שתף קטע נבחר

טביעות אצבע, אגרה וטפסים: כך ארה"ב מקשה על תיירים שרוצים להאריך ויזה

בחודש שעבר נכנסו לתוקף תקנות חדשות של ממשל טראמפ שמערימות קשיים על מי שרוצה לשהות במדינה מעבר לחצי שנה. אלפי פקחים חדשים מוודאים שהשינוי לא יישאר על הנייר. "משפחות ישראליות קיבלו שיחות אזהרה: צאו מיד מאמריקה"

נשיא ארה
בידידות מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ(צילום: רויטרס)

כמה שינויים מרחיקי לכת בהליך הבקשות להארכת סטטוס תייר למטרות עסקים או ביקור מתוך ארה"ב, שנכנסו לתוקף ב-22 במרץ משפיעות באופן מיידי על אלפי אזרחים ישראלים ומקשות עליהם מאוד.

 

מ-1 במאי: ישראלי שישקיע בארה"ב יוכל לקבל אשרת עבודה

 

עד לפני פחות מחודש, כל מבקר במדינה למטרות בילוי או עסקים שנכנס עם ויזת תייר קיבל אשרת כניסה של עד חצי שנה. אשרה זו יכולה הייתה להיות מוארכת בעד חצי שנה נוספת בהליך פשוט יחסית שבו המבקש צריך היה להראות יכולת כלכלית, זיקה וכוונה לחזור למדינתו. הליך זה השתנה, כאמור, לפני כמה שבועות.

 

אז מה השתנה? כל בן משפחה צריך כעת למלא טופס נוסף בנפרד מעבר לזה של ראש המשפחה. עד כה היה נהוג שבן משפחה אחד ממלא את הבקשה וקרוביו מדרגה ראשונה, העונים לדרישות החוק, רק מוסיפים לבקשה את שמם ופרטים בסיסיים.

 

בנוסף, התווספה אגרה למטרות בדיקה ביומטרית עבור מבקש וכל בן משפחה בנפרד, זאת בנוסף לאגרת הבסיס שהייתה נהוגה עד כה. כמו כן, כל מבקש ובן משפחה צריכים לבצע בדיקת רקע ביומטרית שכוללת מתן טביעות אצבע, צילומים ובדיקת רקע במחשבי המשטרה והרשויות הפדרליים (FBI,DEA ועוד).

 

מחוץ לעיר: לטייל בניו יורק בלי להיות במנהטן  

כל מה שחייבים לראות ב"אפסטייט" ניו יורק

כל מה שחייבים לראות ב"אפסטייט" ניו יורק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עו"ד שלומי אטש, מומחה לדיני הגירה לארה"ב, הסביר כי מדובר במהפכה של ממש, שכן עד כה יכלו בני משפחה ליהנות מהארכה של ראש המשפחה על ידי הצטרפות לטופס הקיים, מבלי הצורך בבקשה נפרדת וכמובן, ללא אגרה נוספת בנפרד. יתרה מזאת הליך הבדיקה הביומטרית מחייב את כל המשפחה להיבדק פיזית במשרדי ההגירה הקרובים למקום אותו ציינו ככתובת זמנית בבקשה, ומאלץ אותם להישאר באזור הכתובת עד לאותה בדיקה ומתן טביעות האצבע.

 

חשוב לציין שעד כה בדיקה כזאת הייתה נהוגה אך ורק בתיקי גרין קארד (על בסיס עבודה או משפחה או כל בסיס אחר). שינוי זה מתווסף לכלל השינויים במדיניות ההגירה של ממשל טראמפ ששם לו למטרה להצר את צעדי המהגרים הלא חוקיים למדינה, ועכשיו, כך מתברר, גם את צעדי המבקרים שירצו להאריך את השהות שלהם מתוך ארצות הברית.

פסל החירות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פסל החירות(צילום: shutterstock)
 

כך למשל, פורסם נתון לפני כמה חודשים כי התווספו לזרוע האכיפה של רשות ההגירה אלפי סוכנים שמטרתם לאכוף את המדיניות החדשה של הממשל הנוכחי. האכיפה המוגברת הזו לא חלה רק כלפי מהגרים עבריינים, או מהגרים לא חוקיים שנכנסו בדרך לא חוקית לארה"ב, אלא אף כלפי אלה שנכנסו למדינה בדרך לגיטימית וכעת שוהים בה בצורה לא חוקית, מעבר לזמן המותר להם שקיבלו עם כניסתם למדינה, ואפילו במספר ימים.

 

אטש אמר כי במשרדו מתקבלות פניות רבות על בסיס יומי מאנשים ששוהים במדינה בצורה לא חוקית במשך מספר חודשים, שבועות ואף ימים בודדים. "אותם אנשים מדווחים על חיפושים אחריהם בבתיהם או אצל קרוביהם בארה"ב", סיפר עורך הדין. "כשאותם מהגרים נתפסים עומדות בפניהם שתי אופציות שיבחרו על ידי רשויות האכיפה: או שיועברו למעצר ותוך מספר שבועות/חודשים יובאו בפני שופט למטרות גירוש. או שמשוחררים על ידי סוכן האכיפה (עם ערבות או בלי) ומתבקשים להגיע (לרוב תוך ארבעים וחמישה ימים) לבית משפט פדרלי למטרת גירוש".

עו
עו"ד שלומי אטש(צילום: דור מלכה)
 

לדבריו, "יש גם מקרים שבהם הגדילו רשויות האכיפה והתקשרו למשפחות המבקרים בארץ והזהירו את ההורים שלהם שבני משפחתם נמצאים בארה"ב בצורה לא חוקית. אותם חוקרים ייעצו לקרובי המשפחה בטלפון שייטב למבקרים בארה"ב לעזוב את המדינה באופן מיידי בטרם יעצרו כאחרוני העבריינים וילדיהם יילקחו מהם למוסדות בטרם יגורשו מהמדינה.

 

התיאורים הנ"ל נשמעים כאילו נלקחו מחלום בלהות, אך עבור רבים מדובר במציאות. אנו נתקלים בסיפורים מסוג זה יותר ויותר. נראה שהאכיפה המוגברת יחד עם השינוי הדרמטי בהליך בקשת הארכת השהות, מהווים צעד משמעותי נוסף של ממשל הנשיא טראמפ ששם לו למטרה למגר את כל ההגירה הלא חוקית לארה"ב קטנה כגדולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נשיא ארה"ב טראמפ
צילום: רויטרס
מומלצים