שתף קטע נבחר
 

בדרך: מנהרת רכב של 2 ק"מ בקרבת חומות ירושלים

מנהרה באורך של קילומטר אמורה לשחרר את אחד מעורקי התנועה הפקוקים בירושלים, הצפוי להיחסם עוד יותר עם הגברת תדירות הרכבת הקלה

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דנה השבוע בפרויקט שמקדם צוות תוכנית האב לתחבורה בירושלים, להארכת מנהרת הצנחנים מ-800 מטר ל-1.8 ק"מ, בעלות של כחצי מיליארד שקל. המנהרה נחצבה לפני עשור, כדי להסיט אליה את תנועת כלי הרכב בקצה רחוב יפו, באזור כיכר צה"ל, וזאת כדי לאפשר תנועה חופשית יותר של הרכבת הקלה במפלס הקרקע.

 

תוכנית אב לתחבורה

תוכנית אב לתחבורה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אולם עד מהרה הפכה המנהרה לפקוקה במשך חלק ניכר משעות היום, עם נתיב אחד לכל כיוון תנועה. שכן מדובר בציר תנועה פופולרי בקרב האוכלוסיה היהודית והערבית בעיר - מדרום ירושלים לצפונה ולהיפך בכביש 60 (דרך חברון). התנועה מהמנהרה ואליה נתקלת ברחוב הנביאים במסלול הרכבת הקלה, שכיום חוצה אותה בשעות השיא אחת לשעתיים, ובעתיד תעשה זאת אחד לשלוש דקות, עם הפעלתו של הקו הירוק מכיוון גילה לצפון העיר. במצב הנוכחי, הקונפליקט בין תנועת כלי הרכב לרכבת רק יחמיר, והפקקים רק יתארכו.

 

מנהרה ירושלים (תכנית אב לתחבורה)
(תכנית אב לתחבורה)

 

כעת מציעים בתוכנית האב לתחבורה להאריך את המנהרה מהאיזור הסמוך לשער שכם, עד לצומת ואן פאסן בשדרות חיים בר לב, ליד איזור המלונות. התוכנית מאפשרת את חציבת המנהרה מבלי להפריע לתנועת כלי הרכב, באמצעות פתיחת פורטל חדש, כך שגם בעתיד תמשיך המנהרה לתפקד במקביל בציר המקורי.

 

התכנון המלא של הפרויקט צפוי להימשך עוד שנתיים, ואם משרד התחבורה ועיריית ירושלים, שמפעילים יחד את צוות תוכנית אב לתחבורה בבירה, יחליטו לממנה, תוכל המנהרה החדשה להיפתח בין 2023 ל-2025.


פורסם לראשונה 17/07/2018 21:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תכנית אב לתחבורה
מנהרה ירושלים
תכנית אב לתחבורה
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים