שתף קטע נבחר

MUST: המקומות שחובה לראות בניו דלהי

בית קפה קטן בתוך מוזיאון, באר סודית ושקטה ופארק עם מסעדות שוות - בבירת הודו יש הרבה מעבר לרחובות עמוסים, וכדאי לעצור בה לכמה ימים לפני שממשיכים הלאה בטיול. אלו חמשת המקומות שהם MUST בניו דלהי

MUST: המקומות שחובה לראות בניו דלהי    (צילום: אלי סגל)

MUST: המקומות שחובה לראות בניו דלהי    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרבה ישראלים נוחתים כאן רק כדי להמשיך את טיולם בשאר חלקי הודו, כי הם מניחים שמדובר בעיר סואנת ורועשת מדי. האם לבירת הודו העצומה יש מה להציע מעבר לבלגן ברחובות? התשובה היא כן, ולא מעט. 

 

מיכל ארליך (32), דוקטורנטית מאוניברסיטת תל אביב, גרה בעיר ארבע שנים ומנהלת סניף של חברת הטיולים "דרך נשית" במדינה. אלו המקומות שלדעתה הם בגדר ביקור חובה בניו דלהי.

לגלות את בירת הודו מחדש: MUST ניו דלהי (shutterstock ) (shutterstock )
לגלות את בירת הודו מחדש: MUST ניו דלהי(shutterstock )

לא רק עיר מעבר: הכירו את חמשת המקומות שהם חובה בעיר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא רק עיר מעבר: הכירו את חמשת המקומות שהם חובה בעיר(צילום: shutterstock)
 

את הבוקר מתחילים בדרך כלל עם קפה טוב, ואת זה תוכלו למצוא בקפה לוֹטה (Café Lota), ששוכן במוזיאון הלאומי למלאכת יד (National Handicrafts and Handloom Museum). בית הקפה הוא חלק ממוזיאון קטן, קסום ויפה הממוקם בגן רחב ידיים, שבו כמה עצי בניאן מרשימים.

להתחיל את היום בקפה טוב: קפה לוטה המקסים (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
להתחיל את היום בקפה טוב: קפה לוטה המקסים(צילום: מיכל ארליך )

במוזיאון יש אוספים של מלאכות יד מאזורים שונים בהודו ותצוגה של פסלי טרקוטה ושל סגנונות בנייה כפרית מסורתית. מלבד חנות המוזיאון, לאורך השבוע נמצאים ברחבת המוזיאון אומנים המציעים למכירה את יצירותיהם. בבית הקפה אפשר להזמין אוכל הודי בריא, מיוחד ועם טוויסט מודרני. המנות כולן יפות, מושקעות וכמובן טעימות. שווה להגיע לכאן בכל עונות השנה ובכל השבוע, חוץ מימי שני.

המוזיאון שבו נמצא קפה לוטה (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
המוזיאון שבו נמצא קפה לוטה(צילום: מיכל ארליך )
 

כשמקדישים יום לסיור בדלהי, רצוי לעצור לרגע באתר פחות מוכר בעיר, אך בהחלט מיוחד ומרהיב. באר המדרגות אַגְרָסֵאן (Agrasen Ki Baoli) מתחבאת בלב העיר, שנבנתה סביבה לאורך מאות השנים. 108 המדרגות המובילות לבאר, שנבנתה לפני 700 שנים, אוגרות סיפורים רבים.

לברוח מההמולה: באר סודית ומדרגות אגרסאן (צלם: מיכל ארליך ) (צלם: מיכל ארליך )
לברוח מההמולה: באר סודית ומדרגות אגרסאן(צלם: מיכל ארליך )
 

בימי קדם הייתה הבאר מקום מפגש לנשים, שהגיעו על מנת לשאוב מים. הבאר הקרירה סיפקה להן מפלט מהחום של דלהי בימי הקיץ ורגע של שקט יחד. גם כיום הבאר מספקת מחסה; הרבה זוגות צעירים שמחפשים מקום נסתר לשבת בו יחד ולאחוז ידיים מגיעים לכאן, ואם יתמזל מזלכם תוכלו אף לצפות כאן בצילומים של חתן וכלה.

 

 

המקום הטוב ביותר לקניות מוצלחות בדלהי הוא חאן מרקט (Khan Market). במתחם יש עשרות חנויות המיועדות בעיקר למעמד הביניים העירוני ההודי ולזרים תושבי העיר. אפשר למצוא שם את שתי רשתות הבגדים המפורסמות של הודו, אנוקהי (Anokhi) ופאבאינדיה (Fabindia), שמציעות גם מוצרי טקסטיל לבית.

גם שופינג תמצאו כאן: השוק "חאן" (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
גם שופינג תמצאו כאן: השוק "חאן"(צילום: מיכל ארליך )
  

בנוסף יש כמה חנויות מומלצות ביותר של תכשיטי כסף וזהב כגון אמרפאלי (Amrapali) וסילבר-ליין (silverline). אפשר גם למצוא חנויות פופ הודיות מגניבות, חנויות ספרים, חנויות של מוצרי טיפוח וקוסמטיקה טבעיים ואינסוף בתי קפה, מאפיות ומסעדות מצוינות. לעצירה קצרה מומלצת המאפייה The Artful Bakerולארוחת ערב המסעדה ההודית-פרסית המעולה Soda Bottle Opener Wala.

 

במהלך שהותכם בדלהי מומלץ לשלב ביקור בביתו של מוֹהַנְדַּס קַרַמְצַ'נְד גַּנְדי, אבי האומה ההודית. גנדי התגורר בבית זה בשנת חייו האחרונה ונרצח בחצר ב-30 בינואר 1948. בשנות ה-70 הפכה ממשלת הודו את הבית למוזיאון לזכרו של גנדי ומורשתו.

בדרכו האחרונה: לבקר בביתו האחרון של גנדי (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
בדרכו האחרונה: לבקר בביתו האחרון של גנדי(צילום: מיכל ארליך )
  

במוזיאון גַּנְדי סְמְרִיטִי (Gandhi Smriti) אפשר ללמוד על סיפור חייו של גנדי ועל תורתו הלא-אלימה, לראות את חפציו הספורים ואת החדרים שבהם הוא חי. בחצר המוזיאון יש חנות של קָאדְהִי, בדי כותנה תוצרת בית. בדים אלו הפכו לאחד הסמלים של גנדי ושל תנועת העצמאות ההודית. גנדי עצמו הקדיש שעות ארוכות לטוויית חוטים ולאריגה של כותנה.

 

האוז חאס וילג' (Hauz Khas Village) הוא אחד המקומות האהובים על ארליך. המתחם המושלם הזה מורכב משני חלקים: אזור הפארק ומתחם של חנויות ומסעדות. הפארק רחב הידיים ממוקם סביב אגם שעל גדותיו שרידים ארכיאולוגיים של בית ספר עתיק (מדרסה), קברים מוסלמים ומסגד.

גם פארק וגם מקום לקניות: האוז חאס וילג' (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
גם פארק וגם מקום לקניות: האוז חאס וילג'(צילום: מיכל ארליך )
 

לאורך חומות המדרסה אפשר לשבת עם ספר, עם חברים או סתם לבד. חלקו השני כאמור הוא שני רחובות של חנויות בוטיק, מעצבים קטנים, גלריות, מסעדות, ברים ומועדוני לילה. לאוהבי אוכל דרום-הודי צמחוני מומלצת המסעדה Naivedyam. במסעדת-בר Social יש אווירה מעולה, ספות נוחות, אוכל מגוון, שיק עירוני ונוף מרהיב לאגם.

 

 (צילום: מיכל ארליך ) (צילום: מיכל ארליך )
(צילום: מיכל ארליך )

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
הכירו את הצדדים האחרים בניו דלהי
shutterstock
צלם: מיכל ארליך
מיכל ארליך מראה לנו את המקומות שהם MUST בבירת הודו
צלם: מיכל ארליך
מומלצים