כך נראה הטרמינל הפרטי הראשון בישראל
לרגע אפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר במלון קטן בנתב"ג עם חדרי שינה, מקלחות ושירותים צמודים אך למעשה מדובר בטרמינל הפרטי הראשון בישראל, טרמינל פתאל. האם הוא יפנה רק לנוסעי VIP או שגם נוסעים "רגילים" יוכלו לעשות בו שימוש? וכמה זה יעלה? הפרטים בכתבה
שישה חדרי אירוח פרטיים עם מקלחות צמודות וחדרי מנוחה, שלושה חדרי שינה עם מקלחת ושירותים בפנים, חדרי ישיבות מרווחים, מסכי טלוויזיה גדולים, משרת (באטלר) צמוד, שירותי צ'ק אין, בדיקות ביקורת גבולות, ביטחון והסעה עד למטוס. לא מדובר במלון חדש אלא בטרמינל הפרטי הראשון בישראל שצפוי להיפתח לקראת חג הפסח הקרוב.
היום (א') התקיים בנתב"ג אירוע החשיפה הראשון של הטרמינל, הנקרא "טרמינל פתאל" אותו תפעיל רשת המלונות הישראלית שקיבלה זיכיון להפעלתו למשך עשר שנים. הטרמינל, שעלות הקמתו עומדת על כ-18 מיליון שקלים, משתרע על 1,300 מ"ר.
טרמינל של נקודת עצירה אחת
"ראינו הרבה טרקלינים כאלה באירופה והחלטנו שנעשה אצלנו את הטוב ביותר. התפיסה היא חדשנית מאוד ומסתכלת לעבר העתיד כדי שישראל תהפוך לבסיס עבור יותר ויותר טיסות פרטיות", אומר דוד פתאל, מנכ"ל הרשת. הגידול שעליו מדבר פתאל עומד על כעשרה אחוזים בנחיתות מטוסים פרטיים בנתב"ג בין 2017 ל-2018.
"מדובר על מצב שבו אנשי עסקים יגיעו לכאן לפגישות עסקים של שעתיים-שלוש ומיד לאחר מכן לטוס חזרה מבלי שיצטרכו לצאת לפגישות מחוץ לשדה".
פתאל מדגיש כי יש כאן לא רק סוויטות פרטיות אלא גם אזור למסיבות עיתונאים, "כך שמעכשיו לא יצטרכו לראיין מכובדים על כבש המטוס במזג אוויר סוער או חם מדי אלא בחדר מסודר", אומר פתאל ומוסיף כי המקום יהיה פתוח לכל עם ישראל. "כל מי שירצה יוכל להשתמש בשירותים כאן ולא רק אנשי עסקים או אנשים חשובים".
"זה נקודה עצירה אחת. מגיעים לפה וכל התהליך נעשה מכאן. בסוף אתם נכנסים למכונית יוקרתית ומביאים אתכם למפתן המטוס, גם בדרך חזרה כשהמזוודה תגיע אליכם הביתה", כך לדברי מנכ"ל הרשת.
מחיר הפינוק
אז נכון, הטרמינל הפרטי לא יסגור את שעריו עבור כל אחד שמוכן לשלם. כמה? לא מעט. המחיר עבור שימוש בחדר האירוח בטרמינל פתאל הוא 485$ לאדם הראשון, 340$ לאדם השני והלאה, למשך זמן של עד שעתיים. נוסע שיהיה מעוניין לעשות שימוש רק בשירותי הטרמינל הפרטי (Luxury Main Hall) ישלם בטרמינל פתאל 395$ לאדם הראשון, 265$ לאדם השני והלאה.
הטרמינל ממוקם בצמוד לטרמינל 1, למעשה הוא נמצא בדיוק איפה שהיה בעבר אולם מקבלי הפנים בטרמינל הישן. "פתחנו את כל הקיר ויצרנו משהו אחר בטרמינל הזה. לא חסכנו פה בכלום - מעבודת הנגרות ואבן השיש ועד כל הפרטים הקטנים", מסביר אסף פתאל, מנהל פיתוח עסקי ברשת פתאל.
בנוסף לחדרי הישיבות, החדרים הפרטיים, השירותים והמקלחות - ייפתחו כאן גם שתי חנויות פטורות ממכס (דיוטי פרי) קטנות, אחת של ג'יימס ריצ'רדסון כמובן והשנייה של ה.שטרן.
ביקוש הולך וגדל לטרמינלים פרטיים
לפי שני שיפרמן, מנכ"לית טרמינל פתאל, צפויים לעבור כאן בין 44 ל-45 אלף נוסעים בשנה, "אנחנו צופים לגידול משמעותי בשנים הקרובות. הבנו שהיה לזה ביקוש שרק הולך וגדל אנחנו רואים יותר טרמינלים פרטיים בשדות תעופה מרכזיים בעולם. אנחנו מאוד נרגשים שעכשיו יש גם אחד כזה בישראל.
"אנחנו פונים לקהל יעד מאוד ממוקד גם על אנשים בעלי מטוסים פרטיים וגם אנשי עסקים בדרגים בכירים שמגיעים לכאן בטיסות מסחריות. בעשור הקרוב מדובר על עלייה של 33 אחוזים במטוסי מנהלים", כך לדברי שיפרמן.