שתף קטע נבחר
 

הגודל באמת קובע?

זה לא הגודל זה הקטן! קטן מדי או גדול מדי? מהו הגודל הכי נכון למכונית שלכם

 

בשיתוף ynet רכב חדש

 

מהו גודל הרכב האופטימלי? התשובה פשוטה להפליא ובאותה נשימה מורכבת: בהיבט הפשטני, גודל הרכב האופטימלי הוא זה שהכי מתאים לנו. בהיבט המורכב יותר, גודל הרכב צריך להיות שילוב קפדני של רצוי ומצוי, של צרכים מאוד ספציפיים של בני המשפחה וגם של תקציב, כמו-גם שיקולים חיצוניים נוספים כגון עלויות דלק שנגזרות בין היתר מגודלו, המחיר גם הוא עולה כשגודלו של הרכב עולה וכמובן גם עלויות האחזקה.

 

איזו מכונית צריכים? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איזו מכונית צריכים?(צילום: shutterstock)

 

נתחיל בבסיס: רכב גדול או רכב קטן? לפני שנדון בגודל, הנה מונח חשוב שכדאי שתלמדו: "בסיס גלגלים". בסיס גלגלים הוא המרחק שבין הציר הקדמי של הרכב ובין הציר האחורי. מדוע הוא חשוב לנו? כי בסיס הגלגלים הוא מה שמכתיב כמה מקום יש באמת בתוך המכונית: ישנן מכוניות שמבחוץ הן קטנות אך מרווחות בפנים. להבדיל, ישנן מכוניות גדולות למדי מבחוץ אך עם תא נוסעים מאכזב בגודלו.

 

לכן חשוב להשוות ולבדוק היטב על איזה בסיס גלגלים משתרעת המכונית. יותר בסיס גלגלים שווה יותר מרווח שימושי. ואז ישנו עוד עניין חשוב: פתרונות אחסון חכמים. ישנן מכוניות שתא הנוסעים שלהן אולי אינו המרווח ביותר בקטגוריה אך שפע של פתרונות אחסון כגון מושבים מתקפלים, רצפה כפולה לתא המטען וגם תאי אחסון נסתרים, הופכים אותה לפתע ממכונית קטנה למדי למכונית שיכולה לאכלס בשמחה את הציוד של משפחה שלמה.

 

אך רגע, הבה נחזור רגע אחורה ונשוב אל הבסיס: על השאלה האם יש לבחור ברכב קטן או גדול נוכל לענות באמצעות בדיקה פשוטה של צרכי המשפחה: האם מדובר ברווק או בזוג צעיר? יש כלב ואולי חתול? כמה ילדים יש והאם צפויים להגיע עוד? כל השאלות האלה מיועדות לאפשר לנו לבחור במכונית אידיאלית מבחינת גודל.

 

אך יש לשים לב לעובדה החשובה שהגודל לא רק קובע את סוג המכונית, אלא גם את רמת ההוצאות: ההוצאות על מכונית קטנה עם תיבת הילוכים ידנית שמשמשת רווק או רווקה שונות לחלוטין מההוצאות שבהן תישא משפחה שבוחרת במיניוואן, או ברכב כביש שטח בעל תא מטען גדול. וגם, איזה אבזרים נלווים נכנסים איתנו אל המכונית?

 

במקרה של משפחה לדוגמה, יתכן שיש עגלת תינוק. ולפעמים יש קניות שממלאות את תא המטען, או צעצועים. אגב, כלל האצבע הוא שמה שלא צריך להיות בתא המטען, לא צריך להיות בו. תא המטען אינו מחסן ולכן בבחירה כה חשובה מומלץ דווקא לא להתייחס בשיקולי הגודל לכל מיני פריטים השוכנים בתא המטען של המכונית פשוט מכיוון שהתעצלנו להעלות אותם הביתה: כי ככל שהמכונית יותר פנויה, כך אפשר לבחור במכונית יותר חסכונית ויותר זולה.

 

אז איזו מכונית לרכוש? התשובה: בהתאם לגודל. אם אנו רווקים, או זוג צעיר ללא ילדים, אין לנו סיבה אמיתית לקחת יותר ממכונית מיני קטנה וחסכונית, כזו שיש לה תא מטען שמתאים לקניות, מושב אחורי שמתאים למקרי חירום או להסעת חברים ותו לא.

 

אם מדובר במשפחה, השמים הם כמובן הגבול אך מומלץ להיצמד למה שמתאים: לשני ילדים ומטען תספיק בהחלט מכונית משפחתית. אם אנו מעט יותר הרפתקנים, רכב כביש שטח בהחלט יהיה משביע רצון. ואם אנו בעניין של בילויים מחוץ לבית, אז למה לא לשקול רכב כביש שטח גדול או אפילו מיניוואן?

 

בכל מקרה, בליסינג פרטי תפעולי ניתן להשיג את רוב דגמי המכוניות המשווקים כיום בישראל בתשלומים חודשיים נוחים שהלקוח קובע, וחשוב מכך: עלויות האחזקה חלות על חברת הליסינג ולא על הלקוח, שגם לא צריך לסבול אחרי תהליך החכירה מכאבי הראש הקשורים בכל נושא המכירה, רק להתקדם אל העסקה הבאה.

 

הצעות לרכב חדש וליסינג

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ארוחה משפחתית
צילום: shutterstock
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים