שתף קטע נבחר

המדריך לטיולי הופעות ואירועים בחו"ל

כמה אנחנו אוהבים נסיעות וחופשות בחו"ל, כמה אנחנו אוהבים הופעות מוזיקה חיות או משחקי כדורגל גדולים. כשמחברים הכול יחד מקבלים טיול די מושלם, אבל הוא גם עלול להיהרס בקלות - מספיקה רק טעות אחת. לפניכם הטיפים שיעזרו לכם לא ליפול בפח שטומנים הרמאים בתחום

 

כל מה שצריך לדעת על חופשות עם אירועים בחו"ל    (צילום: אלי סגל)

כל מה שצריך לדעת על חופשות עם אירועים בחו"ל    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הישראלים אוהבים לנסוע לחו"ל וכמה שיותר - זאת כבר עובדה ידועה. בשנים האחרונות נראה שמגמת החופשות שמשלבות גם אירוע תרבות או ספורט רק הולכת ומתחזקת בקרב הקהל הישראלי. אם בעבר אנשים היו מזמינים קודם כל את הטיסה, את המלון ורק אחר כך מחפשים איזה אירוע מעניין יש באותו יעד, היום המצב השתנה.

 

הופעות ואירועים גדולים מתקרבים אלינו, בהם הסופר קלאסיקו, שגם מתקיים בזמן סוף שבוע, ואומנים גדולים, דוגמת סטינג ושאקירה, המופיעים באירופה בחודשיים הקרובים. כדי לא לחזור על טעויות העבר ולגלות בכניסה למופע או למשחק שהכרטיסים לא תקינים, כדאי לדעת מספר דברים חשובים.

מתכננים לנסוע להופעה בחו"ל? כל הטיפים שחשוב לדעת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מתכננים לנסוע להופעה בחו"ל? כל הטיפים שחשוב לדעת(צילום: רויטרס)
כ-150 אלף ישראלים נוסעים לאירועי ספורט בחו"ל מדי שנה, כשמספר זהה נרשם גם לנסיעות להופעות מחוץ לישראל. "הישראלים בעצם מובילים את התחום הזה בעולם, רק למשחקי הבית של נבחרת ברצלונה נוסעים כ-60 אלף אוהדים מישראל כל שנה", כך לפי גבריאל מזרחי מנכ"ל ובעלי אתר Tik Tik.

 

חבילה שלמה עדיפה על הזמנות נפרדות?

בחופשות רגילות (ללא אירוע), בארץ או מחוצה לה, ראינו כי לעיתים קרובות המחירים המשתלמים יותר יוצאים כשמפרקים את החבילות ומזמינים כל דבר בנפרד: מלון, טיסה, רכב וכדומה.

 

"דווקא באירועים הגדולים בחו"ל כמו ה'סופר קלאסיקו' או הופעות של להקות ואמנים גדולים דוגמת 'קולדפליי' או הזמרת הבריטית אדל, אנחנו רואים נטייה גדולה יותר של ישראלים להעדיף חברות שמתמחות בתחום ולהזמין מהן את כל החבילה, כלומר את הטיסה, המלון, הכרטיס וההעברות - על פני פירוק החבילה והזמנת כל רכיב בנפרד. בעיקר בגלל גורם האמינות שמאוד חשוב כאן להבדיל מחופשה ללא מופע או אירוע", כך מזרחי.

זו יכולה להיות חוויה מעולה או עוגמת נפש גדולה (צילום: AP) (צילום: AP)
זו יכולה להיות חוויה מעולה או עוגמת נפש גדולה(צילום: AP)
 

במילים אחרות, בנסיעות מהסוג הזה המחיר אומנם משחק תפקיד חשוב אבל לא פחות חשובה היא האמינות. לעיתים עדיף להשקיע במקרים האלו קצת יותר מאשר לחסוך תחילה ולבסוף להישאר מחוץ למופע עם עוגמת נפש גדולה. בנוסף, בעניין הטיסות - אם מחפשים טיסות סביב אירוע גדול המחירים יהיו מאוד יקרים, כמו בחגים. כשחברות מתמחות חוכרות מטוס במיוחד לאירוע הן יכולות להוזיל את הכרטיסים או את החבילה כולה ולכן לעיתים המחיר הופך דווקא לזול יותר מאשר בהזמנה עצמאית.

 

עם זאת כשמזמינים הכל ממקום אחד, נוצרת תלות גדולה מאוד באותה חברה או ספק. על מנת שלא ליפול בפח - במידה והחברה מכרה רכיב אחד מזוייף או עשתה "דאבל בוקינג" (הזמנה כפולה), הנה מספר טיפים שחשוב לדעת.

 

לעשות שיעורי בית

תמיד חשוב לבדוק כמה שיותר מראש ולעשות שיעורי בית. מה זה אומר? אם ראיתם מחיר מפתה עבור נסיעה שלמה או הופעה בחו"ל, רגע לפני שאנחנו מבצעים את ההזמנה ומכניסים את כרטיס האשראי - עצרו.

 

להשוות לאחרים 

כנסו לאתרים נוספים ובדקו את המחירים גם שם. אם הפער בין האתר הראשון שבו ראיתם את המחיר הנמוך לכאורה עומר על יותר מ-30 אחוזים מהמחירים בשאר האתרים, צריכה להידלק כאן נורה אדומה", מסביר מזרחי.

 

לא להיכנע ללחצים

אתרים רבים שמוכרים כרטיסים בדרך כלל אוהבים מאוד להלחיץ ומעודדים קניה מהירה - "נותרו רק שני כרטיסים אחרונים", ברוב המקרים זה לא באמת המצב וצריך לעצור ולבדוק. "כשאנחנו בתהליך קנייה שמפעיל עלינו לחץ, אנחנו נוטים ליפול ללחץ הזה מהחשש שאכן יאזלו הכרטיסים", לדברי מזרחי ברוב המקרים זה לא באמת המצב. בנוסף, מספר מזרחי על תופעה די חדשה בה מוכרים קטגוריות שלא קיימות במציאות.

רגע לפני שאתם משלמים על העסקה - עצרו, בדקו והשוו ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
רגע לפני שאתם משלמים על העסקה - עצרו, בדקו והשוו( צילום: shutterstock )
 

לבדוק מול האתר הרשמי של ההופעה

בלא מעט מקרים מוכרים כרטיסים למשל אל ה"גולדן רינג" - האזור שהכי קרוב לבמה ולכן הוא גם הכי יקר, כשלמעשה לא קיים בכלל אזור כזה במופע עצמו. יש לבדוק תמיד באתר הרשמי של ההופעה או האירוע את מפת האצטדיון או האולם ולראות את חלוקת המושבים או מקומות העמידה.

 

לבדוק באתר המרכז ביקורות

אתר חשוב שכדאי להכיר במקרים האלו הוא "טראסט-פיילוט" (TRUST PILOT). לפי מזרחי, זהו אתר ביקורות אמין בינלאומי עם אלפי ביקורות על כל אתר שמוכר כרטיסים. שם תמצאו את כל הממלצות מצד אנשים שיצאו מרוצים או לחילופין ביקורות מאלו שנכוו מאתרים מסוימים, כשכל אתר מקבל ציון מ-1 (הכי נמוך) ועד 5. כך שבצורה פשוטה מאוד ניתן לראות מראש, אתר שקיבל הרבה את הציון 1 - רצוי כמובן להיזהר ממנו.

 

לבדוק נציגות של הסוכן במקום האירוע

לפני שמזמינים את הכרטיסים לאירוע אליו אתם נוסעים, כדאי לבדוק עם אותו סוכן שמכר לכם אותם או לוודא באתר, שיש נציגים מטעמם בקרבת האצטדיון שיכולים לפתור בעיות בזמן אמת. מומלץ גם לבקש ואפילו לדרוש מספר חירום שזמין 24/7.

 

חשוב לדעת: בזמן החופשה

אחרי שעברתם את כל התהליכים האלו, מצאתם אתר אמין והזמנתם את כל החופשה כולל הכרטיסים לאירוע אליו אתם נוסעים, הדאגות לצערנו לא מסתיימות שם. כפי שראינו מוקדם יותר השנה בהופעה של קולדפליי בוורשה, ישראלים רבים נותרו מחוץ לאצטדיון עם כרטיסים לא תקפים בידיהם.

 

כל הקודם זוכה

"קודם כל ההמלצה שלנו היא להגיע כמה שיותר מוקדם, בדרך כלל כתוב על הכרטיס מתי השערים נפתחים, כדאי להגיע בשעה הזאת", ממליץ מזרחי. וזאת בשל שתי סיבות: אם תהיה תקלה יהיה מספיק זמן לפתור אותה ואם הכרטיס שנמכר לכם זוייף ושוכפל, עדיף שאתם אלו שתיכנסו ראשונים למקום מאחר ולסדרנים במופע אין דרך לדעת של מי הכרטיס המקורי ושל מי המזוייף.

הגיעו מוקדם למקום האירוע והחזיקו עותק של הכרטיס בנייד (צילום: AP) (צילום: AP)
הגיעו מוקדם למקום האירוע והחזיקו עותק של הכרטיס בנייד(צילום: AP)

לשמור עותק בנייד

במקרים אחרים בעיות בהעברת הכרטיס בכניסה למופע נובעות מהדפסה לא נכונה או לא איכותית מספיק של הכרטיסים וכך נוצר מצב שהברקוד לא עובר. במקרה הזה ממליץ מזרחי להחזיק העתק של הכרטיס בסמארטפון ולבקש בנימוס מהסדרן להעביר שוב את המכשיר על גבי המכשיר הנייד שלכם. לדבריו, העניין מסתדר במרבית המקרים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כל הטיפים לחופשה הכוללת משחק א מופע גדול בצורה בטוחה
צילום: רויטרס
מומלצים