שתף קטע נבחר

25 עובדות על "יורו דיסני" ליום הולדתו ה-25

מדוע הפארק קם בצרפת ולא בספרד, איך מותר ואיך אסור למיקי מאוס לתקשר עם הקהל, איזו טירה שימשה השראה לזו שנבנתה, מי האורח הכי מפורסם שביקר בו, כמה חדרי מלון יש במתחם וכמה אסונות התרחשו בו? פארק השעשועים המצליח באירופה חוגג 25 ואנחנו מביאים לכם 25 עובדות שלא ידעתם על "דיסנילנד פריז". או שבעצם קוראים לו "יורו דיסני"? תקראו, גם לזה יש סיבה

פתיחת "דיסנילנד פריז", 1992    (צילום: Disneyland Paris)

פתיחת "דיסנילנד פריז", 1992    (צילום: Disneyland Paris)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אולי קשה להאמין, אבל פארק השעשועים "דיסנילנד פריז", המוכר לישראלים יותר בשמו "יורו דיסני" חוגג כבר 25 שנה להקמתו, או אם תרצו - דור שלם של ילדים שביקרו בפארק והספיקו להתבגר. לרגל החגיגות אספנו עבורכם 25 עובדות שאולי לא ידעתם על הפארק הכי נוצץ באירופה.

 (צילום: Disney) (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

1

ההחלטה על הקמת הפארק נתקבלה לאחר שנבחנו מספר אתרים חלופיים במשך שנים ארוכות. אחת האפשרויות המובילות הייתה להקים את את "דיסנילנד אירופה" בקוסטה דורדה שבחבל קטלוניה בספרד. עם זאת, בסופו של דבר הוחלט להקים את הפארק באזור מרנה לה-ול שבצרפת.

 (צילום: Disney) (צילום: Disney)
(צילום: Disney)
 

2

בכל זמן נתון פועלת בפארק בובה אחת בלבד של מיקי מאוס. הרעיון הוא לייצר תחושה ייחודית בקרב המבקרים, ובקרב הילדים - תחושה שמדובר בייצור חי שכמותו יש רק אחד.

 

3

כדי לשמר את הקסם ולמנוע אי נעימויות שונות, למפעילי הבובות אסור ליצור קשר קולי עם האורחים, והם עושים זאת באמצעות תנועה בלבד.

 

4

מתקן ה"ספייס מאונטיין" בדיסנילנד בפריז הוא המהיר מסוגו בעולם. באמצעות טכנולוגיה שנלקחה מעולם התעופה ומשמשת מטוסי קרב, הוא מגיע למהירות של 75 קמ"ש תוך שניות אחדות.

 

5

ברחוב הראשי בפארק תמצאו מספרה אמיתית ופעילה. הסיבה לכך היא המחווה שרצה וולט דיסני ליצור לאביו, שהיה ספר בעצמו. הציוד והאביזרים במספרה נתרמו ממספרה בשיקגו.

 

6

במהלך מצעד הכוכבים של דיסני בפארק, מאירות את הדרך 700 אלף נורות. נהגי המשאיות עושים שימוש במצלמות מיוחדות המותקנות בקבינה על מנת לראות את השטח המלא שסביבם. המשאיות מצוידות גם בחיישנים אוטומטיים המזיזים אותן על מנת שלא יפגעו בקהל.

 (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

7

אף אחת ממאות החנויות ברחבי הפארק לא מוכרת מסטיקים. הסיבה: ניסיון הנהלת הפארק לשמור עליו נקי עד כמה שאפשר.

 

8

בכניסה לאטרקציית אולפני וולט דיסני שבפארק, ניצבת לימוזינה אמיתית. מדובר בלימוזינה ששימשה את קרואלה דה ויל בסרט "102 כלבים וגנבים".

 

9

בנוסף לאטרקציות שבו, הפארק משמש גם כבית גידול לחיות בר. בין השאר חיים בשטח הפארק שועלים וארנבות. מאות מהם נתפסים מדי שנה על ידי מחלקה מיוחדת של דיסנילנד, שדואגת לסמן את בעלי החיים, לדאוג לצרכיהם ולשחרר אותם בחזרה אל הטבע.

 

10

דיסנילנד פריז הוא מחסן התלבושות הגדול ביותר באירופה, עם 250 תלבושות ותחפושות שונות המשמשות את העובדים. במחלקת התפירה של הפארק מייצרים 5,000 תלבושות בכל שנה. חלק מהן דורשות עד 200 שעות עבודה.

 

11

לפארק מחלקת תיקונים משלו עבור המתקנים. עשרות נגרים עובדים בכל יום במקום כדי לתקן פריטים שניזוקו, כדוגמת סוסים או דמויות מהמבוך של אליס בארץ הפלאות.

 

12

חלונות הטירה של היפהפייה הנרדמת משנים את הצורות המופיעות עליהם. לפעמים תראו שם ורדים, ולפעמים יונים. אם תצלמו את השומרים בטירה עם פלאש, אחד מהם יהפוך לוורוד והשני לכחול. אם תצלמו עם פלאש את העורב, עיניו ייצבעו באדום.

 (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

13

בסך הכל עובדים בפארק 15 אלף עובדים. בשנים האחרונות נספרו כבר יותר מ-100 מדינות שונות מהן הם מגיעים. העובדים משונעים ברחבי הפארק באמצעות שירות אוטובוסים פנימי.

 

14

ברחבי הפארק נמצאים 450 סוגים שונים של צמחים, ובסך הכל הוא משמש כבית גידול לכ-3,500 עצים.

 

15

הרחוב הראשי בפארק מעוצב בהשראת רחוב בעיר מרסלין שבמדינת מיזורי בארה"ב. זו היתה עיר הולדתו של וולט דיסני. עם זאת, הרחוב נבנה תוך שימוש באפקטים של אשליה אופטית, על מנת ליצור תחושה שהוא ארוך מכפי שהוא באמת.

 (צילום: Disney) (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

16

בגלל מיקומה באירופה, טירת היפהפייה הנרדמת הצרפתית שונה מטירות דיסני האחרות ברחבי העולם - כדי שהאורחים לא יחושו כי מדובר ב"עוד טירה באירופה", שכמותה אפשר למצוא בגרמניה למשל. על כן, הטירה עוצבה באופן דמיוני לחלוטין ושונה מאחיותיה בעולם - כדי שלא ישוו בין הטירות האירופיות לבין זו שבפארק.

 (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

17

למרות זאת, אדריכלי הטירה הצרפתית ביקרו בטרם בנייתה בטירות רבות ביבשת, והודו כי ההשראה לעיצוב הסופי נשאבה מהטירה שבאי מון סן מישל הסמוך לנורמנדי. צריחי הטירה כוסו בדפי זהב 24 קראט. צבע החלק העליון של הטירה הוא ורוד, על מנת לבלוט גם כאשר שמי האזור נצבעים באפור האירופי המוכר לנו.

 (צילום: Disney)
(צילום: Disney)
 

18

הפארקים של דיסני ברחבי העולם אינם בתי כנסת, אך במה שאולי מוכר לנו מהם, הטירה שנמצאת בלב כל אחד מהפארקים פונה תמיד לאותו כיוון. לא, לא מזרח כי אם לדרום. הסיבה לכך היא שאור השמש ממזרח או ממערב לא יפריע לצילומי הטירה, וכך גם בפארק האירופי.

 (צילום: Disney)
(צילום: Disney)
 

19

הדמות הגדולה ביותר בפארק היא דמות הדרקון, שנעה ומשמיעה שאגות מפעם לפעם. אורכו של הדרכון 22 מטרים ומשקלו קרוב לשני טון.

 

20

למרות שניתן לטעות בכך בקלות, דיסנילנד בפריז אינו פארק השעשועים הגדול באירופה. שטחו של הפארק הוא 20 קילומטרים רבועים והוא קטן יותר מ"פארק אירופה" הנמצא בעיירה ראסט בגרמניה.

 

21

ולמרות שהוא לא הכי גדול, יורו-דיסני הוא פארק השעשועים המצליח באירופה. עד היום ביקרו בו יותר מ-250 מיליון איש, שהם יותר משליש מאוכלוסיית אירופה כולה. לאחד מהם קראו מייקל ג'קסון. ב-2016 ביקרו בו 8.4 מיליון איש, לעומת 5.5 מיליון שביקרו בפארק אירופה. פארקים נוספים מצליחים ביבשת הם אפטלינג בהולנד, גני טיבולי בדנמרק ופורט אוונטורה בספרד, שנבנה במקום בו שקלו בעבר לבנות את הפארק האירופי של דיסני.

 

22

עם פתיחת הפארק, כמו בכל פארקי דיסני ברחבי העולם, נבנו גם מלונות. בדיסנילנד הפריזאי נבנו שבעה מלונות שונים, בדרגות מחיר שונות. בסך הכל קיימים ברחבי הפארק 5,765 חדרי מלון.

 (צילום: Disney) (צילום: Disney)
(צילום: Disney)
 

23

לא הכל ורוד: לאורך השנים התרחשו מספר תאונות בפארק. בין היתר, עובד במתקן "It's a small world" נמחץ תחתיו בשנת 2011 כאשר המתקן החל לפעול בטעות בזמן שנוקה. העובד נלקח לבית חולים ושם מת מפצעיו. ב-2013 נפל ילד בן חמש מספינת "שודדי הקריביים". הוא נפצע קשה, אך ניצל.

 

24

בניית הפארק לעולם לא תושלם באופן רשמי. ממש כך ביקש בצוואתו וולט דיסני. "הוא ימשיך לצמוח כל עוד הדמיון יאפשר לו זאת", כתב האב המייסד של מיקי מאוס. ואכן, תוכנית העבודה הקבועה של הפארק היא הרחבתו הבלתי נגמרת, בערך.

 

25

יורו דיסני או דיסנילנד פריז? התשובה פשוטה. לאורך כל תקופת ההקמה ועד ליום הפתיחה, נקרא הפארק של דיסני (שהוא היחיד באירופה) "יורו דיסני". רק לאחר פתיחתו שונה השם רשמית ל"דיסנילנד פריז", לאחר שבהנהלת הפארק הבינו שהמותג "פריז" חזק יותר מ"יורו".

 (צילום: Disney) (צילום: Disney)
(צילום: Disney)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים