יש לכם מפתח חכם? הרכב שלכם מועד לגניבה
מחקר חושף: כמעט כל המכוניות המצוידות במפתח חכם לפתיחה והנעת הרכב באמצעות חיישן קרבה חשופות לגניבה
אתר צרכנות בריטי מדווח כי מכוניות המצוידות במפתח חכם, המאפשר באמצעות חיישן קרבה לשחרר את נעילת הדלתות ולהניע את המנוע, חשופות לגניבה בקלות. זאת על-ידי מכשיר פשוט המאפשר זיהוי והעתקה (ללא מגע) של תדר המפתח החכם בעת שבעל הרכב עושה בו שימוש. להערכת המגזין "Which?", גניבת רכב עם מפתח חכם קלה וקצרה משמעותית מגניבת רכב ללא אופציה זו, ואורכת לא יותר משניות בודדות משלב הפריצה לרכב ועד הנעתו.
באתר המגזין הבריטי מבוהר כי הקביעה מבוססת על ניתוח נתונים ממחקר שערך איגוד הרכב הגרמני ADAC בו חברים יותר מ-18 מיליון נהגים. לצורך המחקר נאספו נתונים מ-237 דגמי מכוניות שונים של יצרניות רכב גדולות לרבות ב.מ.וו, הונדה, וולוו, טויוטה, יונדאי-קיה, מאזדה, מרצדס, פולקסווגן, פורד, פיז'ו-סיטרואן ורנו-ניסאן.
התוצאות הראו כי 99% מכלי הרכב שנבחנו חשופים לפריצה, לרבות ארבעה מתוך חמשת הדגמים הנמכרים ביותר בריטניה - פורד פיאסטה ופוקוס, פולקסווגן גולף וניסאן קשקאי (בגרסאות המצוידות באופציית מפתח חכם). היצרנית היחידה שהציגה הגנה ראויה כנגד גניבה למרות שימוש באמצעי שכזה היא יגואר-לנד רובר בגגמי i-פייס, דיסקברי וריינג' רובר.
"גנבים משתמשים בגניבת רכב עם 'מפתח חכם' במשך מספר שנים, ויצרניות הרכב רק מגדילות את ייצור כלי הרכב עם אבזר זה ומרחיבות מעשית את היצע המכוניות הניתנות לגניבה בקלות", אומרים במגזין הבריטי. עוד אומרים שם כי יצרניות הרכב הקריבו את רמת האבטחה של מכוניות מודרניות למען הנוחות ולא פלא כי נרשמת עלייה במספר הגניבות. באנגליה נגנבת מכונית בכל שבע דקות, עליה של 38% לעומת 2017.