שתף קטע נבחר

הצלם הישראלי שזכה במקום הראשון בתחרות צילום חשובה

ארז מרום זכה במקום הראשון בתחרות צילום נחשבת - זו הפעם השנייה. הסדרה שזיכתה אותו בפרס היא מאותו הר געש בהוואי, שחום הלבה המתפרצת ממנו גרם לעדשת מצלמתו להישרף. צפו בצילומים המרהיבים

 

צילומי הרחפן של הצלם ארז מרום מהר געש    (צילום: ארז מרום)

צילומי הרחפן של הצלם ארז מרום מהר געש    (צילום: ארז מרום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הצלם הישראלי ארז מרום, המצלם טבע ונופים ברחבי העולם, אינו זר לזכייה בפרסים ובמקומות הראשונים של תחרויות צילום בינלאומיות נחשבות. עם זאת, אי אפשר להישאר אדישים גם כשזוכים לא בפעם הראשונה.

צילומי הסדרה הזוכה בפרס
צילומי הסדרה הזוכה בפרס "כוכב הזהב"(צילום: ארז מרום)
כניסת האוקיינוס למרגלות הר הגעש בהוואי (צילום: ארז מרום)
כניסת האוקיינוס למרגלות הר הגעש בהוואי(צילום: ארז מרום)

בסוף החודש שעבר מרום קיבל את הבשורה כי זכה במקום הראשון בפרס "כוכב הזהב" (Gold Star Award) בתחרות פרסי אן די (ND Awards) של מגזין הצילום הניו-יורקי ND Magazine, ראשי תיבות של Neutral Density.

נקודת המפגש בין הלבה לאוקיינוס: "אושן אנטרי" (צילום: ארז מרום)
נקודת המפגש בין הלבה לאוקיינוס: "אושן אנטרי"(צילום: ארז מרום)
 

צילומי המקום הראשון בתחרות ND מגזין (צילום: ארז מרום)
צילומי המקום הראשון בתחרות ND מגזין(צילום: ארז מרום)

מרום זכה בקטגוריית נופי ים עבור סדרת צילומיו בהוואי, ממקום בשם "קאמוקונה" (Kamokuna Ocean Entry) שנמצא על שפת אי בהוואי (Big Island of Hawaii), שבו הלבה זורמת מהר הגעש קילוואה (Kilauea). הקטגוריה היא עבור צלמים מקצוענים בלבד, כאשר לתחרות מוגשות אלפי תמונות מכל העולם ב-30 קטגוריות, על ידי צלמים מקצוענים וחובבנים.

  

 

מדריך: איך להיות צלם טבע

לצלם שקיעה, דמדומים וזריחה ב-4 שעות

הצלם שטס לצלם לבה וחזר עם עדשה שרופה

 

"הלבה מהר הגעש קילוואה שזורמת מרחק של כמה קילומטרים ממקום בקיעתה, מעל ומתחת לאדמה, מגיעה אל האוקיינוס השקט. המקום מאוד דינמי ומשתנה כל יום. למעשה, כשבועיים אחרי שהייתי שם הלבה פסקה מלזרום, והיא עדיין לא זורמת לשם", מספר מרום. "במהלך ההתפרצות הענקית של 2018 הלבה זרמה לים במקומות אחרים, אך מאז שההתפרצות שככה אין זרימה לים".

צילומים מאותו אזור בהוואי - ממבט על (צילום: ארז מרום)
צילומים מאותו אזור בהוואי - ממבט על(צילום: ארז מרום)

מרום זכה בפרס דומה גם בשנת 2015, אז על צילום הר געש בשדה לבה באיסלנד, מקום שאליו בקושי ניתן להתקרב באמצעות מסוק. אחד מהמקומות האהובים על מרום הוא גרינלנד, שאליה הוא מקפיד לחזור לפחות פעם בשנה. צפו בצילומיו מתוך מסוק:

 

צילומיו של מרום מהקרחונים של גרינלנד    (צילום: ארז מרום, עריכה: דניאל האוסמן)

צילומיו של מרום מהקרחונים של גרינלנד    (צילום: ארז מרום, עריכה: דניאל האוסמן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

איך עושים את זה? בקושי רב

מעבר לדרך ההגעה אל היעד עצמו, שאף פעם לא פשוטה וכוללת מספר טיסות ונסיעות מרובות, כדי לצלם את הלבה עלה מרום על סירה מהירה בארבע לפנות בוקר יחד עם עוד כ-40 איש, שאיתם שט כחצי שעה לעבר קאמוקונה.

הר הגעש בהוואי ממעוף הרחפן (צילום: ארז מרום)
הר הגעש בהוואי ממעוף הרחפן(צילום: ארז מרום)
 

"הגענו בזמן כדי לצלם את הלבה בלילה, בדמדומי בוקר, בעת הזריחה ובאור יום. הצילום הוא קשה מאוד טכנית, בעיקר בלילה. זאת מאחר שהלבה בהירה מאוד והסלע כהה, מה שמצריך חשיפה מדוייקת ותשומת לב תמידית למדידת האור.

 

"גורם נוסף שמקשה הוא העובדה שאנחנו על סירה שזזה ללא הפסקה, וצריך לשמור על קומפוזיציה תוך כדי תנועה וכן על יציבות נוכח התנועה המתמדת. כאשר היום עולה הצילום הופך קל יותר מכיוון שהאור מאוזן יותר".

 (צילום: ארז מרום)
(צילום: ארז מרום)
 

סדרת הצילומים שזיכתה את ארז בפרס המכובד מאוד עוקבת אחרי זרמי הלבה, גלי האוקיינוס והאינטראקציה ביניהם. "הגלים מתנפצים על הסלע והלבה וחלק מהמים הופך לקיטור, מה שמוסיף דרמה, במהלך כל הבוקר. למזלנו זרמי הלבה היו יפים באותו בוקר, וכבונוס קיבלנו זריחה יפהפייה", מתאר מרום.

 

בנוסף למדליית הזהב, מרום זכה בשני ציונים לשבח. אחד מהם הוא על צילומי הרחפן מהוואי, אז גם חזר עם עדשת מצלמה שרופה. הרחפן הותך בחום העז, מה שהוביל לפרסומים בכל העולם, בין היתר בעמוד הראשי של "נשיונל ג'יאוגרפיק" ב-15 מדינות.

 

קיבל מתנה - סערה של פעם בעשור

הציון לשבח השני הוא על סדרת צילומיו מנמיביה, ממקום שנקרא Deadvlei - מישור הצפה (floodplain) שבו התקיימו עצים עד לפני כאלף שנה, אז דיונה חסמה את המישור מגישה למים בעת הצפה. העצים מתו, אך האקלים הצחיח שמר על צורתם והם עומדים שם עד היום.

הצילומים שזיכו בציון לשבח מנמיביה (צילום: ארז מרום)
הצילומים שזיכו בציון לשבח מנמיביה(צילום: ארז מרום)

סופת החול הנדירה שעשתה את כל ההבדל (צילום: ארז מרום)
סופת החול הנדירה שעשתה את כל ההבדל(צילום: ארז מרום)
 

"ביקרתי בדדווליי במסגרת סדנת צילום שבה הדרכתי בנמיביה במאי האחרון. המקום מאוד מוכר ומתויר, אך קיבלנו תנאים נדירים ביותר כאשר סערה של פעם בעשור הכתה יומיים לפני שהגענו. הסערה יצרה לחות גבוהה, ובבוקר האחרון לשהותנו עקב הקור נוצר ערפל סמיך, מה שהוסיף אלמנט יפהפה לצילומים והעמיק את תחושת המסתורין. משתתפי הסדנה שלי לא האמינו למזלם הטוב. בתחרות זכו גם הצלמים רוי שומר ורועי גליץ בציונים לשבח בקטגוריית טבע", כך לדברי מרום.

דדווליי, נמיביה (צילום: ארז מרום)
דדווליי, נמיביה(צילום: ארז מרום)
  

בעשור האחרון מרום נודד ברחבי העולם, באוויר וביבשה, ומצלם את הנופים המרהיבים מכל מקום - רחוק או קרוב (בעיקר רחוק) - שיקרא לו להגיע. תמונותיו ומאמרים פרי עטו התפרסמו במגוון מגזינים ואתרים מובילים בעולם, וכן בספר של נשיונל ג'יאוגרפיק העולמית. מלבד מסעות צילום, מרום גם משתף מניסיונו ודרך הראייה שלו בסדנאות צילום שאותן הוא מדריך באיסלנד, נורבגיה, פטגוניה, גרינלנד ועוד.

 

תמונות נוספות ממסעותיו של ארז מרום תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק , האינסטגרם ובעמוד הרשמי שלו.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז מרום
צילומיו של ארז מרום מהוואי
צילום: ארז מרום
מומלצים