קתאי מכרה בטעות בזול אלפי כרטיסי מחלקה ראשונה - ותכבד אותם
כרטיס מחלקה ראשונה בטיסה מווייטנאם לניו יורק ב-675 דולר במקום ב-16 אלף דולר – כן, זו טעות, אבל מי שהזמין הרוויח. חברת התעופה של הונג קונג עשתה טעות יקרה, אבל לקחה אחריות והודיעה ללקוחותיה: נכבד את כל הכרטיסים
חברת התעופה הלאומית של הונג קונג קתאי פסיפיק הודיעה כי תכבד אלפי כרטיסי למחלקה הראשונה ולמחלקת העסקים שנמכרו בימים האחרונים במחירים נמוכים משמעותית בשל טעות של החברה.
אופס! טעות מביכה במטוס קתאי פסיפיק
חברת התעופה צייצה אתמול בחשבון הטוויטר שלה: "עשינו טעות, אבל אנחנו מצפים לקבל אתכם בברכה למטוסינו עם הכרטיסים שלכם. מקווים שזה יהפוך את שנת 2019 שלכם ל'מיוחדת'". החברה הוסיפה בציוץ שני האשטגים, באחד מהם נכתב "הבטחנו, קיימנו", ובשני נכתב "הלקח נלמד".
הציוץ של קתאי שבו לקחה אחריות על הטעות:
Happy 2019 all, and to those who bought our good - VERY good surprise ‘special’ on New Year’s Day, yes - we made a mistake but we look forward to welcoming you on board with your ticket issued. Hope this will make your 2019 ‘special’ too!
— Cathay Pacific (@cathaypacific) January 2, 2019
.#promisemadepromisekept #lessonlearnt
ב"גרדיאן" הבריטי נכתב כי חברת התעופה סירבה לגלות כמה כרטיסים מוזלים מכרה בטעות. היא הסירה מאתר ההזמנות את האפשרות לרכוש הכרטיסים למחלקה ראשונה ולמחלקת עסקים בטיסות בחודש אוגוסט – החודש שאליו נמכרו הכרטיסים השגויים.
ברויטרס נכתב כי הכרטיסים שנמכרו בטעות הם בכרטיסים של טיסות מווייטנאם לניו יורק ששווקו ב-675 דולרים במקום במחיר רגיל של כ-16 אלף דולר. בלוגים ופורומים מתחום התיירות הבחינו בימים האחרונים כי החברה מוכרת כרטיסים למחלקה הראשונה במחירים לא הגיוניים ותהו אם אם אכן תכבד אותם. אחד מהם מצא גם כרטיס מחלקה ראשונה מוויטנאם לוונקובקר שבקנדה ב-988 דולרים.
טיסה במחלקה הראשונה של קתאי פסיפיק
זה לא מובן מאליו שקתאי תכבד אט הכרטיסים. בשנת 2015 חברת יונייטד איירליינס ביטלה מאות כרטיסים שמכרה בטעות ב-100 דולר בגלל מה שהגדירה כטעות של ספק תוכנה חיצוני.
התקרית האחרונה סגרה שנה קשה לקתאי. חברת התעופה ספגה ביקורת חריפה לאחר שבחודש אוקטובר דלפו פרטים אישיים של 9.4 מיליון נוסעים שלה. דליפת הפרטים אירע שבעה חודשים לאחר שבחברה הבחינו כי יש פרצת אבטחה. חברת התעופה הוציאה יותר מ-127 מיליון דולר על טכנולוגית אבטחת מידע בשלוש השנים האחרונות.