כך הפכה עיר הודית לה ל"ישראל הקטנה"
בשל המצור על קשמיר, ישראלים רבים שהיו אמורים לטייל בחבל הארץ שנתון במחלוקת שינו את מסלולם והתמקמו בעיר לה. המסעדות שינו את התפריטים ואפילו מגישים מנות כשרות. "שומעים עברית בכל מקום"
"ישראל הקטנה", כך התקשורת בהודו מכנה בימים אלה את העיר לה, בירת מחוז לאדאק. הסיבה: בעקבות העוצר שהכריזו בחודש שעבר הרשויות בהודו על חבל קשמיר, כולל קריאה לתיירים זרים לעזוב את האזור לאלתר, אלפי תרמילאים ישראלים נדדו אל העיר ששוכנת במדינת ג'אמו וקשמיר, באזור שלפי הרשויות בהודו מותר לכניסה לתיירים זרים.
תחנת הטלוויזיה "אינדיאן טי.וי" דיווחה כי בשל המצור מטיילים ישראלים רבים עברו לעיר או האריכו את שהייתם בה. "ברחובות בבתי מלון ובמסעדות, ישראלים נמצאים בכל רחבי לה ונהנים מהיופי שלה אחרי שביטלו את תכניות הביקור שלהם בעמק קשמיר בגלל המצור", נאמר בכתבה. "בשווקים ובמקומות ציבוריים ניתן לשמוע עברית בכל מקום והמסעדות שינו את התפריטים שלהם לטעם הישראלי והן מציעות גם אוכל כשר".
איילת וניתאי הוד, בני זוג דתיים בני 23 שמבלים את ירח הדבש שלהם בהודו, הם חלק מאותם ישראלים. "תכננו לבקר בקשמיר", סיפרה איילת, "זה אחד המקומות היפים בכדור הארץ, אבל אנחנו מודעים למצב הפוליטי ולכן החלטנו לבטל את הטיול שלנו ולהישאר בלאדאק".
השניים סיפרו כי בבית במלון שבו הם מתארחים יש רק ישראלים, למעט קומץ אורחים הודים. כתב הטלוויזיה ההודית סיפר שבמלון של איילת וניתאי ניתן לראות ישראלים דתיים נוספים שמתפללים. מנהל המלון סטנזין נאמזאנג סיפר: "יש לנו 13 חדרים וכולם נתפסו על ידי ישראלים. ככה גם בשאר בתי המלון, הישראלים אוהבים את לאדאק, וגם הצרפתים".
איילת סיפרה כי הם החליטו לבלות את ירח הדבש בהודו כדי שיוכלו לבקר בחופי גואה ולטייל בהרים של חבל לאדאק, וגם בשל העלות הזולה של טיול בהודו. "אבל אנחנו אוהבים את לאדאק ובמיוחד את ההרים שלה", סיפרה. ניתאי הוסיף שהזוג מתכנן לצאת למסע אופניים בעמק לאדאק: "שכרנו ג'יפ עם נהג שילווה אותנו במקרה שנהיה מותשים".
אלי דור חיים, בן 58, מטייל בהודו עם אשתו חגית גרינשטיין. השניים תכננו לנסוע לקשמיר, אבל בשל המצב הרגיש החליטו לבטל. "אנחנו הולכים לבלות זמן בלה", סיפרה דור חיים, "העיר מדהימה מבחינת היופי של הטבע. ראינו כל כך הרבה ישראלים בלה שזה מרגיש כאילו אנחנו בירושלים או בתל אביב. לה הפכה להיות ישראל הקטנה".
שי ורון, שני חברים ישראלים שטיילו בלה עזבו את העיר כדי לבקר בעמק נוברה, 150 קילומטרים משם. "לאדאק זה יופי טהור שנותן תחושה אמיתית של הרפתקה", סיפר שי. "עזבנו את ישראל כדי לקחת פסק זמן מהמדינה שלנו, אבל ראינו כל כך הרבה ישראלים כאן, כך שאני עדיין מרגיש בישראל".
דייב פלמינג, תייר מניו זילנד שמטייל עם חברים בלאדאק, סיפר: "בכל מקום בלה אנחנו נתקלים בישראלים. לה הפכה לישראל הקטנה. התיירות בקשמיר הפסידה, אבל לאדאק הרוויחה".
מטיילים בלה? אתם מוזמנים לשלוח לנו תמונות דרך עמוד הפייסבוק של ynet חופש