סוכה בתוך המכונית
איך להוביל קרשים, סכך וארבעה מינים ברכב מבלי לקרוע ריפודים או שהגג יקרוס
בשיתוף ynet רכב חדש
זהו. יום כיפור הסתיים, עשינו חשבון נפש, עשינו V על כל מה שצריך לעשות בין אדם לחבריו ועכשיו הגיע זמן לאתגר הבא של חודש אוקטובר: סוכות. מה הבעיה? בונים סוכה, מכניסים ארבעת המינים, מזמינים שכנים, נהנים מחברותא. לא ככה? לא, כי היום כפי שהדברים נראים באזורים העירוניים הצפופים שבהם רובנו חיים, לא כל מקום מתאים לסוכה.
ובניגוד למה שהיה פעם, כשיכולנו להקים סוכה עם כל הילדים מהשכונה מתחת לכל עץ ובכל שדה, היום זה בלתי אפשרי. וכמובן שאי אפשר להצטייד בסכך וכיוצא בזאת בלי לבקש יפה רשות. אז אין שום בעיה, אנחנו הרי ילדים טובים ושומרי חוק ולא נעלה על דעתנו לקחת רכוש פרטי של מישהו סתם ככה. אבל אנחנו כן נצטרך אולי לעשות את הסוכה שלנו יותר רחוק, או לחילופין נצטרך להביא את חומרי הבניין שלנו ממקומות יותר רחוקים. ובשביל זה אנחנו כמובן זקוקים למכונית שלנו. סוס העבודה הנאמן.
אז נתחיל בסכך: אנחנו לא רוצים שהגג של הרכב שלנו ייהרס, נכון? אנחנו לא רוצים שהסכך שלנו יהרס, על אחת כמה וכמה. וגם אנחנו לא רוצים שחס וחלילה תיגרם תאונה. אה, ועוד משהו חשוב: אנחנו רוצים שזה יהיה חוקי, לא? אז קודם כל החוק: במדינת ישראל קיימת תקנה 85, המתייחסת לנשיאה של משקל ברכב או על הרכב, ואנחנו כאמור עוסקים ב"על הרכב", כלומר על הגג. אז לפי תקנה 85 הרכב חייב להתאים להובלת מטען בבטיחות. זאת אומרת, שאם יש לכם מכונית עירונית זעירה והחלטתם לזרוק על הגג שלה עץ דקל באורך שבעה מטרים שהשכנים עקרו ורצו לזרוק, אתם לא בכיוון.
מה שכן מותר זה מטען שאינו בולט מעל מטר מקדימה או מאחור- ואינו בולט בכלל בצדדים. ובכל מקרה המטען חייב להיות באורך של עד 3.4 מטרים וברוחב של עד 2.5 מטרים. יותר מזה? צריך שלט אזהרה. ברכב שמשקלו הוא עד 1,500 ק"ג מותר מטען שביחד עם הרכב מגיע לגובה של 2.5 מטרים. ברכב שמשקלו מ-1,500 עד 3,500 ק"ג, כלומר רוב המכוניות המשפחתיות, הגובה המותר כולל הרכב הוא 3.0 מטרים.
המטען עצמו חייב להיות ממוקם באופן שאינו מסתיר בכלל את שדה הראיה של הנהג לפנים או לאחור, כלומר שהסכך לא יכסה לכם את השמשה וגם אסור למטען שלכם להסתיר מקדימה או מאחור את לוחית הרישוי או את הפנסים. חשוב מאוד להסתכל בספר הרכב - מה המטען שמותר לכם לסחוב, כי אסור לשאת על הגג או בכל מקום אחר משקל שחורג ממה שיצרן הרכב הורה. ושימו לב שיש הבדל בין מטען סטאטי על הגג לבין מטען בנסיעה. ברוב המשפחתיות הנפוצות בישראל המשקל שמותר לשאת - בנסיעה - על הגג יהיה בין 80 ל-100 ק"ג בלבד (נתון מדויק יש כאמור בספר הרכב שלכם - כן ההוא שבתא הכפפות).
אז יופי, אנחנו חוקיים, אבל מה עם הגג? הצבע? ובכן, גגון עולה כמה מאות שקלים, מדובר בשני מוטות רוחב, ואפשר גם לשכור גגון או למצוא אחד משומש. אילתור כאן גם הוא יכול לעלות בנזקים וחלילה פציעה קשה. השתמשו רק בנקודות העיגון המקוריות של היצרנים - שם גם החוזק הרב ביותר לשאת מטען. קומבינה של כבלים ואזיקונים תגמר במקרה הטוב בשריטות עמוקות ונזק לגג. כמובן שחשוב מאוד לקשור היטב את המטען. כי חבל שנאבד את המטען היקר שלנו וגם נפגע חס וחלילה במשתמשי דרך אחרים.
מה עם פנים הרכב? זה כבר הרבה יותר פשוט, אנחנו רוצים להביא לסוכה שלנו ארבעת המינים? כמה דברים טעימים לילדים? אין שום בעיה, את מה שדורש קירור שמים בצידנית ומעגנים אותה היטב בתא המטען, כדי שלא תתעופף לה בנסיעה. ואת היתר אנחנו יכולים להניח על יריעת בד עבה על המושב האחורי. ושוב, להקפיד שהכל יהיה קשור היטב כדי להימנע מחפצים מתעופפים לא רצויים. והשלב הבא? השלב הבא הוא ליהנות מערב משפחתית במזג אוויר סתווי נעים בסוכה.
בליסינג הפרטי תפעולי תוכלו לבחור את המכונית המתאימה ביותר לצרכים שלכם. גם אן הצורך כולל הובלה כמות גדולה של סכך באופן בטיחותית. יהיה עליכם לשלם מקדמה קטנה בתחילת העסקה ואחריה בכל חודש תשלום קבוע ונמוך אשר כולל את עלות הרכב, חבילת טיפולים, ביטוחים ועוד. לא יהיה עליכם לחשוש מירידת ערך או להתמודד עם שוק יד שניה קשוח - כשבתום התקופה פשוט תחזירו את המכונית ותתקדמו לרכב חדש.
הצעות לרכב חדש וליסינג