שוחד לשוטרי NYPD
חרדי מוויליאמסבורג נידון ל-32 חודשי מאסר אחרי שתועד משחד שוטרים לצורך קבלת רשיונות נשק. עם מספר עצום של הקלטות ששמר, נראה שזו רק ההתחלה
אלכס שעיה ליכטנשטיין, עמד מאחורי אחת השערוריות הגדולות של משטרת ניו יורק כאשר שיחד שוטרים לצורך רשיונות נשק
בסוף השבוע הוא נידון ל-32 חודשי מאסר אחרי שהודה באשמה על תפקידו בשוחד. הוא הודה שבזמן שהיה חבר בקבוצת 'השומרים' של בורו פארק, שילם 1000$ בממוצע, פינק שוטרים במתנות ונסיעות בלימוזינה, בתמורה להנפקת רשיונות נשק ללקוחותיו. נלקוחותיו אגב, גבה בין 10,000 ל-16,000$ עבור השירות המזורז לקבלת רשיונות הנשק.
בתביעה צוין שליכטנשטיין עזר בין השאר גם לאדם בעל 4 עבירות קודמות של אלימות במשטרה בתיק שלו להשיג רשיון נשק מזורז.
"בתעלול השערורייתי הזה של ליכטנשטיין ושוטרי משטרת ניו יורק, סיכנו ופגמו את התהליך הרגיש והמשמעותי כל כך של מערכת השיקולים וההגנות במתן רשיונות נשק בניו יורק סיטי", אמר התובע הכללי בניו יורק בתום מתן גזר הדין.
עם ליכטנשטיין, הואשמו שלושה שוטרים על שיתוף הפעולה שלהם עמו והתפקיד שלקחו במתן הרשיונות. גם אחרי מתן גזר הדין, נראה שהפרשה טרם הסתימה.
ה'ניו יורק טיימס' מדווח כי התובעים הפדרלים שעסקו בפרשה הודיעו כי במהלך החקירה אותרו עדויות והוכחות נוספות למקרי שוחד שוני, גם אלו, מול שוטרי משטרת ניו יורק, ולהגדרתם, שוטרים בדרגות גבוהות. את העדויות הללו הם איתרו בהקלטות ששמר ליכטנשטיין בעצמו, לנעשה, איתרו למעלה מ-70,000 כאלו.
"הרסתי את חיי" אמר ליכטנשטיין עם מתן גזר הדין. "פגעתי באנשים שיקרים לי יותר מכל".
למעלה מ-100 אנשים הגיעו לבית המשפטלתמוך בליכטנשטיין. לפי הדיווח, רובם הגיעו מקהילות אורתודוכסיות אליהן מחובר ליכטנשטיין, מבורו פארק, וויליאמבסורג ואפילו מונטריאול. רבים מהם הגיעו כדי לספר לשופט כיצד ליכטנשטיין סייע להם ועמד לצידם, בתקווה להקל את עונשו.
הייתה שם אלמנה שסיפרה שליכטנשטיין סייע לה כשבעלה נעלם, הוציא צוות חיפוש נרחב, תמך בה כשהמשפחה הייתה באבל. הייה שם נערה שברחה מביתה לאריזונה ולכטנשטיין הגיע לשכנע אותה לשוב לביתה שבברוקלין.
על אף הנכונות שלהם להגיע ולספר את סיפורם, השופט שטיין שהופקד על המשפט, טען שקרא את המכתבים ששלחו מבעוד מועד עם התיאורים והוא מסרב כעת לתת לאלו מקום נוסף או לערב את מעשיו אלו של ליכטנשטיין בדיון על העבירות שביצע.
מהתיאורים על המשפט עצמו נראה שהדיון נסב סביב השאלה, האם היה זה ליכטנשטיין שהשחית את השוטרים או שמא האשמה העיקרית היא על השוטרים עצמם?"צריך שניים לטנגו", טען עורך דינו רימקרד פינקל. "השוטרים היו כבר מוכנים ומעוניינים בתשלום עבור השירות".
השופט הודה כי לא ניתן ל קבוע מי היה זה שיזם את הסכם השוחד אבל הדגיש שמעשיו של ליכטנשטיין מאתגרים את האמון של תושבי ניו יורק במשטרה.