם ריהוט גן וכיסאות נוח. כל בוקר, בשעה 7:00, מתקיים במקום שיעור פילאטיס. השכמתי קום כדי לראות אם יש היענות, ומצאתי על הגג מדריכה ואורחת אחת של המלון. שקלתי להצטרף, בסוף ויתרתי. בהמשך השנה, כך נאמר לנו, צפויים להיפתח במלון בר וחדר טיפולי ספא.
סעו ותחקרו את העיר
הנכס הגדול ביותר של המלון הוא כמובן המיקום – כמה דקות הליכה משדרות רוטשילד ו/או משכונת נווה צדק. המלון מעמיד לרשות האורחים זוגות אופניים במצב לא רע בכלל, כאילו אומר להם "סעו ותחקרו את העיר".
אנחנו, שהחלטנו שנתחפש לתיירים בתל אביב למשך יממה אחת, התאפקנו עם היין החופשי ויצאנו לרכיבה. התחלנו משביל האופניים בשדרות רוטשילד, שנראות הרבה יותר יפה כשאתה תייר חופשי ונטול דאגות.
משם ירדנו בשלווה אל רחוב שינקין והלאה אל שביל האופניים בטיילת, סופגים את קרני השמש החורפיות שתיירים מרבים לדבר עליהן כשהם נשאלים על ישראל. הגענו עד לחוף הילטון, שם שתינו בירה מול הים במקום חמוד ולא מתיימר. בשלב הזה כבר היינו תיירים לכל דבר, עם דאגות של "איפה נאכל בערב" וכו'.
במלון דה ורה מוגשת ארוחת בוקר בלבד, אך הוא מוקף מכל עבר בשלל מסעדות איכותיות. עם רדת הערב חצינו את הכביש כדי לבדוק את מסעדת "אמש", שהוקמה על חורבות ה"ננוצ'קה" בלילינבלום 30 ועדיין נמצאת בהרצה.
המסעדה מגדירה את עצמה ים-תיכונית, ועל התפריט אחראית השפית אורטל רוזנברג. הוא כולל שילוב בין מנות של ירקות ועשבים, דגים נאים ובשרים. חלל המסעדה מחולק לארבעה אזורים שונים - מסעדה, בר, חצר וקומת גלריה. היה טעים, ובתור תיירים שעדיין מנסים להחשיב את עצמם צעירים המשכנו אל פאב ברחוב נחלת בנימין התוסס. את הלילה סיימנו בצעידה אל המלון עם מנת יוגורט מתוקה מ"תמרה".
למחרת התעוררתי כאמור קצת אחרי 7:00, כדי להספיק לרגל אחרי שיעור הפילאטיס על הגג, ומשם המשכנו לארוחת הבוקר המפנקת. מוקפים תיירים אמיתיים נהנינו מהלחמים, מהמאפים, מהירקות, מהגבינות, מהפירות, מהמוזלי ומהקפה החם.
כדי לתאר את מחויבות המלון לירידה לפרטים ולהקפדה, הבהיר לנו תמרי: "אנחנו לא מגישים סלטים – רק ירקות ופירות שלמים. אנחנו יודעים מאיפה כל דבר מגיע. החשיבה של המלון היא שאנחנו נותנים פוקוס על כל דבר ודבר. אנחנו מביאים את העגבניות שלנו מהמדבר, ולא רצינו שהן יתערבבו בתוך סלט קצוץ". בקיצור, לא היה סלט בארוחת הבוקר. ההקפדה על פרטים, אגב, כוללת גם את המצעים שעשויים מכותנה מצרית, סבונים אורגניים שנעשים פה בארץ, גופי התאורה, הרהיטים ועוד.
ישבנו במרפסת הקטנה ומבחוץ שמענו את שאון הרחוב. מסביבנו תיירים אכלו בנחת את ארוחת הבוקר והתארגנו לקראת הסיורים והטיולים שתכננו לעצמם. אנחנו יצאנו לטיול רגלי נינוח בשכונת נווה צדק הסמוכה.
כשהיינו בדרכנו חזרה אל המלון, תפס אותנו טפטוף קל ברחוב הרצל ולא נותרה לנו ברירה אלא לברוח אל בר הלחמניות NU NU NU, שם זללנו את הלחמניות המושחתות והצ'יפס המתובל. לאחר מכן נכנסנו לאוטו, עשינו צ'ק אאוט לתל אביב ונסענו הביתה.
אז כמה זה עולה?
המחירים במלון ורה סבירים ביותר. בבדיקה שעשינו דרך אתר האינטרנט של המלון, ובה ניסינו להזמין חדר ללילה ביום חול בחודש דצמבר, קיבלנו את המחירים הבאים: לילה בחדר ליחיד - 441 שקלים. לילה לחדר קלאסי לזוג - 722 שקלים. לילה לזוג בחדר דה לוקס - 969 שקלים. לילה לזוג בחדר עם חצר קטנה - 1,001 שקלים.
תמרי סיפר בשיחה עם ynet כי כ-80% מהאורחים שמגיעים אל המלון הם תיירים מחו"ל והשאר מישראל, וטווח הגילים הוא בין 25 ל-55. "הרבה מהישראלים שמגיעים אלינו רוצים איזושהי הפסקה מהחיים – אפילו ללילה אחד", אמר המנכ"ל והבעלים של המלון. "הם מגיעים לחוויה אורבנית. יש גם אורחים תל-אביבים שרוצים להרגיש תיירים".
כמו כן, המלון מנסה לסייע לאורחיו לחוות את האזור בצורה הטובה ביותר. "התפקיד שלנו זה לחבר אותם לדברים שהם לא יכלו ללמוד עליהם לפני שהגיעו", סיפר תמרי וכדי להדגים זאת הציג לנו מפה שבה מסומנים יצירות גרפיטי ברחבי העיר לשימוש תיירים שמעוניינים לערוך סיור על טהרת האמנות האורבנית.
הכותב היה אורח של מלון דה ורה