שתף קטע נבחר
 

מאחוריו

בין ההפגנות, המחאות והמבזקים המיוחדים בטלוויזיה בעקבות צעדיו האחרונים של הנשיא תגלו אמריקאים רבים שעומדים מאחורי טראמפ ותומכים בצעדיו האחרונים

בזמן שבכל ערוץ טלוויזיה, אתר אינטרנט או חתיכת עיתון תועדו, נותחו והובאו בפרטי פרטים כל המחאות, הטענות והסצינות הכואבות בעקבות הצו הנשיאותי שיצא כנגד נוסעים מ-7 מדינות בעלות רוב מוסלמי, לא ממש שמו לב שמרביתם של אלו ששמו את שמו של טראמפ בקלפי הביעו שביעות רצון מכל מה שקורה.

"הרעש הגדול והמהומה סביב הצו ממש לא מוצדקים", טען עו"ד דן מקפלין מניו יורק בראיון לניו יורק טיימס. "הוא טען שהמדיניות בה נוקט טראמפ במסגרת הצו היא הרבה פחות קיצונית ממה שמנסים המבקרים בתקשורת לעשות ממנה. "המדיניות שלו היא אולי נוראית ליחסי הציבור של ארה"ב בעולם", אמר, אבל זה איסור צר למדי ומתאים לתנאי ההגירה שהיו נהוגים עד כה על ידי ממשל אובמה".

 

יש גם תומכים מלהבים של הנשיא טראמפ שטוענים שכבר עכשיו ימים ספורים אחרי שנחתם הצו ניתן לראות כמה שהוא אפקטיבי. ""אירופה מתחרטת שלא עשתה את זה", בעצמה" אמר אחד המצודדים בהחלטה. "המזל הוא שאין לו מנהיג פחדן שחושש או מהסס ועושה מה שצריך הוא עשה זאת למרות ההיסטריה, הוא עשה החלטה כדין".

 

באחד הראיונות אמר אחד מתומכי הנשיא שהשמאל לא מבין נכון את סדר העדיפויות. "זה לא חוק שחף מסובלנות או רגישות", טען. "אין חוסר סובלנות או רגישות בלהעמיד את ביטחון אמריקה והאמריקאים במקום הראשון. לכל אומה", הוסיף, "יש את הזכות והחובה להגן על אזרחיה לפני הכל".

 

"שמחה שאנחנו עכשיו אומה בטוחה", אמרה אחת מתומכות טראמפ (צילום: AP) (צילום: AP)
"שמחה שאנחנו עכשיו אומה בטוחה", אמרה אחת מתומכות טראמפ(צילום: AP)

 

לא כל תומכיו של טראמפ הביעו סיפוק מהצו. "אני מאמין שהטרור האיסלמי הוא סיכון גדול מאוד", אמר אחד מהם, " אבל יש כאן מדיניות שלא מבוססת על מציאת פתרון לבעיה. יש כאן מעשה של הנשיא שאין בו ממש מלבד רצון להראות שהוא פועל כפי שהבטיח. זו הבטחה ריקה ולא כנה".

ואכן היו כמה דיונים בין תומכי הנשיא. רבים היללו את ההחלטה וראו בה את מימוש הבטחת הבחירות ורבים ביקשו להבין יותר. כיצד בדיוק האיסור הזה מגן על האומה האמריקאית. "אם מאז אסון התאומים נמצא כי איש לא הגיע מאותן מדינות לבצע פיגוע טרור אז מה בדיוק ישנה האיסור הזה?", שאל אחד ממצביעי טראמפ באחד הראיונות.  "אני מרגישה בטוחה יותר", אמרה תושבת טנסי בראיון לסי אן אן. "אף אחד לא כועס על המהגרים אף אחד לא שונא אותם אנחנו פשוט צריכים להגן על עצמנו. תושבת ג'קסונוויל שבפלורידה הביעה את שמחתה על ההגנה החדשה על הגבולות. "אני שמחה שאנחנו עכשיו אומה בטוחה", אמרה. "אנחנו אוהבים פליטים אבל אנחנו רוצים רק את אלו שמגיעים לכאן עם אהבה לאמריקה ומעוניינים להיטמע בתרבות ובדרך החיים שלנו".

 

בסקר שהתפרסם רק כמה ימים לפני שפרסם טראמפ את הצו המדובר נמצא ש48% מהציבור האמריקאי בעד אפילו במחיר של הפניית עורף לפליטים. במסגרת הצו, זה בדיוק מה שעשה הנשיא. ואכן, בזמן שהמונים יצאו לשדות התעופה, לצעדות ולבתי המשפט, רבים לא ממש הבינו על מה המהומה. בראיון לרויטרס, אמרה תושבת אלבמהשאין לה בעיה עם הצו. היא לא מתנגדת לכניסת פליטים אבל רוצה שהממשל יוודא בטרם כניסתם שהם לא מסוכנים".

 

תומכי הממשל בהפגנה נגד הפלות. השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תומכי הממשל בהפגנה נגד הפלות. השבוע(צילום: AFP)

 

בעמוד הפייסבוק של הנשיא תגלו תגובות רבות שמודות לנשיא על הצעד שלקח. "תודה הנשיא שעשית בדיוק את מה שהבטחת לנו שתעשה", נכתב. אחת התגובות פורסמה בכל התקשורת. "אני נועל את דלתות ביתי בכל לילה", נכתב. "אני לא נועל אותן כי אני שונא את מי שבחוץ אלא כי אני אוהב את מי שבפנים".

היו גם תומכים של הנשיא שהיו בעצמם פליטים בעבר ועכשיו מאמינים, שהצו היה הצעד הנכון. "אם אתם רוצים להגיע לכאן" אמרה תושבת וושינגטון שהמתינה לטענתה שש שנים לויזה מלטביה, "חכו להזדמנות שלכם. אם הם במאמת רוצים להגיע לאמריקה, עוד שלוה או שישה חודשים הם יכולים לחכות".

 

ביום ראשון, בשיאה של הסערה הגדולה סביב הצו והשלכותיו רבים מיהרו להביע את תדהמתם וסלידתם. מנכ"ל קוקה קולה, פייסבוק, טוויטר, גוגל ומייקרוסופט. אחד מהם היה מנכ"ל רשת סטארבקס ההוארד שולץ שהתחייב בחמש השנים הקרובות להעסיק לא פחות מ-עשרת אלפים פליטים .

"יש 65 מיליון פליטים בעולם, על פי מספרים שמספק האו"ם", אמר. "אנחנו מתכוונים להעסיק עשרת אלפים מתוכם בחמש השנים הקרובות בסניפינו הממוקמים ב75 מדינות מסביב לעולם". הוא כתב במכתב פתוח. מה שהתחיל כניסיון להוביל מעשה הומני, חזר בבומרנג עם איום לחרם שהטילו רבים מתומכיו של הנשיא.

"אולי הליברלים מרגישים מאוד טו עם עצמם אחרי הצעות כאלו, אבל בזמן שהם מעניקים מחוות לאנשים מבחוץ יש מסביבינו הרבה יותר מעשרת אלפים חיילים לשעבר מחוסרי בית ומחוסרי עבודה שלא מקבלים הזדמנויות". אחר כתב "במקום להעסיק אמריקאים, סטארבקס מפלה אמריקאים" . כמובן שהתומכים במחווה מיהרו להסביר שלחברה יש סניפים ברחבי העולם וזה לא יגזול עבודות מאמריקאים אבל ההאשטאג להחרמת החברה כבר התפשט והמהומה גברה על ההסברים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שמים את אמריקה במקום הראשון.
צילום: AFP
מומלצים