שתף קטע נבחר
 

אשד של מתנות

אם אפשר לפשט בעיות, אשד דוני ימצא את הדרך לעשות זאת. כשהוא מביט בהשתאות בערימת כרטיסי המתנה שקיבלו התאומים שלו ליומולדת לפני שנה, ושואל את עצמו מה הם יעשו עם כרטיס להום-דיפו, הוא פותר גם את העיניין הזה עם אתר גאוני, וקורא לו: GiftCrowd.

יש כל כך הרבה דברים שהטכנולוגיות המתפתחות הביאו לפיתחנו, עד שנדמה כי כבר אין מה להמציא יותר ושאנחנו מסודרים. ביום-יום אנחנו מתמודדים עם עומס משימות גדל והולך, ונדמה כי במרדף אחר הייעול כבר המציאו גם לאלה את כל הפתרונות היעודיים. חנויות האפליקציות מלאות בפטנטים לכל נושא והפכנו לאלופים בתחומים שלא חשבנו שניגע בהם אי פעם. מישהו כבר עשה את החישוב המתמטי בשבילנו המשתמשים, כדי שיהיה לנו קל. אבל איך, איך אף אחד לא חשב עד היום על פתרון יעיל ופשוט לקניית מתנות "בשֻׁתַּף" און ליין?!

 

או! בשביל זה היה צריך להמציא את אשד דוני.

 

את פועלו המתוקתק להפליא הוא החל עוד הרבה לפני השרות הצבאי. נראה כי קורס בממר"מ ושירות פיקודי ביחידה מבצעית של חיל האויר, כשהוא צוציק בקושי בן 20 ונדרש לנהל טכנולוגית צוות של חיילים, התוו לו את הדרך ועשו את שלהם בתחום המקצועי. "גדלתי ברעננה בימים שבהם הבית שלי עוד היה מוקף פרדסים ולולים" הוא נותן את האות הציורי לתחילת הסיפור "הרבה ממה שעיצב אותי כמנהל ויזם היה מה שקיבלתי בתנועת הנוער 'המחנות העולים' שם ניתנת לילד הזדמנות להתנהל כמו מבוגר, לקחת אחריות על ילדים צעירים ולהפגין מנהיגות". נראה כי ערכי התנועה מתכתבים עד היום עם לוחם הצדק הפרו-אקטיבי ששיחרר קופים גדולים מכלובים קטנים במסעותיו בעולם, שם גם קיבל החלטות מצויינות כשהוא בוהה בנופי בראשית. "לכל דבר (כמעט) יש פתרון" הוא מצהיר "צריך רק לפרק את הבעיה לגורמים קטנים". נראה שיש לו גם את היכולות לזה, ולא פחות את הרצון לשתף ולפרוס את יכולותיו בתור מנטור על אלה שעובדים איתו.

 

פתרון בעיות הוא אתגר החיים שלו. צילומים: אילנית סולומונוביץ'-חבוט ()
פתרון בעיות הוא אתגר החיים שלו. צילומים: אילנית סולומונוביץ'-חבוט

 

נראה שהחיים של אשד דוני מתכתבים עם אתגרים בכל שלב בחיים שלו. אם זיהה את האתגר הוא יפרק אותו לגורמים וימצא לו פתרון. בחלק מהפעמים, הוא יקדים את זמנו בהרבה מאוד שנים, אם תרצו, בדורות טכנולוגיים רבים. כך היה כשהביא עם הסטארט-אפ הראשון שעמד בראשו את מה שעושה הווטצאפ כיום "ואפילו עם יותר פיצ'רים מאלה שמוצעים כיום" עוד בימי הטלפונים הפשוטים, הרבה לפני שהפכו לאייפונים ואנדרואידים חכמים. בימים שאפליקציה היתה מקסימום משחק 'נחש' הוא חשב שאם אפשר לשלוח אימייל לקבוצת אנשים, למה שלא תינתן האפשרות לשלוח אס.אם.אס לקבוצה, שאפשר שיהיה מחשבון שיחשב גם משכנתא ולמה שרשימת הקניות תהיה רשומה על פתק מקומט שלא נמצא אח"כ אם מכשיר הטלפון הזה נמצא איתנו איך שלא יהיה מאה אחוז מהזמן? הוא הקים את חברה, בנה צוות עבודה, ונתן את פתרונות שלימים נראה היה כי הקדימו את זמנם.

 

דוני, כמו כל דבר ושלב שעבר בחיים, אף פעם לא עסק רק בדבר אחד. במקביל לשרות מבצעי בצבא קבע, הוא כבש את ספסלי האוניברסיטה "אפילו את הילד הראשון הולדתי בזוג, הם תאומים, אח"כ באו עוד שניים, אחד ועוד אחד. אם כבר לא לישון בלילה בשביל אחד, למה לא לגדל שניים באותה הזדמנות" הוא אומר בחיוך רציני, אם אפשר שיהיה כזה. "ואם כבר לא לישון בלילה בגלל שהם לא ישנים, אז למה לא להמציא משהו ולעבוד עליו בזמן הזה?" וכך נולדו חברות הסטארט-אפ שיזם, הוא גייס להם כספים ואף פעם לא חזר בו מרעיונותיו. "אם אני חושב על רעיון גם אחרי שלושה שבועות, סימן שהוא רעיון טוב" הוא מכתיב את הנוסחה שלו לקבלת ההחלטה האם לגשת לפיתוח. אבל את הרעיון הנוכחי שנולד לפני כשנה, הוא כנראה לא היה ממש צריך לעבד במשך שלושה שבועות. הבעיה נתגלתה לו לנגד עיניו, וכל שנותר לו היה לכתוב את האסטרטגיה והתוכנית העיסקית כדי להביא לתוצאה הרצוייה.

 

המרוץ אחר המתנה. אשד ()
המרוץ אחר המתנה. אשד

 

לתאומים היתה יומולדת. הם קיבלו הרבה תלושי שי, או גיפט-קארד'ס בשפת המקום. מילא אלה שהם רצו להשתמש בהם בחנות לקניית משחקי מחשב, אך מה על הכרטיסים לחנויות לחומרי בניין או אחרים שלא ממש עינינו אותם? עד היום עוד מסתובבים בארנקים שלנו כרטיסים שלא מימשנו מהיומולדת שלהם" הוא מודה כמעט בבדיחות הדעת, שלא לדבר על פוטנציאל האובדן שלהם. חשבתי, כתבתי והגעתי לפתרון שיהיה קל, פשוט לשימוש וללא עלות בכלל ליוצר המתנה או מי שמקבל אותה". השם שניתן לו, גיפט-קראוד, על משקל שילוב המילים Gift Card וקהל, להמונים.

 

"אנחנו כל הזמן קונים מתנות. ישנן תקופות בשנה שהמתנות הן סוג של מרוץ חובה, והמרוץ הזה בין כל שאר המטלות השוטפות הופך למעיק. במקום שבו רוצים להעניק הוקרה, המתנה הופכת לעוד מטלה מעיקה. ואם מוסיפים על כך את אלמנט המתנה הקבוצתית, עכשיו יש לאסוף גם מההורים או קבוצת החברים את חלקם במתנה" הוא מניח את הפגע על השולחן. "זה שכח, וזה לא הביא, בשביל זה שילמת, והוא אף פעם לא החזיר. זו לא הספיקה להודיע שגם היא רוצה להשתתף, ועכשיו כשכרטיס המתנה כבר נרכש, היא רוצה להוסיף את חלקה, אבל כבר מאוחר. ורשימת הקשיים הקטנים למארגן המתנה רק גדלה" הוא מתאר את מה שרובנו נתקלים בו, במיוחד בתקופת החגים של סוף השנה האזרחית וסיום שנת הלימודים בבית הספר ובחוגים. "ואחרי שאספנו מכולם סוף סוף את חלקם, יש לסור לחנות, לקנות את כרטיס המתנה, לעיתים יש תשלום לא מבוטל של עמלה, כרטיס ברכה, מעטפה, והמרוץ כמעט מגיע לשיא כשעוד מצליחים לפגוש את מקבל התשורה בזמן, ומעניקים לו את השי. 

 

לוחם צדק בעולם. אשד ()
לוחם צדק בעולם. אשד

 

את כל התהליך הזה גיפט-קראוד פישט ביותר. מהיום, אם אתה בקבוצה, או אפילו מתכוון להעניק מתנה אישית, הדרך מאוד קצרה: בשלושה שלבים קצרים התהליך מסתיים. הוא מסכם: "התחל מתנה חדשה, הזמן את החברים לקבוצה באמצעות כתובת האימייל שלהם, כל אחד, ללא רישום מוקדם, יוסיף את חלקו הכספי באמצעות כרטיס אשראי ואת הברכה האישית שלו והמתנה תשלח ביום ובשעה שמארגן המתנה קבע" לא ניתן לדמיין תהליך קל ופשוט מזה. מקבל המתנה מצידו, יוכל להחליט כיצד הוא משתמש בה, האם בחנות אחת, או לפצל את הסכום למספר חנויות. הוא יוכל להשתמש בה לחנויות המקוונות, או להדפיס לו דף פשוט עם הסכום ולגשת לחנות, שלא לדבר על משלוח תודה אישית לכל נותני המתנה בלחיצת כפתור מקלדת. מבחר החנויות גדל והולך, וניתן למצוא בינהם את הרשתות הגדולות והמוכרות בתחומים שונים כגון: מסעדות, בתי כל-בו, חנויות בגדים פופולאריות חנויות מקוונות כגון אמאזון ועוד".

 

אז מה עוד נשתנה באמצעות הפתרון הכל כך פשוט והגיוני הזה? "עד היום המורים שעמדו בראש כיתה, או המאמנים של הילדים בחוגים, קיבלו מתנות באופן טיבעי. כל המורים קיבלו תלוש שי לחנות הספרים הקרובה, ורבים מהם נתקעו עם אין סוף כרטיסים שלא פעם לא הזדמן להם להשתמש בהם. אבל יש מעגל נוסף שיש לנו רצון לתת לו תשומת לב, ועד היום, לא ממש היתה דרך נאותה לתת את התשורה הסימלית. שרת בית הספר, האחות או המורה המקצועית שלא עומדת בראש כיתה. האתר נתן אפשרות לפתוח מתנות לאנשים האלה, ולתת לנו הזדמנות לתרום אפילו משהו סימלי גם בשבילם, ובדרך זו להביע את ההערכה שלנו לפועלם".

 

"שוק המתנות הוא שוק של מילארדי דולרים. האפשרויות בו אין סופיות כמעט. בחלומות שלי אני פותר בעיות ומייעל תהליכים שישאירו זמן לדברים החשובים ביותר שאי אפשר "לקנות" באפליקציה כמו זמן איכות עם המשפחה או עם החברים". הוא מסכם את תפיסת העולם שלו והחלום לעולם יעיל ורגוע יותר.

 

www.giftcrowd.com

 

 


פורסם לראשונה 25/05/2017 17:41

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשד. צילום: אילנית סולומונביץ'-חבוט
מומלצים