שתף קטע נבחר

4 מלכודות התיירים שאתם חייבים להכיר

רגע לפני שאתם סוגרים איפה תבלו את חופשת הפסח שלכם, את זה אתם חייבים לקרוא: כך לא ידפקו אתכם במונה של המונית, בהזמנה של המלון, בחשבון של המסעדה וברחוב בחו"ל. מדריך מיוחד

אחרי שטיילתי ביותר ממאה מדינות ויותר מ-500 ערים, מהמקומות המתויירים ביותר למקומות המבודדים ביותר, מהערים המאוכלסות ביותר ועד לג'ונגלים ולשבטים המבודדים ביותר, הצלחתי לחדד את האינטואיציה ולמדתי איך לדלג מעל מלכודות תיירים. הנה ארבע המלכודות הנפוצות ביותר, שכמעט כל תייר נופל בהם. ראו הוזהרתם.

 

1. תחבורה ציבורית

אחת המלכודות הנפוצות ביותר בחו"ל היא - מוניות. עבור התייר הישראלי, בעיה גדולה ביותר היא ההגעה משדה התעופה למרכזי הערים. ה"איירפורט טקסי", במקומות רבים בעולם (בעיקר באירופה ובאפריקה), הן מונופול או מלכודת לתיירים. אם עלית על מונית בלי לסגור מחיר מראש, סיכוי טוב שהנהג ישחק עם המונה או יכפיל (או אפילו ישלש) את המחיר בלי להפעיל מונה.

אוטובוסים ורכבות - עדיפים על מוניות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אוטובוסים ורכבות - עדיפים על מוניות(צילום: shutterstock)
 

בסרייבו למשל, נהגי המוניות בשדה התעופה עושים יד אחת עם המלונות. הם לוקחים אותך למלון שלא ביקשת, משכנעים אותך שזה המלון שהזמנת (יחד עם פקידת הקבלה של המלון שמשתפת איתו פעולה, תתפלאו) וגובים ממך מחיר כפול מהמחיר שהזמנת.

זהירות, מונית ()
זהירות, מונית
 

אז איך מתמודדים עם זה? אם הזמנת מלון מראש, עדיף לסגור איתו גם העברות ולתאם מחיר מראש, זה יבטיח הימנעות מעוגמת נפש לא רצויה. במידה והחלטת בכל זאת לקחת מונית מהשדה, כדאי שהכתובת של המלון (באנגלית וגם בשפה המקומית) תהיה לך בכיס וצילום מסך של המלון מבחוץ יהיה שמור בסלולרי שלך. זה יכול לחולל פלאים. אם אפשר, רצוי להימנע בכלל ממוניות ולהיעזר ברכבות או באוטובוסים שתמצאו ברוב הערים, ומקשרים את שדות התעופה עם מרכזי הערים ברבע מהמחיר.

 

2. מלונות

הזמנת מלון יכולה להיות עסק יקר מאוד. בהרבה מדינות (בעיקר במערב אפריקה, ארצות הברית, אירופה ומרכז אמריקה) קיים תעריף מיוחד ששמור רק לתיירים. לרוב, הזמנת מלון דרך האינטרנט תהיה יקרה יותר מהזמנה מול המלון עצמו. אם הזמנת מלון דרך האינטרנט קח בחשבון שהמפרסם צריך לשלם גם לאתר שמפרסם אותו והוא יגבה מחיר גבוה יותר, ולפעמים הפערים יכולים להיות משמעותיים.

לא תמיד צריכים להשאיר אשראי כפיקדון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא תמיד צריכים להשאיר אשראי כפיקדון(צילום: shutterstock)

בעיה נוספת בהזמנת מלון דרך האינטרנט היא השארת פרטי כרטיס האשראי כפיקדון. יש לא מעט מלונות שיחייבו את הכרטיס אחרי השהות שלך במחיר כמעט כפול ממה שהזמנת. הדרך להימנע מהמלכודת הדי ברורה הזאת היא לא להשאיר פרטי אשראי באינטרנט. אפשר למצוא הרבה מלונות טובים שמאפשרים הזמנות ללא אשראי כפיקדון, ועדיף להשתמש באופציה הזו.

 

אם אתם מחפשים בכל זאת מלון או גסט האוס תוך כדי טיול, השתמשו באתרי ההזמנות השונים ברשת. חבל שתבזבזו יותר מדי זמן על החיפושים. דרך מומלצת אפילו יותר היא להגיע לעיר עצמה ולשאול את המקומיים איפה אפשר למצוא חדר ללילה בזול - ולא להשתמש במילים כמו "מלון". זה יצמצם אוטומטית ומשמעותית את המגוון הרחב שיש לאותה מדינה להציע. המקומיים יודעים בדיוק על מה אתה מדבר ויקחו אותך למקומות זולים שלא נמצאים על המפה. אבל כשהמילה "מלון" נודפת ממך ונופלת על אוזן מקומית - אתה עלול למצוא את עצמך משלם על חדר את אותו הסכום שהוצאת על הטיסה.

 

מחירי גסט האוסים יכולים להיות מצחיקים ממש - עד עשרה דולר ללילה. יש לא מעט חדרים בטווח המחירים הזה בכל פינה על הגלובוס, ואלה לא רשומים בשום מקום באינטרנט או באפליקציות. רק צריך לדעת לחפש במקומות הנכונים.

 

3. מסעדות

מלכודת המסעדות היא אולי המתוחכמת מכולן. תתפלאו אולי לדעת, אבל בלא מעט מקומות בעולם (בעיקר באירופה) כשאתם מקבלים חשבון על ארוחה שהזמנתם במסעדה הוא יהיה מנופח יותר ממה שבאמת הזמנתם - ואין דרך לברר על מה תוספת האקסטרה.

טאפאס בברצלונה? גם שם אתם עלולים ליפול למלכודת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טאפאס בברצלונה? גם שם אתם עלולים ליפול למלכודת(צילום: shutterstock)
 

אם תתגברו על מחסום הביישנות ותשאלו את המלצרית, סביר להניח שתתקלו בתשובות מגירה כמו "הטיפ כלול במחיר" או "זה המחיר של מה שהזמנת" (למרות שבתפריט המחיר שונה לגמרי). הדרך להימנע מהמלכודת הזו היא ללכת למסעדה עם שמלה צנועה יותר.

 

אפשר לזהות מסעדה כזאת באמצעות מספר פרמטרים. הדקורציה החיצונית שלה, המיקום שלה וטווח גילאי הסועדים בה. אם המסעדה נראית עממית, בלי מארח חנוט בחליפה ועניבה שעומד בפתח, שממוקמת באזור של עוד מסעדות מסביבה (מה שמבטיח תחרות מחירים), והלקוחות שסועדים בה הם לקוחות צעירים - מצאתם את המסעדה המושלמת שגם לא תהיה יקרה בטירוף וגם לא תשחק איתכם משחקים.

 

מילה על האוכל: אפשר גם לאכול במזללות, דוכנים זולים, סופרים או בשווקים מקומיים. זה מבטיח להשאיר אותך שבע בתקציב של עד 15 שקל, גם במדינות היקרות ביותר.

 

4. גניבות

כמעט כל מי שמטייל בחו"ל עבר את זה, או לפחות מכיר מישהו שחווה גניבה מאוד לא נעימה ברחוב במהלך טיול. זה יכול לקרות החל מהנחיתה בשדה התעופה, דרך ההליכה בתוך העיר (מישהו נתקל בך "בטעות" ואז אתה מגלה שגנבו לך משהו), ועד לחפצים יקרי ערך שנגנבים מחדר המלון שלך. הגניבות מתרחשות בכל מקום, אך שמן הולך לפניהן בעיקר בדרום ומרכז אמריקה, אפריקה ואסיה. גם בברצלונה שבספרד הגניבות חוגגות.

דווקא במלונות מפוארים עלולים לגנוב לכם חפצים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דווקא במלונות מפוארים עלולים לגנוב לכם חפצים(צילום: shutterstock)
 

איך תימנעו מגניבה? זה מתחי לכבר בהגעה למדינה. ברגע שאתם יורדים מהמטוס, עוד לפני שעזבתם את השדה, קרעו את המדבקות ששמו לכם על התיקים והתרמילים, אותן מדבקות שמבצבצות מאחורי הראש ברגע שמרימים את התרמיל על הכתפיים. המדבקות הללו עלולות להכניס אתכם להרבה צרות כבר בשדה המוקשים שמחכה לכם מחוץ לשדה המוכר יותר כמוניות ונוכלים. המדבקות מודיעות לעולם שרק עכשיו נפלתם מהמטוס ועונת הציד נפתחה. פשוט תיפטרו מהן.

 

השלב הבא הוא ההתנהלות בתוך המדינה. כשאתם הולכים ברחובות, כדאי מאוד להכניס את הכסף והדרכונים לכיסים הקדמיים של הג'ינס או להשתמש בחגורת הכסף המפורסמת ולשמור את השלל מתחת לג'ינס. זה יצמצם משמעותית את נגישות הגנב לאוצר.

 

החלק השלישי הוא בחירת המלון. גניבות מתרחשות יותר במלונות מפוארים של ארבעה וחמישה כוכבים מאשר במלונות של שלושה כוכבים. ככל שהמלון מפואר יותר כך אתם עלולים להיות חשופים יותר. מלונות וגסט האוסים פחות מרכזיים והמוניים יפרידו אתכם מהעדר ויפחיתו את הסיכוי לעוגמת נפש מצערת.

 

הכותב הוא עיתונאי ותרמילאי. בקרו אותו בפייסבוק

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: SHUTTERSTOCK
איך תימנעו ממלכודות תיירים?
צילום: SHUTTERSTOCK
מומלצים