לקראת החתונה: ביקור של מלכים בלונדון
לא הוזמנתם לחתונה של מייגן והארי? לא נורא. כך תרגישו בלונדון כמו בני מלוכה: שופינג של יורשי עצר (פריימרק מי?), תה ב־58 פאונד (עם סקונס בצד) ולינה במלון הכי יוקרתי בלונדון (אבל תצטרכו להשאיר את הכפכפים בבית)
גם הפעם לא הזמינו אתכם לחתונה המלכותית? אל תתנו לזה להפריע לכם. מייגן והארי יתחתנו ביום שבת הקרוב - 19 במאי, בטירת וינדזור, בחתונה שתהיה או העתק חיוור של החתונה המושלמת ביותר בהיסטוריה של הממלכה - החתונה של קייט מידלטון והנסיך וויליאם, או גרסת אקסטרים שלה, כיאה לשחקנית הוליוודית.
כך או כך, אין שום סיבה שלא תקנו כובע מופרך, חליפה יקרה מדי או שמלת משי אלגנטית מדי ותשימו פעמיכם אל הבירה הבריטית - להעמיד פני אצולה.
סיור בעקבות העושר
"הסיור של טרי" מתפתל בין הרחובות של העשירים באמת בלונדון. הוא מתחיל מול ווסטמינסטר אבּי (Westminster Abbey), מקום שבו נסיכות נישאות ליורשי עצר, וממשיך לווסטמינסטר סקול (Westminster School) - בית ספר שבו מתחנכים ראשי ממשלה בריטיים.
על הדשא ליד בית הספר תראו את האצולה העתידית של אנגליה משחקת כדורגל בחליפות שאפשר היה להתחתן בהן. שכר הלימוד, למקרה שמתחשק לכם לשלוח את הילדים לפנימייה, הוא כ־30 אלף פאונד לשנה.
הסיור מתחיל בכסף הישן - בנזירים שהתפרנסו מווסטמינסטר אבּי - ומסתיים בכסף חדש ובאוליגרכים שמשלמים 40 מיליון פאונד על טריפלקס בסנט ג'ורג' וורף בגדה הדרומית, כולל מנחת מסוקים. לא בטוח שתראו פה אצולה קלאסית, אבל במסעדות הריקות שמתחת למגדלים אולי תוכלו לזהות בין הסועדים את אנשי הכסף החדש.
פרטים נוספים על "הסיור של טרי" בקישור.
לקנות כמו נסיכה
העם יכול להמשיך לנהור לפריימרק, אבל אם תרצו שופינג מלכותי - זה בניו בונד סטריט (New Bond) השקט והיוקרתי. בוטיקים חדשים ומרהיבים של אלכסנדר מקווין - שגם אחראי על שמלת הכלה של קייט מידלטון, לצד חנויות מתבקשות של שאנל, לואי ויטון ודיור.
שני רחובות מכאן ותגיעו לסוויל רואו (Savile Row), שם תמצאו חליפות מושלמות לגברים, כמובן בתפירה אישית. תוכלו להציץ אל הקומות התחתונות בכל אחד מהבתים ולראות אנשים מודדים, משרטטים, גוזרים ותופרים את החליפות שינוחו בקרוב על כתפיהם של הרויאלז בדרגים השונים.
מסלול שופינג קלאסי יותר ומלכותי לא פחות יתחיל ב"הרודס", בית הכלבו המוכר והיוקרתי שבתוכו, בואו נודה על האמת, תמצאו כל מה שתרצו. לשדרוג החוויה המלכותית, הזמינו מבעוד מועד קניין אישי שילווה אתכם במהלך הקניות, או סטייליסט שיעזור בהרכבת מלתחה חדשה או רכישת לוק מושלם לערב. הקפידו להזמין את השירותים האלה זמן רב מראש - הפגישות מתמלאות במהירות.
אחרי שסיימתם בהרודס, או לחלופין נגמר לכם הכסף, תוכלו להתחיל לשוטט בדרך ברומפטון (Brompton) לכיוון מרכז העיר. אל תדלגו על הבוטיקים של מותגי האצולה הבריטיים הפופולריים ביותר: ברברי, האנטר ו־L. K. Bennet.
ברברי מנסים להתחבב על לקוחות עממיים יותר, כאלו שלא מוציאים אלף פאונד על ג'קט מדי עונה, ולכן תמצאו פה בגדי קז'ואל (יחסית), כמו טי־שירטים. האנטר הוא מותג מגפי ומעילי הגשם האהוב על המלכה אליזבת. הסדרה "הכתר" עשתה לו שירות מדהים, כמו גם תמונות וינטג' של הנסיכה דיאנה עם המגפיים הדי כעורים.
קצת בהמשך הרחוב תגיעו לחנות הדגל של ל.ק. בנט, המותג שהתפרסם בזכות הנסיכה קייט - שהפכה את הנעליים של המותג לנעליים המפורסמות ביותר באנגליה (וגם חלק מפריטי הלבוש בחנות ייראו לכם מוכרים). זאת ההזדמנות הכי קלה שלכן להתלבש כמו נסיכה.
אם הרודס מעייף אתכם, כי הוא אכן יותר אטרקציה תיירותית מכלבו אלגנטי, "הארווי ניקולס" הוא אופציה מרעננת ופחות מחויטת. ואם את נסיכה אמיתית, פשוט תזמיני למלון או לדירה המון בגדים מנט־א־פורטר או מאחד מבתי הכלבו (זה יגיע בתוך כמה שעות), תמדדי בלוויית סטייליסטית, ואת מה שלא מתאים — תחזירי.
לשתות תה עם הזרת למעלה
תה של אחר הצהריים הוא מסורת בריטית משונה. ארוחה בשעה שאינה לגיטימית - מתישהו בין ארוחת הצהריים לערב, שבה גברות אנגליות קטנות לוגמות תה, אוכלות כריכים בלי "הקשה" ומורחות סקונס בכמויות מופרכות של חמאת־שמנת.
אם תרצו לעשות את זה כמו שצריך, בגרסת האקסטרים, אתם חייבים ללכת ל"ריץ". כאן הגברים יידרשו לבוא בחליפה ועניבה ובלי נעלי התעמלות או ג'ינס (גברים ונשים) ולשלם 57 פאונד לאדם, לגרסת השמפניה יש להוסיף עוד כ־20 פאונד לאדם.
הקהל מורכב בעיקר מתיירים יפנים, אבל גם מגברות אנגליות שחוגגות משהו, או קשישים מהכפר שחיכו כל החיים לאכול במלון המלכותי ביותר בממלכה. המלצרים בחליפות מגישים כריכים אלגנטיים ומאפים, מלצר מיוחד מגיש עוגות מתוך עגלת עוגות מפוארת, והתחושה הכללית היא שהגעתם לסט של תה של אחר הצהריים במלון הריץ.
הפסנתרנית תנגן את Puttin’ on the Ritz, השיר של ארווין ברלין מ־1929 והמלצר יכיר אתכם בשם, אבל זה מתבקש אחרי שמשלמים 600 שקלים תמורת כמה מאפים.
גרסה קולית יותר, ואולי אחד הלוקיישנים הפופולריים ביותר באינסטגרם, הוא התה בסקץ' (Sketch). המחיר גבוה אף יותר מבריץ - 58 פאונד לאדם, וגם הוא כולל כריכים, סקונס, מתוקים קטנים ועוגות. בשנה שעברה זה היה היעד המועדף על סלבים מקומיים ואמריקנים, כמו אלטון ג'ון וקנדל ג'נר. לריץ ולסקץ' יש להזמין מקומות מראש - וכדאי שזה יהיה הרבה זמן מראש.
להציץ בחדרים של המלכה
כולם הולכים לראות את המשמר מתחלף מול ארמון בקינגהאם, בשאיפה להציץ יום אחד במלכה משוטטת עם כלבי הקורגי שלה. אבל למה לא להגיע אליה ישר הביתה? דעו שבמשך כמעט חודשיים במהלך השנה אפשר להזמין סיורים בתוך הארמון: השנה העונה תיפתח ב-21 ביולי ותסתיים ב-30 בספטמבר.
המחיר לא גבוה - 24 פאונד, אבל הכרטיסים אוזלים במהירות, אז מהרו להזמינם. האטרקציה האמיתית, למעט כס המלוכה, היא החנות של הארמון.
הארמון המומלץ ביותר למלוכנים הוא קנסינגטון. קודם כל כי הוא ממש במרכז העיר, מרחק הליכה מהרודס ועשר דקות הליכה מהרכבת התחתית (תחנת Queensway, כמה הולם). אבל הסיבה האמיתית היא שהנסיך ויליאם, רעייתו קייט ושלושת ילדיהם הנסיכותיים גרים פה מאז 2017.
כאן גרה פעם הנסיכה מרגרט, כאן גרו צ'ארלס ודיאנה אחרי נישואיהם — וכאן נולדו ויליאם והארי. כרגע מוצג בארמון לקט מבגדי הנסיכה דיאנה, אאוטפיטים שמלוכנים חובבי אייטיז וניינטיז יזהו בקלות, כך שהארמון עמוס במבקרים ובבריטיות בנות גילה של דיאנה שמאיימות להתעלף מול טי־שירט כזאת או שמלה אחרת.
בין החדרים מסתובבים "מסבירנים". הם יודעים הכל ואתם מוזמנים לשאול אותם מה שאתם רוצים — האם רצפת העץ מקורית, מאיפה נכנסת קייט הביתה, באיזה תאריך מתה מארי ולמה בעלה לא נישא מחדש, ועוד.
רובם יימנעו מלמסור רכילות עכשווית אך יספרו בשמחה על ריבים שהיו בין אלברט לוויקטוריה, ועל ההפתעה שהיא הכינה לו ליום ההולדת ה-40 שלו. אם יתמזל מזלכם, אחד המסבירנים שאיתם תדברו יהיה רכלנית זקנה, שתספר לכם שמייגן חזרה אתמול הביתה עם שקית גדולה - של שמלה.
השומרים האחרים ישמרו על פאסון, יעמידו פנים שקייט מידלטון לא גרה מאה מטרים מהמקום שבו אתם עומדים, ושהילדים שלה לא מתרוצצים בגלריות המלכותיות אחרי שכל האורחים הולכים הביתה. בארמון תוקרן גם החתונה המלכותית של מייגן והארי, למען ההמונים. תוכלו בקלות לבלות פה חצי יום. מומלץ מאוד להזמין כרטיסים מראש: נוח יותר וגם קצת יותר זול (שני פאונד פחות לכרטיס).
קונסיירז’ לשירותך: לחיות כמו מלך ומלכה
אומנם הגעתם בטיסת לואו־קוסט, אבל אין סיבה שלא תשקיעו בנהג שימתין לכם בשדה ויסיע אתכם בלימוזינה, או לפחות במרצדס מהודרת, אל המלון. אתם יכולים להיות יצירתיים ולבקש שעל השלט יירשם תואר האצולה ההולם שלכם (למשל Viscount Cohen אוEarl of Ra’anana). מחירי הנסיעות תלויים בשדה התעופה ובשעה, אבל עומדים על 70־150 פאונד לזוג.
בתחום המלונות אין הרבה חדש תחת השמש. ה"סאבוי" הוא עדיין המלון היוקרתי והנחשב ביותר בלונדון, ואיתו הקלרידג' והריץ. אם תזמינו מספיק זמן מראש, תוכלו ללון פה במחיר של צימר יוקרתי מאוד בישראל - החל מ־500 פאונד ללילה, אבל אפשר למצוא מחירים טובים יותר באתרי המלונות השונים.
מלון מרהיב נוסף הוא המנדרין אוריינטל, שמתברג לאיטו לרשימת המלונות השווים בעיר, ושווה לבדוק גם אותו. החיסרון של המלונות היקרים הוא שברבים מהם יש קוד לבוש גם ללובי ובוודאי לבר, מה שמקשה קצת על אורחים עטויי סניקרס שבבעלותם חליפה אחת בלבד.
פתרון טוב יותר למי שרוצה להרגיש כמו מלך אבל לא ללבוש חליפה למלון, הוא לשכור דירה. ב־Airbnb מוצעות דירות מלכותיות מרשימות תמורת 500־900 פאונד לזוג ללילה, ואם תחפשו במעמקי Airbnb פלוס - השירות המצוין החדש, תמצאו דירה צמודה להרודס תמורת 308 פאונד ללילה, שבעליה מצהירים שהיא שווה 10 מיליון פאונד.
אם לא בא לכם להתעסק עם Airbnb, תוכלו להזמין דירה באחד משירותי היוקרה שיציעו לכם גם קונסיירז' ומנהלת משק בית לזמן השהות. האתר OneFineStay מסנן עבורכם את הדירות המוצעות, ומגבה אותן בכל שירות מפנק שתוכלו להעלות על הדעת, אך מחירי הדירות מתחילים ב-400 פאונד ללילה ומאמירים במהירות. תוכלו להתקשר או לשלוח מייל, להסביר בדיוק מה אתם מחפשים, ולקבל הצעות תפורות למידותיכם.
דרך קלה נוספת להרגיש כמו בני האצולה שאתם היא להזמין "בוקס", תא אישי, כשאתם הולכים להצגה. כאן מתפצל העולם לשניים: בחלק מהתיאטראות אלה תאים שיש להזמין חודשים מראש תמורת 100־150 פאונד. ובחלק מהתיאטראות אלה תאים שמיועדים לאנשים עם מוגבלויות, והם מוצעים לקהל הרחב זמן קצר לפני ההצגה במחיר נמוך יחסית, כ-70 פאונד, בהנחה שלא היה בהם צורך.
התאים המפנקים ביותר שפגשנו היו בהפקה הלונדונית המהוקצעת של "שיקגו". הראות מהתאים בדרך כלל לא מושלמת כי הם ממוקמים לצדי הבמה, אבל זה המחיר שמשלמים כדי להיות רויאלטי. תוכלו להזמין לתאים מבעוד מועד שמפניה או ג'ין אנד טוניק - הדרינק התיאטרלי המושלם.
הכתבה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות", מוסף "מסלול"