בונים בישראל ובאמריקה
שבוע הנדל“ן הישראלי נערך השבוע בניו יורק בפעם השלישית במטה להרחיב את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות. צפו למבול של מלונות חדשים בישראל
הנציגות של משרד הכלכלה והתעשייה בניו יורק, מסייעת למרכז הנדל“ן מזו תקופה ארוכה בהרחבת בסיס המשתתפים בפעילויות בעיר. "מספר לנו ינון אלרועי, שעומד בראש המשלחת הכלכלית של ישראל לצפון אמריקה:"אנחנו מייחסים חשיבות מיוחדת לשילוב חברות טכנולוגיה ישראליות בתכנים המועברים בכנסים ובחשיפת פתרונות ישראליים בעולם הבניה בפני הפעילים האמריקאים. כפועל יוצא, החלטנו השנה לארח את המשתתפים לאירוע חגיגי במשרדי הנציגות במעמד הקונסול הכללי בניו יורק, דני דיין“, הוא מציין. "מבחינתי, חיבור פעילים ישראליים ואמריקאים בתחום, מאפשר יצירת הזדמנויות לפיתוח ולמימון משותף, לשילוב בעלי מקצוע ישראליים בפרוייקטים אמריקאים, הפניית משאבים אמריקאים לשוק הנדלן הישראלי ובשאיפה, כניסה של גורמים אמריקאים לפעילות בישראל. אחד התחומים שנשמח להרחיב בו את פעילות היזמים האמריקאיים בישראל אגב, הוא גם בתיירות – בעיקר בניית בתי מלון“.
את הרעיון לכנס הנדל"ן מוביל ערן רולס, נשיא מרכז הנדל“ן הישראלי. בראיון ל'ידיעות אמריקה' הוא מתאר את ההזדמנויות הטמונות בשוק הנדל"ן בארה"ב ולא פחות משמעותי, גם בשוק הישראלי. "בכל שנה אנו עורכים באילת כנס שנקרא עיר הנדל"ן, בו משתתפים 3000 איש. כל היזמים, כל אנשי המקצוע השונים, ותמיד מגיעה גם משלחת אמריקאית שתרה אחר השקעות בישראל וגם מקווה להשקעות ישראליות.לפני שלוש שנים אורח הכבוד שלנו היה לארי סילברסטין מסילבסרסטין השקעות. כשסיפרתי לו מה אנחנו עושים“, מסביר רולס, "הוא הציע שנעשה את זה בניו יורק כי 70% מאנשי עולם הנדל"ן כאן הם יהודים וישראלים“.
כבר 20 שנה שהמרכז לנדל"ן בישראל עורך 5-6 מפגשי נדל"ן שולחן עגול בכל שנה, בכל פעם המקום אחר בישראל. "המפגשים הללו נערכים עם אנשים מעולם הנדל"ן בישראל. יוצאים מזה דברים מדהימים. בנינו קהילה בת 5000 איש וכל שנה 3000 מהם מגיעים לאילת".
רולס מתאר שוק נדל"ני רווי בישראל: "ישראל עד 2050 תכפיל את האוכלוסיה שלה עם 16 מיליון תושבים. יצטרכו לבנות עוד תל אביב, חיפה ראשון לציון, קריות וכו. יש ביקוש עצום לדירות מגורים. 40% מאוכלוסית מדינת ישראל חיה בשכירות וחסרים הרבה מאוד פרויקטים לשכירות. שוק המשרדים גם גדל עם 5 מיליון 12 פיט כל שנה. הכלכלה בישראל בבום מטורף. יש כאן מדינה עם ביקושים וצרכים גדולים. עם מחסור של קרקע. לכן", מדגיש, "אנחנו מזהים הזדמנויות לעשות עסקים בישראל. חלק מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל כבר נקנו או נכנסו לשיתפויות אמריקאיות. שיכון ובינוי, אזורים, IDB נכסים ובניין, תדהר ועוד. המון אמריקאים וקנדים משקיעים בשוק בישראל“.
את המפגשים השונים עורכים עם המאות שנגיעו השבוע במוחד לכנס, גם מישראל וגם מארה"ב. הם עוברים בין סיורי בשכונות שונות, לומדים על בניה חדשה, התחדשות של איזורים ישנים ובניית גורדי שחקים. "אנחנו כאן עכשיו עם החזון של סילברסטין שעזר לנו מאוד ונתן לנו גם את הספייס שלהם לועידה. בנוסף, כדאי שציין שאנחנו מגיעים לניו יורק על בסיס חודשי, למפגשים של קהילה. יהודים ישראלים ואנשי נדלן שהם לא יהודים, אבל תומכים במדינת ישראל ואנחנו מייצרים מפגשים כאלו עם 25 איש בכל פעם. לכל אחד יש 3-4 דקות לספר על עצמו. אנחנו מביאים את המנטליות הישראלית ורוצים תכלס לדעת מה הם רוצים. יש כאלו שמספרים שרוצים לחפש נכסים מיוחדים בישראל, לפגוש משקיעים מישראל או דברים אחרים.
התכנית לכנס הנוכחי עוצבה למעשה הודות לאותן מטרות שציינו משתתפי המפגשים לאורך השנה. רולס מסרב לציין שמות אך מאשר שבכל אחד מהכנסים כבר מחתמו דברים, נעשו חיבורים, והתוצאות בדרך.