אוקומושן 2019 - אנחנו על המפה הטכנולוגית
135 מייזמים חדשים הוצגו בכנס אקומושן שנערך השבוע בישראל, לרבות רכב חשמלי שנטען בחמש דקות ורובוט שהופך רכב רגיל לאוטונומי
לפי הערכות, כ-4,000 מבקרים נכחו בכנס השנתי של קהילת אקומושן שהתקיים בתל אביב זו השנה השביעית. עשרות מיזמי תחבורה חכמה בפיתוח ישראלי נחשפו לראשונה לקהל הרחב ולשורה של בכירים בתעשיית הרכב העולמית, בהם יו"ר פורד העולמית, סגן נשיא בתאגיד רנו-ניסאן-מיצובישי, סגן נשיא יצרנית הרכיבים מאגנה ונציגים נוספים מקבוצת פולקסווגן, דיימלר, בוש ואחרות.
הרכב האוטונומי של יאנדקס ברחובות תל אביב - מכוכבי האירוע
המכונית ללא נהג שחורשת בכבישי תל אביב
מעבדת חדשנות לרנו-ניסאן-מיצובישי בתל אביב
על חלק מהחידושים כבר סיפרנו לכם, אך היו עוד כמה מהם. למשל חברת IVObility שהציגה רובוט ההופך כל מכונית לאוטונומית באמצעות זרועות מכאניות המפעילות הגה ודוושות. הרובוט כולל כמובן מערך מצלמות, רדארים ומחשב הנדרשים להפעלה אוטונומית של כלי רכב ומעניין בעיקר מכיוון שהוא עשוי לחסוך רכישה של רכב אוטונומי ייעודי על ידי הסבה מהירה של רכב רגיל.
חברת LiveU העוסקת בשידורי וידאו אלחוטיים הציגה מערכת לשליטה מרחוק בכלי רכב אוטונומיים. המערכת מיועדת למצבים בהם רכב אוטונומי אינו מסוגל להתמודד עצמאית, למשל במקרה של חסימת דרך או תקלה ברמזור, ומעבירה את השליטה לבקר מרוחק. החברה נרכשה השבוע בסכום של 200 מיליון דולר על-ידי קרן אמריקאית ועשויה למצוא עצמה מתקשרת באופן הדוק עם מערכות V2X עתידיות בהן כלי הרכב "מדברים" עם התשתית שסביבם.
בתחום טעינת הרכב החשמלי הציגה חברת StoreDot הישראלית, בשיתוף BP הבינלאומית, טכנולוגיית טעינה מהירה של סוללה בתוך חמש דקות בלבד, באמצעות שינוי מבנה סוללת הליתיום-יון המוכרת. בשלב זה הטכנולוגיה זמינה לקטנועים בעלי סוללות קטנות יחסית בגודלן, אך בחברה מצהירים כי הטכנולוגיה ניתנת ליישום גם בכלי רכב גדולים יותר תוך שמירה על זמני טעינה דומים. בחברה גם טוענים כי באמצעות הטכנולוגיה הזו ניתן לטעון סמארטפון בתוך 30 שניות.
חברת UVeye הציגה מערכת לסריקה דיגיטאלית של כלי רכב באמצעות בינה מלאכותית וניתוח תמונה. המערכת מצליחה לאתר פגיעות, תקלות ונזילות, ולאחרונה חשפה החברה גם מערכת מצלמות לסריקת צמיגים מהירה. בחברה מדווחים על שיתופי פעולה שנחתמו מול טויוטה וסקודה, ואומרים כי למערכת עשויים להיות שימושים גם בציי רכב, חברות השכרה ואפילו בתחום הבטחוני.
כהכנה לעידן האוטונומי-שיתופי, בו יחלקו מספר נוסעים כלי רכב אחד, הציגה חברת Silentium מערכת רמקולים ייחודית המייצרת "בועה" אישית לכל נוסע ומאפשרת לו להאזין למוזיקה ללא אוזניות - כאשר הנוסע הסמוך מאזין למוזיקה שונה. המערכת מבוססת "התאבכות גלים הורסת", ולמעשה מנטרלת רעשים חיצוניים באמצעות שידור תדר הפוך. יש להזכיר בהקשר זה כי קונצרן הרכב יונדאי-קיה חשף לפני כשנה פיתוח דומה והבטיח כי יגיע בעתיד לייצור סדרתי.