שתף קטע נבחר
 

רכבנו: קורקינט תלת-גלגלי חשמלי מתוצרת ישראל

מאחוריו עומדים המעצב הישראלי הראשון בפרארי ונכדו של מייסד מפעל פורד וג'יפ בישראל. אחרי כעשור של פיתוח מגיע ה-MUVe, כלי עירוני חשמלי ותלת-גלגלי, לייצור סדרתי. האם הוא שווה 9,700 שקל?

הקורקינט שאני מאיץ איתו כרגע בשביל האופניים בטיילת בתל־אביב לא נראה כמו כלים חשמליים אחרים בסביבה. ראשית, יש לו צמד גלגלים מלפנים ולא אחד, עם מתלה מתוחכם ביניהם. גם משטח הדריכה שעליו אני עומד רחב יחסית. ובעיקר, הוא תוכנן ומיוצר בישראל.

 

קורקינט חשמלי  (טל שחר)
מימין לשמאל: דור נטע, נועם אילן ואמיר זייד(טל שחר)

 

כמעט עשור אחרי שנולד כרעיון קצת דמיוני של אמיר זייד (48), מעצב רכב ישראלי שעבד בעבר בסטודיו פינינפארינה ועיצב לפיאט ולפרארי, מגיע הרודיקס MUVe לייצור סדרתי. והוא אפילו מיוצר בארץ במפעלי תעשיות בית אל, המתמחים בבניית מערכות נגד מתקפות אב"כ, ושייכים לקהילה נוצרית גרמנית שהתיישבה בזכרון יעקב.

 

קורקינט חשמלי  (טל שחר)
(טל שחר)

 

"הרעיון המקורי היה קורקינט חשמלי שמתקפל לטרולי, כלי עירוני ל'מייל האחרון' מהתחבורה הציבורית למשרד", מסביר זייד. "אבל אחרי שבנינו את הקונספט, הבנו שצריך משהו מסיבי יותר, כי כלי עירוני חוטף הרבה מכות, וצריך גם להיות מסוגלים לתמוך בו בחלפים שעדיף שיהיו מייצור סדרתי, זמינים וזולים. החלטנו לפתח גרסת לאו-קוסט, ואחרי שסיימנו וראינו מה יצא, שמנו את הכלי המקורי בצד".

 

זה דומה לעבודה על פרארי חדשה?

"יש הבדל במהירויות ובייעוד, אבל התובנות האוטומוטיביות הן אותן תובנות. לא מספיק שכלי יהיה חמוד ויפה, הוא צריך להיות חיה. לשרוד את השימוש היומיומי".

 

המובי הוא לא הקורקינט התל אביבי המצוי. למבנה התלת גלגלי מצטרפים מתלים יחודיים המוגנים בפטנט, שמאפשרים הטייה של עד 50 מעלות בלי להתהפך, קונספט דומה לזה שאפשר לראות בקטנועים התלת גלגליים שתופסים תאוצה בשנים האחרונות.

 

קורקינט חשמלי  (טל שחר)
קורקינט חשמלי (טל שחר)

 

יש גם צמד בולמי זעזועים, בלמים הידראולים, מערכת חשמל 48 וולט והבטחה לטווח נסיעה של יותר מ-30 ק"מ. הוא גם מתקפל לטובת עלייה במדרגות ולרכבת. גם המחיר, בחנות הדגל החדשה שנפתחה השבוע בדיזנגוף, תל אביב, לא דומה לזה של כלים חשמליים אחרים: 9,700 שקל.

 

היציבות התלת גלגלית מעניקה יותר ביטחון כאשר יורדים עם המובי לכביש ועוקפים את התנועה האיטית, ולעיתים עמוסת הולכי הרגל בשבילי האופניים. עם שלושה גלגלים אפשר לתמרן יותר בחריפות ולשמור על המהירות גם בפניות.

 

הכלי גם רחב ונוכח יותר לצד המכוניות. דור נטע, שיהיה אחראי על המכירות, מדגים גם עלייה מהירה על מדרכה. אני עוד זהיר יותר ברכיבה הראשונה. "הממדים יקלו על משתמשי המובי לשאת עימם גלשן לחוף או שקיות קניות, זה רכב עירוני נטול בעיות חנייה, שמסוגל לשמש תחליף למכונית עם כל הבעיות שלה בעיר", אומר דור, שסבו ג'ו בוקסנבאום ז"ל הקים את מפעל תעשיות רכב נצרת עילית שבנה במשך 50 שנה דגמי פורד, דודג' וג'יפ, ואביו צבי הוא הבעלים של יבואנית סוזוקי.

 

המשקיעה העיקרית ברודיקס היא קרן קפיטל נייצ'ר, המתמחה בהשקעות ירוקות. "הרבה חברות בתחום שלנו משקיעות בתוכנות ובאפליקציות, אנחנו משקיעים בברזלים. יש לנו סבלנות, אנחנו לא מחפשים אקזיט מהיר", מסביר נועם אילן, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של הקרן.

 

מעטים מייצרים כיום כלי תחבורה בישראל. יש לזה עתיד?

"ניסינו בהתחלה לייצר באיטליה, אבל הייצור של בית אל איכותי יותר", אומר זייד. "מלבד ההרכבה הם גם מייצרים, באיכות גרמנית לכל דבר, חלק מהרכיבים. אחרים אנחנו מייבאים מחו"ל. אנחנו נאבקים בשיניים להשאיר את הייצור בארץ גם בעתיד, כשנתחיל למכור בחו"ל. חסרים כאן תשתית וכוח אדם מתאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים