אחרי שנים של הזנחה הוא חוזר: המעיין של הצפון נפתח מחדש
בשורה למטיילים: מעיין עין נון הסמוך לכינרת ייפתח בשבוע הבא מחדש לקהל הרחב. זאת, לאחר שנים שבהן היה המעיין בלתי-ראוי לרחצה בעקבות הצטברות של אשפה רבה שמטיילים השאירו מקום וחוסר תחזוקה. כל הפרטים בכתבה
בשנים האחרונות סבל מעיין עין נון מהזנחה רבה, אי פינוי אשפה שהשאירו המטיילים וחוסר תחזוקה בסיסית. לפני שנתיים, לאחר רצף של כמה שנות בצורת, בריכת המעיין אף התייבשה. משום כך, פיתוח, שיקום והסדרת האתר לטובת הציבור הייתה הכרחית. כיום נמצא האתר בשלבים האחרונים בהחלט של העבודות, והוא ייחנך באירוע חגיגי ב-18 ביולי.
הפרויקט בוצע בהשקעה של שלושה מיליון שקלים, ביוזמת המועצה המקומית מגדל ובשיתוף משרד התיירות, רשות ניקוז ונחלים כינרת והקרן לשטחים פתוחים במינהל מקרקעי ישראל.
עין נון הוא מעיין בבקעת גינוסר, מזרחית למושבה מגדל. הוא אחד המעיינות האיתנים הגדולים ליד הכינרת, הנובע כל חודשי השנה, וחשיבותו האקולוגית לטבע באזור גבוהה מאוד.
הבצורת בצפון: התייבש מעיין ליד הכינרת
מסלולי טיול רטובים לסוף השבוע
בתקופה הרומית הוקמה סביב המעיין בריכת הרמה, שהגביהה את מפלס המים, ומתחתיה הוקמה בריכה מלאכותית. בשנים עברו שימשה הבריכה את החקלאים ששאבו ממנה מים להשקיית השדות, אך בהמשך הפכה לאטרקציה תיירותית שמשכה חובבי מעיינות מכל רחבי הארץ.
מהבריכות זורמים מי המעיין באפיק הטבעי של נחל נון, דרך מעביר מים עות׳מאני עתיק שעובר מתחת לכביש 90, עד לכינרת. בחלקו המערבי משיק המעיין לתוואי שביל ישראל וכן לשביל אופניים הצופה על הכינרת.
לדברי מוטי דותן, יו"ר רשות הכינרת, כחלק מפרויקט השיקום הוקמו שבילי טיילות סביב שטח המעיין ובסמוך לתוואי הזרימה של הנחל, וכן הוקמו שטחי כינוס לקהל עם הצללה, מדשאות ואזורי פיקניק. בנוסף, נשתל במקום דשא הפונה אל במה הבנויה מאבני בולדר טבעיות מהאזור. סביב השטח הוקמו גדרות והוצבו שערים למניעת כניסת כלי רכב ועדרי עזים לאזור המעיין.
לדבריו, "הפרויקט החשוב יאפשר תיירות וטיילות בשטחים פתוחים ובחיק הטבע וצפוי להשפיע לטובה על כל אזור המעיין ואפיק הנחל, עד הכינרת. כמו כן יגן הפרויקט על שטח ציבורי פתוח בעל חשיבות אקולוגית והיסטורית".
כדי שהמעיין לא ייהרס בשנית, לקחה המועצה המקומית מגדל אחריות לתפעול ותחזוקת אתר המעיין בשוטף. לדברי ראש המועצה נתנאל אלפסי, "פרויקט עין נון הינו בעל חשיבות רבה ואחד מתוכניות הדגל של המועצה, והשקענו בו עד הפרט הקטן ביותר. הפרויקט מאוד משמעותי לתושבי המועצה והסביבה ולכן גם מותאם קודם כל לצורכיהם, ויחד עם זאת משמעותי ותורם לכל ציבור המטיילים. המעיין ישמש את תושבי המושבה לפיקניקים בטבע, פעילויות והופעות והרבה הפתעות".