כאוס מצלמות המהירות: המשטרה מבקשת לדחות דיונים
סאגת מצלמות המהירות הלא אמינות אינה פוסקת. ראש מחלקת תביעות במשטרה הודתה כי דיונים בבית המשפט יידחו והצהירה: "באשר לעתיד, אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה"
משטרת ישראל מנסה להתמודד עם שערוריית מצלמות המהירות הדיגיטליות, הציבור עדיין ממתין לתשובות. לפני כשבוע ימים השעתה משטרת ישראל את חלוקת הדו"חות ממצלמות המהירות, לאחר שהמשנה לפרקליט המדינה, מומי למברגר, הורה לערוך למצלמות בדיקה מקפת ולעכב דו"חות תנועה לנהגים שנתפסו ממהרים. בעקבות דרישת יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, הודיעה המשטרה גם כי המחזיקים בדו"חות יכולים לעכב את תשלומם עד ה-2.9 גם אם נדרשו לשלם מוקדם יותר.
היום (ב') דיווחה המשטרה לוועדת הכלכלה כי ביקשה לדחות גם דיונים שמתנהלים בנושא המצלמות, עד לאחר פגרת בתי המשפט המסתיימת ב-4.9. עוד אומרים במשטרה כי ההארכה עד ה-2.9 אינה נוגעת רק לתשלום הדו"חות, אלא גם לבקשות להשפט על-ידי מי שירצה בכך.
שערוריית המצלמות: נתפסתי ושילמתי. מגיע לי כסף בחזרה?
המשטרה השעתה חלוקת דו"חות ממצלמות מהירות מחשש שאינן אמינותמצלמות המהירות שברו שיא: 1,400 קמ"ש על הכביש
ניצב משנה שרית פליפסון, ראש מחלקת תביעות תעבורה באגף התנועה במשטרה, אמרה היום בוועדה כי "בימים אלה מתבצעות בדיקות, (ו)יצאו הנחיות: אחת לגבי מי שטרם שילם דו"חות קנס (ו)טרם חלף מועד התשלום, המועד הוארך עד ה-2 בספטמבר 2018. (שנייה) לגבי דיונים המתנהלים בבתי משפט לתעבורה, ביקשנו לדחות דיונים עד אחרי פגרת בתי המשפט. באשר לעתיד, אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה". עוד הוסיפה פיליפסון ואמרה כי עד תחילת ספטמבר יצטרכו להיות תשובות.
במהלך הדיון בוועדה הציע ראש ועדת התעבורה בלשכת עורכי הדין, עו"ד יוסי יעקבי, כי כל מי שקיבל דרישה לתשלום קנס יגיש בקשה להישפט, שכן בעוד שלושה חודשים לא יוכל לעשות זאת אם המשטרה תחליט שכל הדו"חות המעוכבים תקפים.
יש להזכיר כי החלטתה יוצאת הדופן של הפרקליטות, על עצירת חלוקת הדו"חות, מגיעה לאחר שנתיים של דיונים בבית משפט השלום בעכו בעניין תיק עקרוני הנוגע לאמינות מערך מצלמות המהירות "א3", מפרוייקטי הדגל בתחום האכיפה של המשטרה. את התיק מנהל עו"ד תומר גונן בשם כ-20 נהגים שקיבלו דו"חות מהירות מהמערכת. לטענת גונן, המערכת נקלטה ונכנסה לשימוש מבצעי מבלי שאמינותה נבדקה כלל, למרות טענות המשטרה כי המערכת נבדקה ואושרה בידי מכון התקנים.
בדיונים העיד בין היתר האחראי על התחום במכון, אילן כרמית, שהודה כי המכון לא ביצע ניסוי כזה בארץ שכן הדבר אינו אפשרי. עוד טען כרמית כי ניסוי כזה בוצע עבורו בידי מכון התקנים ההולנדי, אך לא הצליח להציג פרטים שיוכיחו זאת. המשטרה ביקשה דחייה במשפט בעקבות עדות זו וצוות משטרתי יצא להולנד לחפש תיעוד לניסוי, אך לא מצא.
יש להזכיר כי לפני כשנה וחצי העביר מבקר המדינה ביקורת קשה בדו"ח שפרסם על מערך מצלמות האכיפה האלקטרוניות, בין היתר חשף המבקר את גרירת הרגליים התמוהה של משטרת ישראל בטיפול בעברייני תנועה בתוך המשטרה עצמה, לרבות קצינים בכירים. המבקר טען עוד כי למרות שגם מערך השפיטה של עברייני תנועה לא פועל כהלכה, המשטרה והמשרד לביטחון פנים האחראי לה ממשיכים לבזבז כספים לריק כולל הרחבת פריסת המצלמות.