חוגגים ביחד
רגע לפני חג הפסח, הומיז מזמינה את הישראלים בארה"ב לארח או להתארח בערב החג ולהינות מאווירה שמוכרת לנו מהבית שמעבר לים. עדיין לא מאוחר להצטרף
רבים אמנם עושים את דרכם לישראל, אבל נראה שרוב הישראלים בארה"ב ישארו באיזור בימי החג. חגים משפחתיים שכאלו גורמים לנו לא פעם להתגעגע. לבית, לאווירה המשפחתית, לשולחן המלא, לאנשים שאנחנו אוהבים. אלו אלמנטים שמאד קשה לנו לשחזר בניכר ולפעמים זה נראה בלתי אפשרי.
בעבור כל מי שקיווה לשחזר ולו מעט מטעמו של החג מעבר לים, הכינו באפליקציית homeis, את מיזם הפסח "יהיה בסדר", שמחבר בין אנשים שרוצים לארח בביתם סביב שולחן הסדר, ובין אלה שלא יודעים עדיין מה התשובה כששואלים אותם, "אז איפה אתם בחגים?". למעלה מ-100 משפחות כבר משתתפות בו, והיד עוד נטוייה.
הומיז נולדה במטרה לחבר בין אנשים, בין מהגרים וזרים שחיים רחוק מהבית. דניאלה רילוב, מנהלת קהילות הישראלים בהומיז מספרת: "בשנה וקצת מאז שעלינו לאוויר, התרחבנו לעוד הרבה קהילות, צרפתים בניו יורק ומיאמי, הודים בניו יורק ובשבוע הבא תושק קהילת הודים בסן פרנסיסקו. לראות התנהגויות של תרבויות שונות זה מדהים"" היא מתארת. "הודים למשל הם קהילה שמאוד מחוברת לאוכל, משפחה וערכים שמאוד תואמים את הערכים שלנו. זה מדהים לראות במפגשים אוף ליין ואון ליין." הקהילות הישראליות כבר רחבות בהרבה. "אנחנו כבר עם קהילות בניו-יורק, לוס אנג'לס, פילדפיה, פורטלנד, בקרוב בוסטון מיאמי ומדינות נוספות, לא רק בארה"ב."
מי שמכיר את האפליקציה, מכיר גם את הפעילויות שהיא יוזמת למכביר. "אחד הערכים הכי חשובים עבורנו הוא לייצר כמה שיותר פעילות אוף ליין ואון ליין", מספרת רילוב. "אנחנו עושים מפגשים פר-קהילה, כמו מסיבת הולווין שעשינו במזנון עם מאות ישראלים או מפגשי קהילת הטק שיש לנו בתוך הומיז. מדהים כמה אנשים באמת רוצים להיפגש."
האפליקציה מקווה להיות "כיכר העיר" של המאה ה-21 עבור קהילות מהגרים שונות שתחתיה יעברו שווקים של דירות, עבודות, המלצות ומדריכים שיעזרו למי שכרגע נחת כאן להסתגל, ולמי שכבר השתקע - ליהנות מקהילה חזקה ומחבקת גם מחוץ לאפליקציה.
פרויקט "יהיה בסדר" התחיל בשנה שעברה והתקיים אז רק בניו יורק. השנה התרחב גם ללוס אנג'לס, סן פרנסיסקו ואזור המפרץ, פילדלפיה ואפילו פורטלנד ומאות אנשים ברחבי ארצות הברית כבר הצטרפו - כמארחים וכמתארחים. "תקופת החגים מגבירה רצון להיות חלק. אנחנו רוצים לתמוך בחיבור הזה גם ברגעים האלו וזה מדהים לראות את ההיענות עם מאות של משפחות. בכל עיר יחס המזמנים והמוזמנים השתנה. בפילדפיה למשל, יותר מארחים מאורחים. בפורטלנד שווה בשווה, לוס אנג'לס היו יותר מארחים שפנו אלינו ולעומת זאת בניו יורק חסרות לנו משפחות מארחות."
בהומיז מסבירים שהחיבור בין המארחים לאורחים לא מתבצע באופן אקראי. "כל מי שרוצה להשתתף צריך לענות על כמה שאלות שיעזרו לנו להבין מה ההעדפות שלו ואיך אפשר ליצור את החיבור המושלם. אנחנו עוברים על כל הפרטים ובאמת מנסים לחבר בין אנשים שיהיה ביניהם חיבור כמה שיותר טבעי. "אספנו נתונים שיסייעו לנו לשבץ בצורה הטובה ביותר. ניסינו לשדך ולעשות התאמות נכונות, דרך איזורי מגורים כדי שיהיה קל להגיע ועד הגילאים את הילדים והסטטוס בכלל. יש כאלו שרוצים כשר בדרגות שונות, רגישיות ואלרגיות, מנהגי קריאת הגדה, בין כל אלו ניסינו לייצר חיבור כמה שיותר מהודק. הרבה מאוד פעמים", היא מוסיפה, "את מופתעת מכמה אנשים שנראה לך שיש להם איפה לעשות את החג, הם בעצם לבד ורוצים להתארח."
דניאלה מזכירה שכל משפחה מארחת תקבל פינוק מיוחד מהאפליקציה ושעדיין יש צורך במארחים ומקום למי שרוצה להתארח. "המהות של החג לארח לפתוח את הדלת ולחגוג ביחד. זו מהותה של קהילה ברגעים שרוצים להרגיש ביחד, לדבר עברית סביב שולחן החג ולהרגיש בבית."
הפרטים המלאים באפליקציית הומיז