יום השואה הבינלאומי- אירועי זכרון בבוסטון
במסגרת יום השואה הבינלאומי, נערך באוניברסיטת בוסטון אירוע בהובלת ארגוןAJC , מרכז אלי ויזל ללימודים יהודיים באוניברסיטת בוסטון והקונסוליה האיטלקית תחת הכותרת "משמעות ההצלה: אז ועכשיו".
בשנה זו, ניתן דגש לסיפורי הגבורה של חסידי אומות העולם. באירוע נטלו חלק גם הקונסוליה הצרפתית וקונסול הכבוד של פולין בעיר. הקונסול הכללי של איטליה, ניקולא דה סנטיס, סיפר את סיפורה של מריה אגנס טריביולי, אם מנזר מפירנצה, שהחביאה משפחות יהודיות תוך הסתרת זהותן האמיתית מול שאר הנזירות במנזר. קונסול הכבוד של פולין, מארק לסניווסקי-לאס, סיפר את סיפורו של שחקן הכדורגל הפולני Tadeusz Gebethner, אשר סייע ליהודים לברוח להונגריה באמצעות מסמכים מזויפים ולבסוף מת בשבי בעקבות פעילותו במחתרת הפולנית.
מתן זמיר, סגן הקונסול של ישראל לניו אינגלנד, נשא אף הוא דברים באירוע והדגיש את החשיבות והכרת התודה שישראל רוחשת לחסידי אומות העולם, המונים למעלה מ-24,000 איש מ-45 מדינות. מקרב חסידי אומות העולם, כ-36 היו דיפלומטים אשר עשו שימוש במעמדם ובתפקידם על מנת להציל יהודים, לעיתים תכופות תוך סיכון משרתם ואף חייהם וחיי משפחתם. דיפלומטים אלו הנפיקו ויזות ותעודות מעבר ליהודים ששימשו אותם בעת שנמלטו מאימת הנאצים, כאשר חלקם עשו זאת בניגוד מפורש לעמדת מדינתם. סיפוריהם של הדיפלומטים מופיעים בתערוכה מיוחדת בשם "Beyond Duty,אשר כבר מוצגת בכ-60 נציגויות של ישראל, ברחבי העולם.
הקונסול הכללי של צרפת, ולרי פרלנד, חתם את האירוע עם מחווה לסימון וייל, הפוליטיקאית הצרפתייה הבכירה, אשר הייתה ניצולת שואה ונפטרה בחודש יוני האחרון. שלושת הקונסולים האירופאים דיברו על החשיבות של שימור הזיכרון ועל ציון היום במדינותיהם, בפרט כאשר הדור הצעיר במדינותיהם מתקשה לעיתים להאמין שהשואה אכן התרחשה.
אירוע נוסף נערך במשותף על ידי הקונסוליה הטורקית בבוסטון, סניף הילל באוניברסיטת הרווארד וארגון הסטודנטים הטורקיים בהרווארד. באירוע זה, שהתקיים במוזיאון הטבע של הרווארד, התארחה הפסנתרנית הטורקית היהודייה רנן קאהן (Renan Koen), אשר ניגנה קטעי נגינה שהולחנו בזמן השואה על ידי יוצרים במהלך שהותם במחנה הריכוז טרזינשטט. קטעים אלו מופיעים באלבומה “Before Sleep”, המוקדש כולו לזיכרון השואה ומהווה תיעוד לסיפורי החיים ולמחקר שערכה בעקבות היוצרים ויצירתם הייחודית בזמן השואה, תחת האיסורים והמגבלות שהוטלו עליהם כאסירים במחנה הריכוז.
בין כ-250 הנוכחים באירוע היו סטודנטים בהרווארד ונציגים של הקהילות היהודיות והטורקיות בבוסטון וכן מר אמור בודאק, הקונסול הכללי הטורקי, שאף נשא דברים באירוע.