לפני שיהיה אסור: ישראלית משחזרת את הטיפוס על האולורו באוסטרליה
אוסטרליה החליטה לאסור החל מאוקטובר 2019 את הטיפוס על הסלע הענק שהפך לסמל תיירותי. נרקיס לוי, מטיילת ישראלית שהספיקה לטפס, מספרת בראיון לאולפן ynet על הייחוד של המקום. "כשאתה מגיע לפסגה ורואה את הנוף זה שווה כל דקה של זיעה"
לטפס רגע לפני שאסור (צילום: איל סגל)
קצת פחות משנתיים נותרו למי שרוצה לטפס על סלע האולורו באוסטרליה, הידוע גם בשם "אייריס רוק", להגשים את רצונו. בשבוע שעבר התקבלה באוסטרליה החלטה לאסור על מטיילים לטפס במקום החל מ-26 באוקטובר 2019. נרקיס לוי, ישראלית שמטיילת באוסטרליה, טיפסה על הסלע הענק. "זה היה טיפוס של שעה וחצי, לא כזה ארוך", סיפרה בראיון לאולפן ynet. "כשאתה מגיע לפסגה ורואה את הנוף אז זה שווה כל דקה של זיעה וקושי".
כשנשאלה למה רצתה לטפס על ההר שקדוש לילידים האבוריג'ינים ובגלל זה ייאסר הטיפוס עליו, הסבירה: "המטייל הישראלי רואה כל מיני מטרות ורוצה להשיג אותן. אני במחשבה שלי לא חושבת שיש בעיה לטפס על ההר".
לדבריה, ביקור באוסטרליה מבלי לטפס על ההר זה כמו "ביקור בסידני מבלי ללכת לבית האופרה". עוד סיפרה נרקיס כי "הסלע נראה מרחוק מאוד קטן וככל שאתה מתקרב אתה פתאום רואה את הגודל העצום של זה. כשמסתכלים על זה מלמטה זה נראה כמעט בלתי אפשרי לטפס לשם".
המקום רשום כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. הסלע מתנשא לגובה 348 מטר ונחשב למוקד משיכה לתיירים. כ-300 אלף מטיילים מגיעים אל המקום בכל שנה למרות מיקומו המבודד.
ב-77 אחוז מימות השנה המקום סגור למטפסים בשל תנאי מזג אוויר או סיבות שונות אחרות. מאז שנות ה-50, אז החלו לנהל רשימות, ידוע על 36 בני אדם שנהרגו במהלך הטיפוס על הסלע הענק.
נרקיס לוי בדרך לפסגת האולורו
צילום: נרקיס לוי
מומלצים