שתף קטע נבחר

לפעמים החיים הם כן פיקניק

לכבוד יום הפיקניק הבינלאומי (כן, יש דבר כזה) ריכזנו עבורכם כמה מקומות שבהם תוכלו לפתוח את סלסלת הסנדוויצ'ים ולאחר מכן לשרוף את הקלוריות בהליכה נעימה

 

לצאת ולהתאהב

לצאת ולהתאהב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום שני הקרוב (ה-18 ביוני) יחול יום הפיקניק הבינלאומי. כדי שתוכלו לציין את היום באופן ראוי אספתי עבורכם כמה מהמקומות האהובים עליי שבהם אפשר לשלב טיול קליל ופיקניק נעים. קדימה, בואו נצא לדרך.

 

לטייל בדרך אל הפיקניק המושלם

 


  

אי שם מעבר לקשת 

פארק אדמית שוכן בגובה של 400 מטרים מעל פני הים בין נחל נמר לנחל בצת. המיקום שלו מאפשר ליהנות מהנוף של הים התיכון ומפרץ חיפה מצד אחד ומהגליל מצד שני. בפארק הוכשרו מסלולי טיול שמתאימים למשפחות ונגישים גם לכיסאות גלגלים ועגלות ילידם.

 

מסלול אחד מוביל למערת קשת המפורסמת ומסלול אחר, המכונה שביל הבוסתנים, עובר בין עצי בוסתן, ארזים וערוגות צמחי תבלין בדרכו לחורבת אדמית. בפארק הוכשרה גם דרך נוף נהדרת המקיפה אותו ומגיעה לכל נקודות התצפית היפות. תוכלו להגיע לכאן לפקניק באחת מפינות החמד.

פיקניק במערת קשה (צילום: אוצרות הגליל)
פיקניק בפארק אדמית(צילום: אוצרות הגליל)

מערת קשת (צילום: אוצרות הגליל)
מערת קשת(צילום: אוצרות הגליל)
 

עוד בפארק: מתקני מנגל, ברזיות, שירותים הפתוחים בשעות היום וספסלי ישיבה. איך מגיעים? נוסעים לעבר קיבוץ אדמית על כביש 899, כ-250 מטר לפני הקיבוץ פונים ימינה לפארק אדמית. לפרטים והמלצות נוספות לבילוי באזור הגליל המערבי - הקליקו.

  

פארק הזהב בקרית שמונה

מי היה מאמין שבלב קריית שמונה מסתתר לו ג'ונגל, מסלול מעגלי ומפלים קסומים? פארק הזהב בקריית שמונה משתרע על שטח עצום של 110 דונם של טבע עירוני ולאחרונה הוא חודש ושוקם על ידי בני נוער, תושבי העיר, שהפכו אותו לחמד של מקום שכולל שבילי טיילת חדשים ובריכות טבעיות. בפארק נפגשים נחל עין זהב ונחל עין שושן ויוצרים מפלונים שוצפים כשהגדול שבהם בגובה של יותר משני מטרים.

 

בפארק יש כמובן גם מדשאות ומתקנים שיהפכו את הפיקניק שלכם למושלם. סמוך לפארק תוכלו לחזות במסגד עתיק משנת 1906, שריד היסטורי לכפר חלסה, המשמש כיום מבנה של מוזיאון לתולדות קריית שמונה ולצדו מודל משוחזר של פחונים מימי המעברה של המתיישבים הראשונים בקרית שמונה.

פארק הזהב (צילום: רשות הכינרת)
פארק הזהב בקריית שמונה(צילום: רשות הכינרת)

פארק הזהב (צילום: רשות הכינרת)
זרימת המים החזקה(צילום: רשות הכינרת)

איך מגיעים? הפארק נמצא בצד המערבי של רחוב הירדן (כביש 9779). יש להיכנס לקריית שמונה ולנסוע כ-2.3 קילומטרים ישר בכביש 90, עד לפנייה ימינה לרחוב הירדן. ברחוב הירדן ניסע כ-600 מטרים עד לקצה הצפוני של הפארק, מול איצטדיון הכדורגל העירוני. או פשוט לכתוב ב-waze: פארק הזהב קריית שמונה.

  

נוף למונפורט 

פארק גורן משתרע על פני 2,000 דונמים של חורש וצופה אל הערוץ היפה של נחל כזיב, שראשיתו בהרי מירון וסופו ליד אכזיב. בחורף ובאביב מתכסים המדרונות בפריחה מרהיבה. בפארק תוכלו למצוא פינות חמד מוצלות, שבילונים צרים וקסומים בין סבך חורש ים תיכוני ועצי אלון, מעל לערוצו הקניוני של נחל כזיב, אל מול שרידיו המרשימים של מבצר מונפורט.

 

בפארק מסלולי טיול מגוונים, תצפיות נוף ופינות שקטות וחבויות. אפשר לנסוע בדרך שמתחילה בכניסה אל הפארק ונמשכת שמונה קילומטרים שעוברים בין נופי החורש של מצוקי נחל כזיב. אפשר גם ללכת במסלול קצר ומעגלי באורך של כחצי קילומטר שנקרא שביל הבולענים.

פארק גורן (צילום: אוצרות הגליל)
פארק גורן(צילום: אוצרות הגליל)
 

פארק גורן (צילום: אוצרות הגליל)
הנוף מעמדת התצפית לעבר המונפורט(צילום: אוצרות הגליל)

אם אתם מיטיבי לכת תוכלו לצאת לטיול בשמורת נחל כזיב או לכיוון מבצר המונפורט. כמו שכבר הבנתם הפארק הוא לא רק מקום נהדר לפיקניק, אלא נקודת יציאה לטיולים באזור. בפארק יש חניון מסודר, שולחנות, ברזי מים, שני מבני שירותים ואפשרות ללינת אוהלים בתיאום מראש.

 

איך מגיעים? נוסעים על כביש 899 מזרחה. אחרי קיבוץ אילון, ולפני מושב גורן, יש שילוט ימינה לכניסה לפארק. למידע נוסף על פארק גורן - הקליקו

 

שמורת שער פולג

אנחנו יורדים דרומה אל אזור השרון לשמורת שער פולג שמשתרעת על פני 136 דונמים ושוכנת בין יקום מדרום, אודים מצפון, וכביש 2 ומכון וינגייט ממערב. השמורה מקיפה את רכס הכורכר השני מבין שלושה רכסים המלווים את קו החוף בשרון הדרומי. חוקרים מעריכים כי בתקופת הברונזה קם על הרכס יישוב כנעני המוכר כיום כתל פולג.

 

בצדו הצפוני של התל נחפר חפיר שבו עובר אפיקו של נחל פולג. נוף הנחל מהתל מרשים במיוחד. ממערב לרכס תוכלו להבחין במחצבת כורכר נטושה ובאגם יקום המתמלא במים בימי החורף. מראש הרכס תוכלו גם לראות מצפון את היישוב אודים, ומצפון-מערב את נתניה הנושקת לחוף הים התיכון.

שמורת שער פולג (צילום: יעל לרנר)
השמורה על רקע בנייני העיר נתניה(צילום: יעל לרנר)

כשמגיעים מומלץ להחנות את הרכב בחניון פארק יקום, לרדת בירידה נוחה יחסית לכיוון האגם ולמצוא פינת חמד כדי לערוך פיקניק מענג לצד האגם. שימו לב: אין להבעיר אש במקום.

 

לאחר הפיקניק התחילו לצעוד בשביל עפר נעים החולף לצד צמחיית נחלים סבוכה לגדות האגם. למי שתוהה, ראיתי הורים שצעדו עם עגלה בשביל הזה, אך החברים שהיו איתנו העדיפו לצעוד עם התינוק שלהם בתוך מנשא. לאחר צעידה קלה תבחינו בגבעת כורכר קטנה בתוך מחצבה - אחד השרידים לתל עתיקות קדום - תל פולג.

שמורת שער פולג (צילום: יעל לרנר)
שמורת שער פולג(צילום: יעל לרנר)
 

לצד התל מצטלבים כמה שבילים. השביל עם הסימון הכחול ממשיך ישר צפונה בדרך עפר נוחה עד לעיקול נחל פולג. השביל עם הסימון השחור פונה ימינה ועולה לרכס הכורכר וממנו ניתן לצפות על האזור. אנחנו המשכנו עם הסימון השחור וטיפסנו על רכס הכורכר לנקודת תצפית מוגנת במעקה בטיחות.

 

הכניסה לשמורה ולחנייה היא ללא תשלום. איך מגיעים? כיתבו ב-waze שמורת שער פולג.

 

נחל תמנה ועין תמנה

ממשיכים להדרים ומגיעים לאזור שפלת יהודה, שם חבויה אחת השמורות המפתיעות והמרעננות ביותר לטיול בקיץ. סמוך לקיבוץ רבדים מסתתרת תל מקנה, הלא היא עקרון המקראית. בחפירות ארכיאולוגיות שנערכו במקום נתגלו שרידי העיר על גדת נחל תמנה.

 

התל שוכן באזור חקלאי קסום בינות לשדות חמניות, מטעי נקטרינות, שדות כותנה ועוד. במהלך המסלול תוכלו להגיע לנחל תמנה הזורם במשך כל השנה ובו נביעות ובריכות השתכשכות צוננת במיוחד. אחת מהן היא עין יובל, בריכת שכשוך יפה השוכנת בצל עצי האקליפטוס. את הפיקניק תוכלו לערוך כאן או בחורשת הגשר הטורקי, חורשה עם שולחנות פיקניק הנמצאת בצמוד לשרידי גשר מסילת רכבת מן התקופה העות'מאנית.

עין יובל (צילום: עינב אוחיון)
עין יובל(צילום: עינב אוחיון)
 

דרך נפלאה לטייל באזור עם כל המשפחה היא באמצעות שכירת אופני שטח, אופניים חשמליים ואפילו רכבי גולף במרכז הרכיבה "עידן אופן" בקיבוץ רבדים. עידן מכיר כל פינה וכל שיח באזור וישמח להתאים לכם גם את כלי התחבורה וגם את המסלול הכי המתאים.

 

איך מגיעים? נוסעים על כביש 38 לכיוון בית שמש. בצומת עזקה פונים ימינה וממשיכים עד שרואים משמאל את הכניסה הצפונית לפארק בריטניה. עולים עם הכביש ישר וממשיכים עם שילוט ההכוונה אל תל מקנה.

 

לעין יובל: נוסעים לכיוון יד בנימין ורבדים, המעיין נמצא ליד נקודת המעבר מתחת לכביש 6.

 

להמלצות נוספות ועדכונים שוטפים הצטרפו לקבוצת הפייסבוק "רגעים קטנים - מטיילים עם יעל לרנר ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פיקניק, אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים