שתף קטע נבחר

רגע לפני הגיוס: הצעירים הישראלים יוצאים לנפוש בחו"ל

30 אלף צעירים ישראלים צפויים לצאת הקיץ לחופשה בחו"ל – גידול של 12 אחוז לעומת השנה שעברה. היעדים הפופולריים: איי יוון וקפריסין. על הפרק: ספורט ימי, אלכוהול ומסיבות. במשרד החוץ ריכזו מספר עצות לתיירים חסרי הניסיון

מזקינטוס ללשכת הגיוס (צילום: shutterstock)
מזקינטוס ללשכת הגיוס(צילום: shutterstock)
 

אתמול (יום ד') הסתיימה שנת הלימודים והחלה חופשת הקיץ האחרונה של השמיניסטים, רגע לפני הגיוס והיציאה ל"חיים האמיתיים", הצעירים צפויים לצאת לנופש ולעבור דרך נתב"ג, כאשר עבור רובם תהיה זו הפעם הראשונה שיעברו בשדה התעופה ללא אבא ואימא. מנתונים של חברת "איסתא" עולה כי כ-30 אלף צעירים בגילאי 18-17 ייצאו הקיץ לחופשה בחו"ל - שיא של כל הזמנים בטיולי ישראלים לפני גיוס, וגידול של 12 אחוזים לעומת השנה שעברה.

 

התופעה של טיולי צעירים מגיל 18 ומטה החלה לפני כעשור ומאז המספרים לא מפסיקים לטפס. הצעירים מחפשים חופשות שמשלבות חוף, אקסטרים ומסיבות, כשהיעד הפופולרי בשנים האחרונות הוא מפרץ לגנס באי היוווני זקינטוס. רצועת החוף כוללת, פרט לחול ולמי הים הצלולים, גם ברים, מסעדות, מועדונים ומקומות בילוי הומי צעירים. נוסף לזקינטוס, קיימים ביקושים רבים למאליה שבכרתים, לבורגס שבבולגריה ולאיה נאפה שבקפריסין.

אינפו נופש צעירים (צילום: shutterstock)
לאור ניסיון משרד החוץ והשגרירויות בקפריסין, יוון ובולגריה גיבשו במשרד החוץ מספר המלצות לישראלים(צילום: shutterstock)

טל סנדלר, מנהלת השיווק של איסתא, הסבירה כי "אילת, שהייתה בעבר היעד המרכזי לחופשה, איבדה את מעמדה כיעד הנופש המוביל לצעירים, כשאחת הסיבות היא שמרבית בתי המלון לא מאפשרים כניסה לבני נוער מגיל 18 ומטה שבאים לבדם ללא הורים".

אילת, הולכת ומאבדת את הצעירים (צילום: גלעד כרמלי) (צילום: גלעד כרמלי)
אילת, הולכת ומאבדת את הצעירים(צילום: גלעד כרמלי)
 

לדבריה, "הצעירים שטסים לבד או עם חבר'ה נוסעים לרוב לתקופה של שבוע בקבוצות של 8-4 חברים. מפתיע לגלות כי בניגוד לתדמית האינטרנטית של התיכוניסטים, בתחום הנסיעות המחקר המקדים שלהם נעשה אמנם באינטרנט (בעיקר דרך המכשירים הסלולריים), אך מירב ההזמנות נעשות פנים אל פנים בסניפי החברה. הם מגיעים חבורות של צעירים בכפכפים במטרה להזמין את החופשה ולשלם עבורה בכסף שחסכו".

 

בניגוד למבוגרים שמנצלים את חופשת הקיץ למנוחה, הצעירים אוהבים פעילות וכמה שיותר. עיקר הדרישה היא למלונות פשוטים יחסית ולמלונות דירות, ואופי החופשה הוא כזה שבמרכזו אקשן מסביב לשעון. על הפרק: גלשני רוח, בננה, קיאקים, אופנועי ים, באנג'י, משחקי כדור, מסיבות על אניות ענק, דיסקוטקים ומסיבות קצף עד אור הבוקר. לדברי סנדלר, בעבר נהגו לא מעט צעירים לפקוד גם את המועדונים באנטליה ובבודרום שבטורקיה, אך הם נמחקו ממפת התיירות הישראלית עקב המצב הפוליטי והיחסים הרעועים עם טורקיה.

 

המקומות שחובה לראות ברודוס

המקומות שחובה לראות ברודוס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סימה דובדבני, מנהלת המחלקה לישראלים בחו"ל באגף לעניינים קונסולריים במשרד החוץ, אמרה כי בשנים האחרונות טיפלה המחלקה במקרים רבים שבהם צעירים ישראלים בגילאי 18 ומטה נעצרו על התנהגות בלתי הולמת בעיקר בבתי המלון ובחופי הרחצה בעקבות עישון סמים ושתייה מופרזת.

ספורט ימי מאליה כרתים (צילום: shutterstock)
ספורט ימי במאליה שבכרתים(צילום: shutterstock)
 

תופעה נוספת היא שצעירים ישראלים רוכשים אלכוהול כבר בדיוטי פרי בארץ עוד לפני שעלו למטוס ומתחילים לשתות ולהשתכר במטוס. לא אחת צעירים ישראלים סורבו להיכנס לאותן מדינות וגורשו חזרה לארץ לאחר ששוטר הגבולות הבחין שהם שיכורים. היו מקרים שדיילות התלוננו על התנהגות לא נאותה מצד צעירים ישראלים בטיסות מהארץ וחזרה לארץ.

 

בשנים האחרונות צעירים ישראלים היו מעורבים בתאונות דרכים בנהיגה בטרקטורונים ובאופנועים ללא קסדה. מספר מקרים שחזרו על עצמם היו בקפריסין, שם הנהיגה בצד שמאל של הכביש ובעת פנייה אירעו מקרים של התנגשויות ברכב שבה ממול.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מזקינטוס ללשכת הגיוס
צילום: shutterstock
מומלצים